Al bijna 40 jaar Spanje specialist

7 dagen per week geopend

Geld terug garantie

Restaurants L'Albir

Restaurants L’Albir: onze tips!

Deel dit bericht

L’Albir ofwel El Albir, is een deelgemeente van Alfàs del Pi en ligt aan de Middellandse zee. De naam Alfàs komt oorspronkelijk van Alfaz, die door de Moren werd gegeven, wat vruchtbaar land betekent. Deze stad is van oorsprong gebouwd om piraten tegen te houden. Alfàs del Pi staat onder andere bekend om zijn jaarlijkse Internationale Film Festival. In deze blog geven wij jou onze tips voor de lekkerste restaurants in L’Albir. Eet smakelijk!

Na een deugddoende wandeling op de mooi aangelegde boulevard, heb je een ruime keuze aan eet- en drinkgelegenheden. Voor ieder wat wils, of je nu houdt van Mediterraans, Oosters, Fusion of zelfs Hollandse friet. Zelfs een avondje doorbrengen in een Engelse pub of een loungebar behoort tot de mogelijkheden.

Qua parkeren zijn er verschillende opties. Je kunt parkeren in het centrum van Albir, om zo via de hoofdstraat ‘Avinguda de L’Albir’ door het centrum te wandelen. Aan deze straat is ook de markt gelegen. Parkeren in het centrum is overal gratis.

Als je graag een lange wandeling wil maken, zet je je auto in Altea en loop je de boulevard af tot in Albir. Deze wandelboulevard is ruim 2 kilometer en loopt geleidelijk over van de gemeente Altea naar L’Albir. Om jullie een beetje wegwijs te maken starten we even met wat tips aan de kust. Op de boulevard vind je het ene restaurant na het andere, waarvan sommige nog officieel gelegen zijn in de gemeente Altea.

Tip 1: Restaurant Goa

Je kunt hier voor zowel ontbijt, cocktails en dineren terecht: Goa is Mediterraans, licht, vredig en gevuld met goede positieve energie! Naast eten en drinken ben je hier tevens ook welkom indien je op je laptop wil werken. De keuken is een mix van fusion en mediterraans. Ze hebben ook een groot dakterras waar de rotan lampen met de zeewind meebewegen en je kunt loungen op de diverse loungebanken, kortom echt een Mediterraanse sfeer. Het voelt hier net even wat anders dan elders! Voor de liefhebbers zijn hier ook ‘Shisha’s’ (waterpijp om tabak of kruidenmengsels te roken) te bestellen en worden er diverse avonden met DJ’s en andere live music georganiseerd onder de naam ‘DJ Tardeos‘. Het woord Tardeo staat voor later op de dag of in onze taal ‘namiddag’.

Tip 2: De LAB

Naast Goa ligt het bruisende De LAB. Dit trendy restaurant straalt pure luxe uit. In het weekend tref je hier ook vele Spanjaarden. Hoewel het publiek uiteenloopt zijn het vooral jonge, hippe mensen die hier een hapje en drankje komen doen. In het weekend draait er vanaf 21u een DJ met hippe beats. De keuken is verrassend: van diverse cocktails die erg leuk zijn gepresenteerd tot gerechtjes die een genot zijn voor het oog. De LAB maakt onderdeel uit van de Gasto Group. Deze groep heeft meerdere vestigingen, zo ook The Grill, die aan de ‘Carrer Bulevard dels Musics‘ ligt, naast de droge rivier in L’Albir. De kaart en sfeer zijn vergelijkbaar, echter is het terras van de Grill groter en heeft De LAB zeezicht.

Tip 3: Zero Zero

Dit restaurant is in handen van Nederlandse eigenaren. Zij zijn vrijwel het hele jaar geopend, behalve een aantal weken net voor de kerstperiode. Recentelijk heeft Zero Zero een make over ondergaan: het logo is vernieuwd en ook het buitenterras heeft een wat meer Mediterraanse/Oosterse uitstraling gekregen. De plastic wanden zorgen ervoor dat je ook bij frisse zeewind buiten kunt eten. De kaart is vrij divers: van een Fajita tot aan een heerlijke steak staan er op de kaart. Hier wordt zowel in het weekend als door de week regelmatig live muziek gespeeld. Gezellig!

