Al bijna 40 jaar Spanje specialist

7 dagen per week geopend

Geld terug garantie

romantisch diner in barcelona

Romantisch diner in Barcelona

Deel dit bericht

Een lang weekend met z’n tweetjes? Even een dagje zonder de kids? Of wow! Misschien wel een aanzoek? Barcelona is groot, druk, wervelend, maar ook zeker ingetogen en top voor een romantisch diner als je de juiste plekken weet! Daar ga ik je bij helpen!

Talents Jazz La Pedrera Nights

Wil je zeker “iets van Gaudí” zien? De “Talents Jazz La Pedrera Nights” zijn uniek! Een avondbezoek aan dit indrukwekkende must-see Gaudí huis/monument en daarna een romantisch tafeltje voor 2 op het beroemdste sfeervolle dakterras van Barcelona, een drankje én een intiem concert! Van Jazz tot Bossa Nova, R&B, Soul…..en natuurlijk een geweldig uitzicht over de stad! Je moet wel even reserveren, want de avonden zijn heel erg in trek en er zijn maar weinig plaatsen.

Ook het andere Gaudí juweel, Casa Battló, doet aan avond bezoeken, een glas cava én een lekker muziekje. Dat wordt écht een heel speciale avond!

Bar Salts

Een goedkopere optie? Dan wil je vast na zonsondergang naar het swingende terras van bar Salts op de Montjuïc. Deze bar is tot 23.00 uur open en heeft natuurlijk een adembenemend uitzicht. Verder dan een biertje, wijntje en alleen snacks en broodjes kom je niet, maar ja, het is wel hartstikke gezellig!

El Xalet de Montjuïc

Wil je meer (véél meer) geld uitgeven aan je lief dan is het restaurant er naast, El Xalet de Montjuïc, een prachtige optie. Hartstikke luxe, met veel groen en hout, ruimte tussen de tafels plus natuurlijk het geweldige uitzicht kan er maar weinig tegen El Xalet op. Je eet er heerlijke lokale gerechten; vraag om een tafel aan de rand van het terras voor nóg meer intimiteit! Boek je tafel lekker laat, als het al donker is, zo rond half tien.

Romantische picknick in het park

Ciutadella Park

Barcelona barst van de parken, dus pak dat kleed en ga bijvoorbeeld naar het Ciutadella park! Net aan de rand van één van mijn favoriete wijken, El Born. Genoeg schaduwplekjes te vinden, en met El Born met z’n honderden winkeltjes aan de overkant kun je geweldige picknick inkopen doen! Ik zou dat doen bij El Viniteca (één van de oudste wijnwinkels van de stad). Op de hoek daartegenover vind je de delicatessen winkel voor je kaasjes, hammetjes en honderdduizend lekkere dingen meer! In diezelfde straat zit rechts ook één van de beste bakkerijtjes van de stad voor je stokbroodjes. En wil je de ervaring helemaal compleet maken, dan huur je natuurlijk een bootje om op de grote vijver in het park te rond te dobberen. Ik zou de zondagen vermijden, want dan kan het wel érg druk worden.

Parque Cervantes

Zit je hotel in de buurt van het voetbalstadion-hospitalet? Neem dan je picknick mee naar het lekker ruikende Parque Cervantes! Lekker ruikend? Ja! want er bloeien in de zomer honderden rozenstruiken. Er is zelfs voor Barcelonezen een onbekende en ietwat verborgen picknick spot: vlak na de ingang links.

Bateries de Carmel

Diezelfde picknick kun je ook meenemen naar de Bateries de Carmel, voor het áller-állermooiste picknick plekje van de de stad. Je moet voor deze wel wat moeite doen: neem de nachtbus en vraag naar de halte Bateries de Carmel. Vanaf de bushalte is het ongeveer 15 minuten naar boven lopen, maar de beloning is mierzoet! Ga dus in de avond, zodat je optimaal kunt genieten van het spectaculaire 360 graden uitzicht met miljoenen lichtjes. Jullie zullen er niet alleen zijn, maar hey, wat maakt het uit op zo’n plek!

Romantisch diner onder de sterren

En tot slot nog een topper voor als je alles uit de kast wilt halen voor de ultieme “WOW” ervaring en mijn persoonlijke favoriet voor een romantisch diner in Barcelona:

“Sopar amb Esteles”. Bovenop de heuvels achter de stad staat de mooie begin 19e eeuwse Fabra sterrenwacht. Deze enorme telescoop uit 1904 is de enige in Europa die nog in werking is. In de tuin vóór de sterrenwacht, met een uitzicht over de stad waar niets tegenop kan, eet je een gewéldig culinair diner, geïnspireerd op de sterren van die nacht (je kunt ook kiezen voor vegetarisch en vegan!).

En tuurlijk mag je ook nog door de enorme telescoop de sterren van de nacht bekijken. Een geweldige ervaring, terwijl een astronoom vertelt wat je aan de hemel ziet die nacht. Nooit geweten dat sterren ook prachtig gekleurd zijn; daar kwam ik die avond achter! Je moet wel reserveren vantevoren. Ik zou vragen om een tafeltje apart voor optimale romantiek!

Genoeg keuze voor een romantisch diner in Barcelona. Wij zijn heel erg benieuwd naar jouw ervaringen!

Picture of Jacqueline

Jacqueline

Woon al 25 jaar aan de Costa Brava en ben er nog steeds verliefd op; vandaar dat ik als gids werk zodat ik iedereen erover kan vertellen!
Picture of Jacqueline

Jacqueline

Woon al 25 jaar aan de Costa Brava en ben er nog steeds verliefd op; vandaar dat ik als gids werk zodat ik iedereen erover kan vertellen!

Deel dit bericht

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Download het vakantie magazine

Laat je inspireren. Bekijk onze populairste accommodaties en profiteer van de beste deals!

Volg ons op Facebook

Volg ons op Instagram

Volg ons op Pinterest

Nieuwste blogs

Download de vakantie brochure

Laat je inspireren. Bekijk onze populairste accommodaties en profiteer van de beste deals!

Volg ons op Facebook

Volg ons op Instagram

Nieuwste blogs

MEEST GELEZEN BLOGS

Wilt u exclusieve aanbiedingen als eerste ontvangen?

Schrijf u dan snel in voor onze nieuwsbrief

Direct op de hoogte zijn van de beste vakantiedeals? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!