Al bijna 40 jaar Spanje specialist

7 dagen per week geopend

Geld terug garantie

ontbijten in barcelona

3x ontbijten in Barcelona

Deel dit bericht

Ben jij ook zo’n lange en late ontbijter als ik? Zeker als het de avond ervoor laat is geworden en je een beetje gaar bent. Dan is er toch weinig fijners dan met een goede kop koffie en een hemelse croissant of wat zoetigheid chillen, af en toe een hap nemen en vooral ‘mensen kijken’. Zo ga ik het liefst ontbijten in Barcelona.

Favoriet zijn bij mij niet de hipste tenten, maar juist de klassieke patisseries/banketbakkerijen. Vooral degene waar je wel een hele ochtend zou kunnen zitten kletsen en rondkijken. De gemiddelde Catalaan ontbijt niet met brood, zoals wij dat gewend zijn, maar gaat pas later een koffietje en iets zoets of een belegd broodje nuttigen. En gelukkig, in Barcelona vind je de beste banketbakkers van Europa. Ze vallen heel vaak in de prijzen!

Dus houdt dit lijstje van drie ontbijtspots, waar ikzelf regelmatig de dag begin, bij de hand als je in Barcelona bent!

Brunells

Toen ik een paar jaar geleden hoorde dat Brunells dicht ging, moest ik even slikken. De áller, áller lekkerste croissants en stokbroodjes van de stad! En op een geweldige plek, aan de Carrer Princesa in de oude, nu hippe wijk El Born. Een Barcelona klassieker en stokoud bedrijf, dat was jammer. Maar… inmiddels zijn ze weer open, overgenomen door een stel liefhebbers die deze gouwe ouwe weer het leven in hebben geblazen. Dus je kunt er weer lekker calorieën verzamelen.

Doen: niet ontbijten, maar stap om een uur of tien binnen, als je maag al flink aan het rommelen is. Waarom? Omdat er zoveel lokaal lekkers is dat je moet proeven! Dat is ook de specialiteit van hen. Aan de voorkant is de winkel en de andere deur is de, hoe zal ik het noemen, de tearoom. Als jullie lekker lang willen blijven zitten, bestel je gewoon een bord met de “especialitats de Barcelona” en af en toe laat je weer een nieuwe kop thee brengen.

Pastisseria Mauri

Of je een eeuw terug in de tijd stapt! Op de hoek van de Rambles de Catalunya en de Carrer Córsega staat Maurí. Deze is zo lekker ouderwets chique en een paradijsje voor je ogen, mond en maag in één van de mooiste 19e eeuwse modernistische panden van de straat. Ga maar niet naar de tearoom maar vlei neer aan één van de tafeltjes in de winkel. Eén groot feest, niet alleen al die heerlijkheden in het antieke interieur. Niet vergeten om naar die prachtige plafondschilderingen te kijken, hoor. Er komt hier van alles binnen, maar voornamelijk de Barcelona chique. Leuk dus om hier je hapjes en slokjes langzaam te nemen en minimaal een uurtje te blijven! 

Tip! Op nog geen 10 minuutjes wandelen liggen Casa Milà en Casa Battló van Antoni Gaudí, deze hotspot om te ontbijten in Barcelona is dus een goede start van de dag voordat je die twee een paar uur gaat verkennen. Is je gezelschap niet zo geduldig? Mauri staat precies op de hoek van het leukste “local” deel van de Ramblas: de Rambla de Catalunya. Hier kun je heel goed en gezellig langs de vele terrassen en de prachtige gebouwen wandelen en shoppen.

Granja Viader

Géén banketbakker maar een heerlijke ouderwetse en sfeervolle ontbijtplek. Granja Viader is gelegen in een piepklein straatje naast de drukke, toeristische Ramblas.

Vroeger waren er veel Granja’s in de steden: verkooppunten van grote boerderijen buiten de stad voor hun melk, boter en aanverwante producten.  De specialiteit van Granja Viader, één van de laatste van de stad, is “xocolata desfeta”. Ofwel dikke, warme vloeibare chocolade, geserveerd in een grote kop, als duo met een schotel echte slagroom. Daar kun je natuurlijk iets indopen: appelcake, ensaimada, perzikbroodjes of minitaartjes. Allemaal in de keuken achterin hun unieke, meer dan honderd jaar oude winkel, gemaakt. Is er een betere manier om een enorme berg energie in te slaan voor je dag Barcelona?

En als je niet zo’n zoetekauw bent: de grote ouderwetse vitrines en etalages liggen vol met kazen, verse yogurt, worst en allerlei andere soorten boerderij producten, die je op een versgebakken broodje kunt kiezen.

Ik heb er trek van gekregen, waar ga jij ontbijten in Barcelona?

Jacqueline

Jacqueline

Woon al 25 jaar aan de Costa Brava en ben er nog steeds verliefd op; vandaar dat ik als gids werk zodat ik iedereen erover kan vertellen!
Jacqueline

Jacqueline

Woon al 25 jaar aan de Costa Brava en ben er nog steeds verliefd op; vandaar dat ik als gids werk zodat ik iedereen erover kan vertellen!

Deel dit bericht

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Download het vakantie magazine

Laat je inspireren. Bekijk onze populairste accommodaties en profiteer van de beste deals!

Volg ons op Facebook

Volg ons op Instagram

Volg ons op Pinterest

Nieuwste blogs

Download de vakantie brochure

Laat je inspireren. Bekijk onze populairste accommodaties en profiteer van de beste deals!

Volg ons op Facebook

Volg ons op Instagram

Nieuwste blogs

MEEST GELEZEN BLOGS

Wilt u exclusieve aanbiedingen als eerste ontvangen?

Schrijf u dan snel in voor onze nieuwsbrief

Direct op de hoogte zijn van de beste vakantiedeals? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!