Tip 4: La Cena by Nola

Dit restaurant in Albir heeft geen terras, maar wel openslaande deuren die een fantastisch uitzicht over de zee en de boulevard geven. Ze kenmerken zichzelf als volgt: ‘Een Spaanse oase met lekker eten, geboren uit passie en liefde’.
De groep bezit vijf verschillende vestigingen. Zo is er nog een tweede vestiging in Albir, naast het marktplein aan de ‘Avenida del Albir 58’. Heel recentelijk is er nog een restaurant in Moraira geopend. Ook aan de boulevard in Altea, evenals in Calpe, en zelfs in Nieuwkoop, Nederland kun je bij hen terecht.

Tip 5: Brewrock

Naast de camping Cap Blanch is een Engelse pub/beach restaurant te vinden waar ook diverse live optredens per week worden georganiseerd. Voor een leuk borrelavondje en om een dansje te wagen is dit zeker gezellig! Naast de campinggasten zal je hier ook veel Engelse toeristen uit Benidorm aantreffen.

Tip 6: Perrone

Bij Perrone (recent geopend aan de boulevard) kun je terecht voor authentieke Italiaanse gerechten. Heb je ooit al eens een pizza van zwarte bodem willen eten? We bedoelen hiermee niet een zwartgeblakerde bodem, maar een echte zwarte deegbodem. Dan is dit een adresje voor jou! Naast deze eye-catcher kan je hier terecht voor heerlijke pasta‘s, risotto, salades, vlees en vis. Uiteraard hebben ze hier niet alleen zwarte pizza, maar ook traditionelere pizza‘s.

Tip 7: Coco Loco Beach Lounge

Herkenbaar aan de zwart met witte meubels. Vorig jaar is het hele buitenterras vernieuwd. Hier worden belangrijke sportwedstrijden op een groot scherm geprojecteerd. Je kunt hier terecht voor zowel een hapje als een drankje, kortom een leuk terras om wat tijd door te brengen.
Absoluut pluspunt: dit terras is één van de weinige aan de hele boulevard die zon heeft aan het einde van de dag en begin van de avond. Alle andere terrassen liggen dan in de schaduw.

Tip 8: No-Mad

Vrij recent is No-Mad geopend, gevestigd in de hoofdstraat van L’Albir. Absolute aanrader. Deze zaak werd geopend door voormalig personeel van een andere bekende zaak in L’Albir. Hier word je verwelkomd in het Spaans of Nederlands. Fusion en Mediterraanse keuken.

Tip 9: Enrique

Absolute tip voor de liefhebbers van traditionele Spaanse rijstgerechten (Paella, ‘Arroz a la banda’) en heerlijke vleesgerechten is restaurant Enrique, gelegen aan de ‘Avinguda D’Oscar Espla’. Spaanser dan dit wordt het niet in L’Albir! Hier word je ontvangen in de Spaanse taal en eet je nog echt Spaans.

Tip 10: See the Sea

Wil je je een avondje James Bond voelen with A View to Kill, dan moet je zeker See the Sea bezoeken. Van hieruit kijk je over heel L’Albir en Altea, evenals de bekende rots van Calpe, Penon de Ifach. Ietwat hoger gelegen aan de Cami Vel dell Far op de berg. Indien je wat slechter te been bent: er zijn diverse parkeerplekken op het terrein van dit restaurant, evenals in de omliggende straten. Voor de kenners: deze plek ligt op de route naar het natuurgebied rondom de vuurtoren van L’Albir. Het terras is voorzien van een glazen wand om zelfs met een strakke zeewind heerlijk buiten te kunnen dineren. Zoals een kennis van mij de volgende quote over deze plek uitsprak: ‘It feels like on top of the world here!‘ See the Sea heeft een Internationale/mediterraanse keuken. En ook hier draait in het weekend een DJ. Geniet hier van een relaxte Mediterraanse sfeer. Het personeel is altijd vriendelijk. Let er in het hoogseizoen wel op dat je vooraf dient te reserveren!

