Al bijna 40 jaar Spanje specialist

7 dagen per week geopend

Geld terug garantie

Op zoek naar sensatie in PortAventura World

Deel dit bericht

PortAventura World is het grootste themapark van Spanje en absoluut een onvergetelijke ervaring. PortAventura World bestaat uit drie parken, PortAventura Park, Caribe Aquatic Park en Ferrari Land. In deze parken vindt u 2 van Europa’s 3 hoogste achtbanen! Maar ook voor de wat kleinere kinderen zijn deze parken een hele belevenis!

PortAventura World in Salou

PortAventura World is gelegen in Salou in de Spaanse autonome regio Catalonië. PortAventura World bestaat naast de drie parken ook nog uit een zestal hotels en een caravanparking. Het park is vanuit Salou en omgeving makkelijk te bereiken met de bus. Komt u van wat verder? Dan kunt u ook kiezen voor de trein, PortAventura heeft namelijk een eigen treinstation!

PortAventura Park

PortAventura Park is opgedeeld in zes “werelden”, namelijk Mediterrània, Polynesia, China, Mexico, SésamoAventura en Far West. Er zijn verschillende attracties die u van de ene naar de andere wereld brengen. SesamoAventura is volledig in sesamstraat thema en is gericht op de kleintjes. In de andere werelden van PortAventura Park vindt u onder andere één van de hoogste achtbanen van Europa, namelijk de Shambhala. Ook de Hurakan Condor, met een lancering van een 10 meter vrije val is een spectaculaire attractie. In het park vindt u verschillende restaurantjes en eettentjes om een lekker hapje te eten. Ook worden er verschillende shows gegeven zoals een Wilde Westen show, een meet&greet met Shrek en natuurlijk de PortAventura Parade. Wilt u graag een blijvende herinnering aan uw bezoek aan PortAventura Park? Koop dan een leuk souvenirtje in een van de souvenirwinkeltjes!

Waterpark: Caribe Aquatic Park

Caribe Aquatic Park is een groot outdoor Aquapark met ontzettend veel glijbanen en zwembaden. Er zijn glijbanen en zwembaden voor de kleintjes maar ook voor de wat grotere kinderen en volwassenen is er genoeg sensatie te vinden in Caribe Aquatic Park. Zo is er bijvoorbeeld een glijbaan genaamd King Khajuna waarbij u een vrije val heeft van zo’n 30 meter doordat de glijbaan in een hoek van 55 graden staat. Maar ook rustige glijbanen en natuurlijk de lazy river genaamd El Río Loco vindt u terug in Caribe Aquatic Park. Ook in dit gedeelte van PortAventura World kunt u wat eten bij één van de restaurantjes en een leuk souvenirtje aanschaffen.

Attractiepark: Ferrari Land

Ferrari Land is het nieuwste gedeelte van PortAventura World en bestaat uit zo’n 70.000 vierkante meter aan plezier en adrenaline. In Ferrari Land vindt u de hoogste achtbaan van Europa, namelijk de Red Force met een hoogte van maar liefst 112 meter! Daarnaast kunt u uw adrenaline oproepen tijdens een ritje in de vrije val torens. Ook aan de kleintjes is gedacht met attracties als de Kids Tower en de Junior Red Force. Verder vindt u in Ferrari Land de Ferrari Experience. Een gebouw van zo’n 4000 vierkante meter met voornamelijk technologische attracties zoals een racesimulator. Ook is hier een Ferrari Museum gevestigd met de volledige geschiedenis van Ferrari. Ook in Ferrari Land vindt u restaurantjes, souvenirwinkeltjes en worden er shows gegeven. Kortom als echte Ferrari fan moet dit park op uw bucketlist komen te staan! 

PortAventura Hotels

PortAventura World heeft naast de parken ook een aantal hotels. Dit zijn allen 4- of 5-sterren hotels met ieder zijn eigen thema. Zo is het 5-sterren hotel Mansión de Lucy ingericht in een Victoriaanse stijl terwijl bijvoorbeeld Hotel El Paso dan weer is ingericht en gebouwd in de koloniale Mexicaanse stijl. Alle hotels beschikken over uitgebreide faciliteiten en natuurlijk zit de entree voor PortAventura Park en Ferrari Land bij de prijs van het hotel inbegrepen.

Picture of Britt

Britt

Nadat ik een aantal jaar de Spaanse Costa's heb mogen verkennen als hostess zet ik deze ervaring nu in als Marketeer bij Solmar!
Picture of Britt

Britt

Nadat ik een aantal jaar de Spaanse Costa's heb mogen verkennen als hostess zet ik deze ervaring nu in als Marketeer bij Solmar!

Deel dit bericht

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Download het vakantie magazine

Laat je inspireren. Bekijk onze populairste accommodaties en profiteer van de beste deals!

Volg ons op Facebook

Volg ons op Instagram

Volg ons op Pinterest

Nieuwste blogs

Download de vakantie brochure

Laat je inspireren. Bekijk onze populairste accommodaties en profiteer van de beste deals!

Volg ons op Facebook

Volg ons op Instagram

Nieuwste blogs

MEEST GELEZEN BLOGS

Wilt u exclusieve aanbiedingen als eerste ontvangen?

Schrijf u dan snel in voor onze nieuwsbrief

Direct op de hoogte zijn van de beste vakantiedeals? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!