Al bijna 40 jaar Spanje specialist

7 dagen per week geopend

Geld terug garantie

natuur in spanje banner

Natuur in Spanje: woestijn en modderbaden

Deel dit bericht

Waar de één het Spaanse land vooral aandoet voor zon, zee en strand – bezoekt een ander graag het groene noorden of het bergachtige binnenland. De natuur in Spanje is zo veelzijdig!

Spanje staat voor prachtige ongerepte natuurlijke landschappen, waarvan er vele nog relatief onontdekt zijn. Een land vol natuurlijke wonderen, indrukwekkende geologische landschappen, weelderige bossen, droge woestijnen, vulkanen, meren en niet te vergeten: indrukwekkende bergen. Wat zijn nu een aantal ‘must see’s als natuurliefhebber?

Garajonay National Park

Zo is op het Canarische eiland La Gomera het Garajonay National Park te vinden. Het is een weelderig bos, vaak bedekt met een dikke mist die een mystieke sfeer weergeeft.  Het eilandje is vanuit Tenerife te bereiken met één van de veerboten die vertrekken vanuit de haven van Los Cristianos.

Baredenas Reales de Navarra

Net ten zuidoosten van Navarra vind je een uitgestrekt woestijnlandschap Bardenas Reales, Navarra. Het ligt op slechts een half uur van Tudela. En het is bizar, ineens waan je je midden op een reis door de woestijn! Erosie veroorzaakt door de wind en het water op de kleigrond en het zand heeft ertoe geleid dat dit stuk landschap zo is ontstaan. Het is dan ook uniek en door UNESCO uitgeroepen tot biosfeerreservaat.  Het meest bezochte en gefotografeerde punt is de Cabezo de Castildetierra.  Bardenas Reales de Navarra, bereik je via Arguedas, ook wel bekend als de “Puerta de las Bardenas”.  De beste bezoekperiode voor deze plek is in de maanden oktober tot juni om regenachtige dagen te vermijden.

Lagos de Covadonga

In het noorden van Spanje bevindt zich één van de mooiste en meest idyllische landschappen in Asturië – de beroemde meren van Covadonga. Lagos de Covadonga is een perfecte locatie om voor een paar dagen een vakantiehuis in de Picos de Europa te huren.  De meren Enol en Ercina zijn de absolute diamanten van dit prachtige landschap. Gelegen op een hoogte van 1000 meter, contrasteren deze meren van gletsjeroorsprong met de bergachtige omgeving die hen omringt. Denk daarom heen nog groene weiden waar alpen runderen leven. Kortom, bezoek dit prachtige stukje natuur in Spanje en ga wandelen in Asturië. Indien je van wandelen houdt natuurlijk 😉

De grotten van Drach

Mallorca verbergt een natuurlijke schat, in de gemeente Manacor en dicht bij de vakantiehuizen in Porto Cristo – De Grotten van Drach.  Deze vier indrukwekkende grotten zijn gevormd door de filtratie van zeewater, die tot deze holten hebben geleid.  Een van de grootste attracties die je hier zult zien is Lake Martel – één van de grootste ondergrondse meren ter wereld.  Maak een boottocht en geniet van een klassiek muziekconcert van 10 minuten in de grotten!

Caminito del Rey

Caminito del Rey in Málaga is gelegen tussen El Chorro en Ardales. Het is een uitdaging voor alle wandelaars en degenen die een adrenalinestoot willen. De kracht van de rivier de Guadalhorce en de effecten van erosie hebben de hoge steile wanden op deze route gevormd.  El Caminito biedt 4 uur wandelen, inclusief twee loopbruggen en een hangbrug van meer dan 100 meter hoog, boven het turquoise water van de rivier de Guadalhorce. Sinds de opening in 2014 heeft de Caminito del Rey al meer dan een miljoen bezoeken ontvangen. Het is ook een geweldige manier om de natuur in Spanje te ontdekken!
Tip: probeer vooraf je ticket te boeken!

Strand van Las Catedrales

Op slechts 10 km van Ribadeo aan de Costa de Galicië is het Strand van Las Catedrales in Lugo uitgegroeid tot één van de meest opvallende en bezochte natuurlijke landschappen van Spanje. De effecten van wind- en watererosie hebben de bogen grillig gevormd alsof ze steunberen van een kathedraal waren. Dit fenomeen is alleen te zien bij laag tij. Vanwege de populariteit zijn bezoeken tijdens het hoogseizoen beperkt, het is ook hier dus weer aan te raden om ruim vooraf een ticket te boeken. Belangrijk: controleer de getijden voordat je je bezoek plant, want bij vloed verdwijnt het strand!

Salinas de San Pedro del Pinatar

Dan ook zeker niet te vergeten zijn Salinas de San Pedro del Pinatar in Murcia.
Dit beschermd natuurgebied ligt ten noorden van de Mar Menor. De meren hebben roze tinten en er zijn flamingo’s die hier het hele jaar door leven. Een andere reden om San Pedro del Pinatar te bezoeken zijn de modderpoelen, waar duizenden zwemmers komen vanwege hun beroemde helende eigenschappen.

Cabo de Gata

Een van de mooiste landschappen in Zuid-Spanje betreft het vulkanische natuurpark van Cabo de Gata. Het is één van de droogste landschappen van Europa – met 50 km kliffen: Playa del Mónsul en Playa de Los Genoveses. Het leuke van deze plek is dat het nog één van de weinige plekken is welke aan het massatoerisme zijn ontsnapt!

Wordt vervolgd…

Er is nog zoveel meer op te noemen: Google bijvoorbeeld eens: Las Médula te León, tijdens het Romeinse rijk de grootste dagbouw goudmijn. Het beste om in de vroege uren van de ochtend of de laatste uren van de middag te bezoeken om te genieten van nog intensere kleuren.

In een volgende blog komen nog veel meer plekken aan bod! Er is zoveel te vertellen over de natuur in Spanje!

Picture of Tanja

Tanja

Na verschillende wereldreizen, heb ik aan de Costa Blanca mijn tweede thuis gevonden en leef ik hoe ik het liefst wil: dichtbij de natuur, omgeven door de zon, zee en bergen.
Picture of Tanja

Tanja

Na verschillende wereldreizen, heb ik aan de Costa Blanca mijn tweede thuis gevonden en leef ik hoe ik het liefst wil: dichtbij de natuur, omgeven door de zon, zee en bergen.

Deel dit bericht

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Download het vakantie magazine

Laat je inspireren. Bekijk onze populairste accommodaties en profiteer van de beste deals!

Volg ons op Facebook

Volg ons op Instagram

Volg ons op Pinterest

Nieuwste blogs

Download de vakantie brochure

Laat je inspireren. Bekijk onze populairste accommodaties en profiteer van de beste deals!

Volg ons op Facebook

Volg ons op Instagram

Nieuwste blogs

MEEST GELEZEN BLOGS

Wilt u exclusieve aanbiedingen als eerste ontvangen?

Schrijf u dan snel in voor onze nieuwsbrief

Direct op de hoogte zijn van de beste vakantiedeals? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!