Al bijna 40 jaar Spanje specialist

7 dagen per week geopend

Geld terug garantie

gezinsvakantie

De juiste bestemming kiezen voor de gezinsvakantie, hoe doe je dat?

Deel dit bericht

De zomer komt er weer aan, en dat betekent dat het tijd is voor een vakantie met het hele gezin! Maar hoe kies je eigenlijk de juiste bestemming voor een gezinsvakantie? We helpen je vandaag bij het kiezen van de beste plek voor het hele gezin, zodat jullie ultiem kunnen genieten van de tijd samen.

Praktische zaken

Allereerst is het handig om te bedenken hoe je de vakantie zo goed mogelijk kunt regelen. De voorbereiding kan namelijk behoorlijk stressvol zijn, dus het is fijn als je dit zo ontspannen mogelijk kunt doorlopen.

Het is dan ook slim om stil te staan bij praktische zaken als: heeft iedereen de juiste vaccinaties of is er misschien zelfs een visum nodig? Dit zijn vaak dingen die even wat tijd kosten om te regelen, en waar je dus op tijd mee moet beginnen. Het fijne aan Spanje is dat je alleen een geldig paspoort nodig hebt om ernaar toe te reizen. Je stapt in het vliegtuig en bent er binnen een aantal uur! Ideaal ook voor de kleintjes, die niet graag stilzitten op één plek.

Ook is het belangrijk om te bedenken wat voor type accommodatie je zou willen boeken. Zijn er bijvoorbeeld faciliteiten voor de kinderen aanwezig, ga je voor all-inclusive of wil je juist meer buiten het hotel uit eten? En als je voor het laatste kiest, zijn er genoeg restaurants op loopafstand of moet je de auto pakken? Dit zijn allemaal keuzes waar je over na moet denken wanneer je een bestemming overweegt voor een gezinsvakantie.

Wat wil je doen?

Daarnaast is het natuurlijk van belang om te bedenken wat je precies wilt gaan doen op je vakantiebestemming. Het hangt dan waarschijnlijk vooral af van de leeftijd van je kinderen.

Heb je nog jonge kinderen, dan is het onwaarschijnlijk dat je veel sportactiviteiten zult gaan ondernemen. Je zult dan eerder kiezen voor een strandbestemming, waar je lekker kunt ontspannen en eventueel terug kunt naar de accommodatie voor een dutje. Als je kinderen al wat ouder zijn, dan kun je wat meer activiteiten plannen en hier dus ook je bestemming op aanpassen.

Een extra tip is om de kinderen mee te nemen in het keuzeproces. Wat vinden zij van de foto’s die je laat zien van de bestemming? Als je ze vooraf al enthousiast maakt over de vakantie, zullen zij er ook extra veel zin in hebben.

Een groot voordeel van Spanje is wat mij betreft dat je eigenlijk op iedere kustbestemming wel een breed aanbod hebt om dingen te ondernemen. Er zijn vaak opties voor activiteiten zoals wandelingen, sport en bergbeklimmen, maar je kunt er ook veel leuke stadjes en dorpen bezoeken. Je zit dus eigenlijk in Spanje bijna altijd wel goed met je gezin!

Onze aanraders

Solmar heeft tal van bestemmingen die zich perfect lenen voor een fantastische gezinsvakantie. Iedere bestemming heeft zo zijn eigen charme, daarom delen we hieronder een aantal suggesties met je voor deze zomer. Houd regelmatig de aanbiedingen in de gaten, zodat je verzekerd bent van de beste deals.

De eerste bestemming in het rijtje is de Costa Blanca. Als je op zoek bent naar een strandvakantie, dan is dit waarschijnlijk de beste plek. De kustlijn is bijna 250 kilometer lang en bestaat uit adembenemende stranden en baaitjes. Ook als je van de natuur houdt, is dit een fijne bestemming. Er zijn namelijk verschillende natuurparken te vinden, waar je routes kunt lopen of fietsen. Bovendien kun je leuke steden en dorpjes bezoeken, zoals Alicante, Altea en Benidorm. Kortom: een ideale bestemming voor een gezinsvakantie.

Ook de Costa Brava is een populaire bestemming onder onze vakantiegangers. Prachtige rotsformaties, natuurgebieden en badplaatsen: je zult je hier ontzettend goed vermaken. Bovendien kun je er genieten van de geweldige gastronomie, middeleeuwse dorpjes en natuurlijk de grotere steden. Er is hier genoeg te doen voor het hele gezin.

Ga je liever wat verder weg, zonder meteen uren in het vliegtuig te hoeven zitten? Dan zijn de Canarische eilanden een goede keuze. De temperatuur is hier het hele jaar door stabiel, waardoor je vrijwel zeker bent van goed weer. Ga bijvoorbeeld naar Gran Canaria, waar je onder andere de prachtige duinen vanMaspalomas kunt bewonderen. Of breng een bezoekje aan Tenerife, en neem de kinderen mee naar het spectaculaire waterpark Siam Park. Ze zullen de tijd van hun leven hebben.

Wat wordt de bestemming voor jouw gezinsvakantie?

Als het goed is, weet je nu waar je allemaal rekening mee moet houden wanneer je de volgende bestemming voor je gezinsvakantie kiest. Houd rekening met de activiteiten die je wilt doen, praktische zaken en vergeet niet om ook te ontspannen! We wensen je alvast een hele fijne vakantie met je gezin in Spanje.

gezinsvakantie bestemming
Picture of Sabine

Sabine

Vanaf 2016 woonachtig in Spanje en gek op alles wat met reizen, talen en cultuur te maken heeft. Als tekstschrijver bij Solmar.nl deel ik graag mijn passies met je om ook jou te inspireren om op reis te gaan.
Picture of Sabine

Sabine

Vanaf 2016 woonachtig in Spanje en gek op alles wat met reizen, talen en cultuur te maken heeft. Als tekstschrijver bij Solmar.nl deel ik graag mijn passies met je om ook jou te inspireren om op reis te gaan.

Deel dit bericht

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Download het vakantie magazine

Laat je inspireren. Bekijk onze populairste accommodaties en profiteer van de beste deals!

Volg ons op Facebook

Volg ons op Instagram

Volg ons op Pinterest

Nieuwste blogs

Download de vakantie brochure

Laat je inspireren. Bekijk onze populairste accommodaties en profiteer van de beste deals!

Volg ons op Facebook

Volg ons op Instagram

Nieuwste blogs

MEEST GELEZEN BLOGS

Wilt u exclusieve aanbiedingen als eerste ontvangen?

Schrijf u dan snel in voor onze nieuwsbrief

Direct op de hoogte zijn van de beste vakantiedeals? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!