Al bijna 40 jaar Spanje specialist

7 dagen per week geopend

Geld terug garantie

10 voordelen busreizen (in plaats van met het vliegtuig)

Deel dit bericht

De wereld verkennen heeft altijd al in mijn bloed gezeten, hoewel het echte reizen er pas rond mijn midden twintigste uitkwam. Zo reisde ik in mijn eentje naar de andere kant van de wereld, om daar uiteindelijk zelf een tijdje te gaan wonen. Graag blik ik met jullie terug op mijn eerste reiservaringen om vervolgens de voordelen van busreizen met jullie te delen.

Vroeger woonden wij met ons gezin in de drukke stad. Onze ouders hadden het idee dat wij naast het stadsleven te leren kennen ook in het buitengebied moesten kunnen opgroeien, inclusief hutten bouwen en crossen op de fiets door het bos. Dat resulteerde in jarenlange weekenden en zomervakanties op een camping in Nederland.

En toen kwam het er eindelijk van: onze allereerste gezinsvakantie naar het buitenland! Wij vertrokken in de meivakantie met de Solmar bus (toen nog vanuit de Anton Coolenlaan in Eindhoven dacht ik) naar Salou! En hoe toevallig heeft het uitgepakt, dat ik nu jaren later over Spanje mag schrijven voor Solmar!

Ik heb zelfs nog even gedacht om Toerisme te gaan studeren, omdat hostess of reisleidster mij ook wel wat leek. Of stewardess, want vliegen leek mij zo geweldig. Uiteindelijk heb ik voor Economie & Recht gekozen en heb ik jaren later de hoge kantoorgebouwen en mantelpakjes verruild voor teenslippers en een backpack en ben ik alsnog gaan doen wat mijn hart toen al fluisterde. Vliegend de wereld over, zo zie je maar – het ontvouwt zich toch altijd 😉.

Ik schrijf nu over bijna twintig jaar geleden. Even terug naar nu: de bussen waar Solmar nu mee rijdt zijn niet te vergelijken met toen.

Milieuvriendelijk

Inmiddels rijden er naast de Royal Class bussen ook First class bussen. Deze bussen zijn nog net een stukje luxer dan de standaard bussen die je gewend bent. En die zitplaatsen zijn niet te vergelijken met de plaatsen van een discount airline maatschappij.

Voordelen busreizen - First Class Solmar Bus

Bovendien worden we steeds milieubewuster en zie en hoor je ook meer mensen die ‘back to basic gaan’. Zij doen dit om onze voetafdruk op aarde –zoals dat zo mooi heet- zo klein mogelijk te maken. Nu weten we ook dat reizen met het vliegtuig erg milieuvervuilend is. Een vliegreis belast het milieu tot wel 15 keer zo veel dan een reis per bus. Vooral bij het stijgen en landen wordt de meeste kerosine gebruikt. Solmar biedt reizigers al 40 jaar een veel duurzamer alternatief door met de bus te kunnen reizen. Zo lever je een bijdrage aan een beter klimaat.

En wat zijn daarnaast de voordelen om te kiezen voor de bus in plaats van het vliegtuig?

10 voordelen van het reizen met de bus

1. Uitrusten tijdens het reizen

Een groot voordeel van reizen met de bus is dat je tijdens het reizen kunt rusten. Je hoeft niet op de weg te letten, je kunt een filmpje kijken en tussendoor even je ogen dichtknijpen (ja, zelfs overdag 😉)

2. Minder stress

Vliegen geeft altijd toch wat stress. Die ‘buzz’ oftwel de grote drukte die toch standaard op een vliegveld hangt, daar moet je tegen kunnen. Bovendien worden vluchten nog wel eens geannuleerd, door omstandigheden van de airline of door weersomstandigheden. Ook dat geeft stress.

3. Het ‘inchecken’ verloopt vloeiend

Geen lange wachtrijen voor het inchecken zoals op het vliegveld. Je wordt opgehaald op een van de opstapplaatsen in Nederland óf je stapt op in Maarheeze. Het enige dat je moet weten is je bus-nummer en de rest gaat vanzelf. De chauffeurs noemen je naam, laden je koffer in en jij neemt plaats in de bus. Zo makkelijk kan het zijn!

4. Fijne reistijden

Je kunt lekker uitgeslapen aan je vakantie beginnen! De reistijden variëren per opstapplek, maar zijn altijd in de middag. Zo kun je ‘s ochtends thuis nog in alle rust je krantje lezen, een ontbijtje doen of even de sleutel naar de buurvrouw brengen om je plantjes te laten verzorgen. Dat is wel even iets anders dan om 4.00 uur ’s nachts de wekker om die ene vlucht te halen.

5. Bagage

Inpakken maar! Bij het reizen met de bus loop je niet het risico dat je bagage niet van de bagageband komt, je weet zeker dat je koffer onder in de laadruimte van de bus zit.

6. Betaalbaarheid

Een ander uitstekend voordeel van reizen met een bus is de betaalbaarheid. Busreizen zijn over het algemeen voordeliger dan andere vormen van reizen, zoals bijvoorbeeld het vliegtuig. Hierdoor kan je meer doen met je reisbudget. Dit opent de deur naar nieuwe bestemmingen en avonturen die anders misschien buiten je bereik zouden liggen. Bovendien biedt Solmar vaak speciale aanbiedingen en kortingen aan, waardoor je nog meer waar voor je geld krijgt.

7. De reis is al vakantie

Geniet tijdens de reis van de mooie uitzichten van de veel verschillende landschappen, de zon en richting het zuiden zelfs mooie zonnebloem -en wijnvelden. Je vakantie is eigenlijk al begonnen op het moment dat je de bus instapt.

8. Flexibel omboeken

Solmar biedt de mogelijkheid om je reis om te boeken. Wijzigen kan tot 3 weken vooraf tegen een kleine vergoeding.

9. Opstapplaats in de buurt

Anders dan een lange rit naar het vliegveld met hoge parkeerkosten is er altijd wel een Solmar opstapplaats in de buurt, zelfs in België.

10. Geen transfers

De buschauffeur zet je af voor óf in de buurt van de geboekte accommodatie. Zo heb je geen aanvullende reistijd meer vanaf een luchthaven naar je hotel of appartement.

Picture of Tanja

Tanja

Na verschillende wereldreizen, heb ik aan de Costa Blanca mijn tweede thuis gevonden en leef ik hoe ik het liefst wil: dichtbij de natuur, omgeven door de zon, zee en bergen.
Picture of Tanja

Tanja

Na verschillende wereldreizen, heb ik aan de Costa Blanca mijn tweede thuis gevonden en leef ik hoe ik het liefst wil: dichtbij de natuur, omgeven door de zon, zee en bergen.

Deel dit bericht

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Download het vakantie magazine

Laat je inspireren. Bekijk onze populairste accommodaties en profiteer van de beste deals!

Volg ons op Facebook

Volg ons op Instagram

Volg ons op Pinterest

Nieuwste blogs

Download de vakantie brochure

Laat je inspireren. Bekijk onze populairste accommodaties en profiteer van de beste deals!

Volg ons op Facebook

Volg ons op Instagram

Nieuwste blogs

MEEST GELEZEN BLOGS

Wilt u exclusieve aanbiedingen als eerste ontvangen?

Schrijf u dan snel in voor onze nieuwsbrief

Direct op de hoogte zijn van de beste vakantiedeals? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!