Tip 11: Tutti Quanti

Bij Tutti Quanti, gelegen op de hoofdstraat, kun je een lekker drankje nuttigen, evenals eenvoudige gerechten eten. Omdat dit terras de hele dag baadt in het zonlicht, is dit een lievelingsplekje voor jong en oud. Een stop na de markt op zondag is hier dan ook voor velen een vast adresje. Het is herkenbaar aan de knalrode terrasmeubels. In de zomer wordt hier om de paar minuten een fris waterbriesje over het terras geblazen, heerlijk verkoelend!

Tip 12: Bon Patata

Een bak patat met frietsaus en een heerlijke kroket of frikandel speciaal vind je bij Bon Patata, gelegen aan de 332, de nationale weg die alle kustdorpen aan de Costa Blanca verbindt. Vanuit de hele regio komen hier zowel Nederlanders als Belgen genieten. Het valt op dat er ook steeds meer Spanjaarden de weg naar een frikandel speciaal hebben gevonden!
Voor een broodje gezond of andere brood gerechten kun je terecht bij ‘El Mundo‘. Deze zaak is van dezelfde eigenaren als Bon Patata en ligt aan de rotonde bij de Lidl in L’Albir.

Tip 13: Wanderlust

Vooral populair bij Spanjaarden in het weekend voor een ontbijtje samen of een lunch is Wanderlust. Dit ligt aan de ‘Cami de La Cantera’, vanuit de hoofdstraat op de hoek van Bankinter (herkenbaar aan het oranje logo) omhoog. Het ligt ook naast de Zawa, een hippe bar die tot in de late uurtjes open is. Wanderlust heeft een overdekt terras en heerlijk gezonde gerechten op de kaart.

Daarnaast heeft L’Albir nog diverse ‘All you can eat’ / Japanse restaurants, is er een Indiase eetgelegenheid, en diverse Spaanse plekjes waar de prijzen wat lager liggen en het eten goed is. Zoals Casino aan de hoofdstraat. Ook een leuk betaalbaar restaurantje ligt tegenover de Mercadona in L’Albir. Het is van een Peruaanse eigenaar en heet, heel toepasselijk mocht iemand vragen waar je op dat moment bent: RaRa!

Wij zijn natuurlijk heel erg benieuwd of je één van deze restaurants al eens bezocht hebt of misschien heb je zelf nog tips? Laat het ons weten!

Bekijk ons aanbod in L’Albir hier.

Picture of Tanja

Tanja

Na verschillende wereldreizen, heb ik aan de Costa Blanca mijn tweede thuis gevonden en leef ik hoe ik het liefst wil: dichtbij de natuur, omgeven door de zon, zee en bergen.
Picture of Tanja

Tanja

Na verschillende wereldreizen, heb ik aan de Costa Blanca mijn tweede thuis gevonden en leef ik hoe ik het liefst wil: dichtbij de natuur, omgeven door de zon, zee en bergen.

Deel dit bericht

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Download het vakantie magazine

Laat je inspireren. Bekijk onze populairste accommodaties en profiteer van de beste deals!

Volg ons op Facebook

Volg ons op Instagram

Volg ons op Pinterest

Nieuwste blogs

Download de vakantie brochure

Laat je inspireren. Bekijk onze populairste accommodaties en profiteer van de beste deals!

Volg ons op Facebook

Volg ons op Instagram

Nieuwste blogs

MEEST GELEZEN BLOGS

Wilt u exclusieve aanbiedingen als eerste ontvangen?

Schrijf u dan snel in voor onze nieuwsbrief

Direct op de hoogte zijn van de beste vakantiedeals? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!