Al bijna 40 jaar Spanje specialist

7 dagen per week geopend

Geld terug garantie

Een goedkope vakantie naar Spanje: de leukste gratis activiteiten

Deel dit bericht

Het is zover: je vakantie naar Spanje is geboekt! Dit kan soms best een aanzienlijk bedrag zijn, waardoor je misschien minder geld overhoudt om op de bestemming uit te geven. In dit artikel geef ik je daarom tips om te genieten van een goedkope vakantie naar Spanje en de leukste gratis activiteiten te ondernemen.

1. Een bezoekje aan het museum

Spanje heeft een geweldig aanbod aan musea, te vinden door het hele land. Toch kunnen de prijzen van de kaartjes behoorlijk oplopen, zeker als je met een grotere groep gaat. Maar wist je dat dit helemaal niet het geval hoeft te zijn? Er zijn namelijk een hoop musea die op bepaalde momenten gratis toegang verlenen.

Zo zien we bij veel musea dat je op specifieke dagen of tijden gratis naar binnen kunt. In veel gevallen is dit op zondag of de laatste uren voordat het museum sluit. Ook op veel feestdagen openen musea gratis hun deuren. Op die manier kun je toch de prachtige standbeelden, schilderijen en andere kunstwerken bewonderen zonder meteen tientallen euro’s kwijt te zijn.

2. Een picknick in het park of op het strand

Een andere grote uitgavenpost voor veel reizigers is uit eten gaan. Vaak eten we op reis een stuk meer buiten de deur, wat best prijzig kan worden. Toch kun je nog steeds iets ondernemen terwijl je op de kosten let. Een voorbeeld hiervan is een gezellige picknick in het park of op het strand, die je tijdens je goedkope vakantie naar Spanje kunt organiseren.

Oké, helemaal gratis is het niet: je zult nog steeds wat eten en drinken moeten kopen voor je picknick. Maar een ding is zeker: het zal minder kosten dan een uitgebreide lunch in een restaurant! In veel Spaanse dorpen en steden vinden we prachtige parken, waar je kunt genieten van de omgeving. Natuurlijk is ook het strand een geweldige plek voor een lekkere picknick. Zelfs in de koudere maanden (op een zonnige dag) is dit een goed idee.

Picknick

3. De steden en dorpen verkennen

Door heel Spanje zijn er dorpen en steden te vinden die een bezoekje waard zijn. De grotere steden ken je waarschijnlijk al wel: voorbeelden zijn Madrid, Barcelona, Málaga en Valencia. Hier zul je je zeker niet vervelen, want vaak is er ontzettend veel te zien en te beleven.

In de dorpen ben je natuurlijk sneller klaar, maar vaak zijn dit juist de verborgen parels. Een goed voorbeeld hiervan is het dorpje Altea, aan de Costa Blanca. Verken de witte straatjes en vergeet niet om het adembenemende uitzicht te bewonderen.

4. De natuur in

Naast de prachtige dorpen en steden in Spanje staat het land ook bekend om de beeldschone natuur. We hebben het dan natuurlijk over de lange zandstranden, maar ook over de bergen, bossen en nationale parken.

Vooral in het noorden van Spanje vinden we de ongerepte natuur van het land. Ook aan de welbekende kusten als de Costa del Sol, Costa Brava en Costa Blanca zijn tal van wandelroutes te vinden, maar voor de echt groene natuur moet je richting het noorden. Daarnaast is Spanje een land met veel bergen, wat de mogelijkheid geeft om prachtige tochten te maken en zelfs te skiën.

5. Gratis eten

Spanje is natuurlijk dé bestemming als je houdt van lekker eten, en wist je dat het soms zelfs gratis is? Er zijn namelijk plekken waar je bij je drankje een gratis tapa krijgt. Dit is een klein hapje, zoals een stukje tortilla de patatas (aardappelomelet) of wat brood met iets erbij.

De stad die hierom bekend staat is Granada, maar er zijn in heel het land plekken te vinden die dit aanbieden. Als je een paar uur op het terras of in de bar doorbrengt en dus aardig wat drankjes bestelt, zul je ook zonder honger weer vertrekken!

Daarnaast zijn er in Spanje een hoop marktjes op straat en overdekte markthallen te vinden, waar je je ogen uitkijkt. De verse producten worden mooi uitgestald en soms kun je zelfs gratis iets proeven.

6. Vier de Spaanse feestdagen

Als je geluk hebt, ben je net op vakantie in Spanje wanneer er feestdagen plaatsvinden. Een goed voorbeeld is natuurlijk Kerst, maar wist je dat de bevolking ook op veel andere momenten de straat op gaat? Enkele voorbeelden zijn de feria en semana santa.

Dit is voor veel Spanjaarden het moment dat ze zich mooi aankleden en met familie en vrienden optochten bekijken, marktjes op gaan, lekker eten en het leven vieren. Hartstikke leuk om eens mee te maken, en je hoeft niets uit te geven als je dat niet wil.

Je ziet het: een goedkope vakantie naar Spanje is absoluut mogelijk! Het is namelijk een land waar je ook zonder al te veel uit te geven een hoop kunt beleven. Probeer de gratis tapas, bezoek een museum of wandel in een nationaal park: het kan allemaal. Welke van deze gratis activiteiten heb je al beleefd en welke staan er nog op je lijstje? Veel plezier!

Spanje
Picture of Sabine

Sabine

Vanaf 2016 woonachtig in Spanje en gek op alles wat met reizen, talen en cultuur te maken heeft. Als tekstschrijver bij Solmar.nl deel ik graag mijn passies met je om ook jou te inspireren om op reis te gaan.
Picture of Sabine

Sabine

Vanaf 2016 woonachtig in Spanje en gek op alles wat met reizen, talen en cultuur te maken heeft. Als tekstschrijver bij Solmar.nl deel ik graag mijn passies met je om ook jou te inspireren om op reis te gaan.

Deel dit bericht

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Download het vakantie magazine

Laat je inspireren. Bekijk onze populairste accommodaties en profiteer van de beste deals!

Volg ons op Facebook

Volg ons op Instagram

Volg ons op Pinterest

Nieuwste blogs

Download de vakantie brochure

Laat je inspireren. Bekijk onze populairste accommodaties en profiteer van de beste deals!

Volg ons op Facebook

Volg ons op Instagram

Nieuwste blogs

MEEST GELEZEN BLOGS

Wilt u exclusieve aanbiedingen als eerste ontvangen?

Schrijf u dan snel in voor onze nieuwsbrief

Direct op de hoogte zijn van de beste vakantiedeals? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!