Al bijna 40 jaar Spanje specialist

7 dagen per week geopend

Geld terug garantie

De leukste kerstmarkten in Spanje

Deel dit bericht

Sfeervol verlichtte straten, vrolijke mensen en prachtige decoratie: de kerstperiode breekt aan! Hoewel in Spanje de kans op sneeuw vrij klein is in een groot deel van het land, doet dit niet af aan de gezelligheid in deze tijd. Vandaag zetten we dan ook de leukste kerstmarkten in Spanje voor je op een rij, die je kunt bezoeken in de gure wintermaanden.

En het leukste is: de feestdagen lopen in Spanje door tot en met 6 januari, dus je kunt er zelfs voor kiezen om pas na Kerstmis te gaan. Een bijkomend voordeel is dat je de kou in ons eigen land ontsnapt, en geniet van zachtere temperaturen in Spanje.

1. Valencia

We beginnen in Valencia, waar er op verschillende plekken een kerstmarkt te vinden is. Ga bijvoorbeeld naar de Stad voor de Kunsten en Wetenschappen, waar je op een klassieke kerstmarkt terecht komt. Zo staan er foodtrucks met heerlijk eten, activiteiten voor kinderen en nog veel meer.

Daarnaast zijn er tal van marktjes in de stad te vinden waar traditionele ambachten worden tentoongesteld: onder andere keramiek, sieraden, en lederwaren. Je kunt deze bijvoorbeeld vinden op Plaza de la Reina en in de Mercado de Colón.

2. Barcelona

Heb je het over kerst in Barcelona, dan komt er meteen één plek naar voren: Santa Llúcia, te vinden bij de kathedraal. Het is de oudste en meteen ook de belangrijkste kerstmarkt van de stad, en je kunt er dan ook van alles beleven. Koop je kerstversiering, proef lekkernijen en loop rond over deze sfeervolle plek.

Ook bij de Sagrada Familia kun je terecht voor de leukste cadeautjes en versieringen. Ondanks dat deze kerstmarkt niet zo groot is als die van Santa Llúcia, is het toch en bezoekje waard.

3. Málaga

De volgende op de lijst van kerstmarkten in Spanje, is Málaga. Hier kun je genieten van de gezellige Spaanse kerstsferen. Zo is er een kerstmarkt te vinden in de haven (Muelle Uno), maar ook op de Paseo del Parque. Op beide plekken kun je kraampjes vinden met de leukste cadeaus, lekkernijen en ambachtelijke producten. Vergeet ook niet om de kerstverlichting op Calle Larios te bewonderen, die iedere avond aangaat. Een spektakel dat je zeker niet mag missen!

4. Madrid

Uiteraard kunnen we ook in de Spaanse hoofdstad goed terecht tijdens de kerstperiode. De belangrijkste markt is te vinden op het centrale plein (Plaza Mayor), maar ook op andere plekken kijk je je ogen uit. Op Plaza Mayor zijn meer dan 100 kraampjes met allerlei spulletjes, van kerstversiering tot speelgoed. Ook zijn er tal van ijsbanen te vinden in de stad, waar jong en oud eindeloos plezier kan beleven.

5. Zaragoza

In Zaragoza vinden we op Plaza de Pilar een magisch kerstspektakel. Naast de kraampjes vinden we hier namelijk ook een gigantische levende kerststal! Daarnaast is het een ontzettend gezellige plek dankzij de liveoptredens, de activiteiten voor kinderen en de verschillende eet- en drinkgelegenheden.

6. Sevilla

Een andere plek waar je de Spaanse kerstsfeer kunt proeven, is Sevilla. Er zijn tal van verschillende kerstmarkten te vinden: met juwelen, schilderijen, kerstversiering en ga zo maar door. Een van de meest bezochte is die bij Archivo de Indias, waar vooral kerststallen worden verkocht. Je kunt hier je kerststal volledig naar eigen smaak inrichten, wat ook meteen een geweldig souvenir is.

Goed om te weten: de belangrijkste datum rondom de kerstdagen in Spanje is zonder twijfel kerstavond (24 december). Deze avond spenderen de Spanjaarden met hun familie, en zullen er dus ook weinig restaurants geopend zijn. Tweede kerstdag bestaat dan juist weer niet in Spanje; alleen kerstavond en eerste kerstdag wordt gevierd.

De cadeaus worden in Spanje niet gegeven met kerst, maar met Driekoningen op 6 januari. Je zult dan ook zien dat er nog veel inkopen worden gedaan tussen kerst en Driekoningen, in de winkels zal het dan enorm druk zijn.

Veel steden worden rond de kerstperiode ontzettend veel bezocht, door zowel lokale bevolking als toeristen. We raden je dan ook aan om het openbaar vervoer te gebruiken, omdat veel straten worden afgesloten en al het verkeer door een beperkt deel van de stad moet worden geleid.

Bovendien is het in Spanje altijd handig om contant geld bij je te hebben, zo ook op de kerstmarkten. Op veel plekken kan niet gepind worden, dus dan is het fijn als je wat contanten bij de hand hebt.

Je hebt het kunnen lezen: Spanje is de perfecte plek om te genieten van prachtige kerstmarkten. Proef de lokale lekkernijen, koop wat leuke kerstsouvenirs voor thuis of geniet van de sfeer. Je zult hoe dan ook een ultiem kerstgevoel krijgen. We wensen je alvast heel veel plezier.

Picture of Sabine

Sabine

Vanaf 2016 woonachtig in Spanje en gek op alles wat met reizen, talen en cultuur te maken heeft. Als tekstschrijver bij Solmar.nl deel ik graag mijn passies met je om ook jou te inspireren om op reis te gaan.
Picture of Sabine

Sabine

Vanaf 2016 woonachtig in Spanje en gek op alles wat met reizen, talen en cultuur te maken heeft. Als tekstschrijver bij Solmar.nl deel ik graag mijn passies met je om ook jou te inspireren om op reis te gaan.

Deel dit bericht

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Download het vakantie magazine

Laat je inspireren. Bekijk onze populairste accommodaties en profiteer van de beste deals!

Volg ons op Facebook

Volg ons op Instagram

Volg ons op Pinterest

Nieuwste blogs

Download de vakantie brochure

Laat je inspireren. Bekijk onze populairste accommodaties en profiteer van de beste deals!

Volg ons op Facebook

Volg ons op Instagram

Nieuwste blogs

MEEST GELEZEN BLOGS

Wilt u exclusieve aanbiedingen als eerste ontvangen?

Schrijf u dan snel in voor onze nieuwsbrief

Direct op de hoogte zijn van de beste vakantiedeals? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!