Al bijna 40 jaar Spanje specialist

7 dagen per week geopend

Geld terug garantie

Op vakantie naar Benalmádena

Deel dit bericht

Het is weer tijd om een vakantiebestemming te kiezen! Spanje is een groot land, met ontelbaar veel fijne plekken. We helpen je daarom graag een handje met het kiezen van de juiste locatie voor jou. Vandaag bespreken we Benalmádena, een parel aan de zuidkust van Spanje. Wat valt er te beleven, waar zijn de beste stranden en waarom zou je voor deze bestemming moeten kiezen? We vertellen het allemaal.

De locatie en het weer

Benalmádena is gelegen aan de Costa del Sol, in het zuiden van Spanje. Op slechts een steenworp afstand vinden we de stad Málaga, met bijbehorende luchthaven. Vlieg je naar Spanje, dan zal je hier landen en binnen een kwartier rijden al in Benalmádena staan.

Het fijne aan deze kust is dat je vrijwel altijd kunt genieten van het goede weer. De zon schijnt hier namelijk meer dan 300 dagen per jaar! Bovendien zijn de temperaturen altijd aangenaam. Het wordt er flink warm in de zomer, maar niet zo heet als in de steden in het binnenland, zoals Sevilla en Córdoba. De frisse zeewind zorgt namelijk voor wat verkoeling.

De hoogtepunten van Benalmádena

Tijdens je vakantie in Benalmádena zal je je hoe dan ook vermaken. Er valt namelijk ontzettend veel te beleven, voor iedere leeftijdsgroep. Hieronder bespreken we de hoogtepunten.

De stranden en het water

We beginnen met een van de plekken die je zonder twijfel zal bezoeken tijdens je vakantie: het strand. In Benalmádena vinden we tal van stranden die veilig en schoon zijn. Enkele aanraders zijn Playa Bil Bil, Playa Carvajal en Playa Malapesquera. De meerderheid van de stranden beschikt over voorzieningen zoals douches, enkele restaurants en verhuur van strandbedjes. Ook heb je de mogelijkheid om een boottocht te maken langs de kust. Soms zie je zelfs dolfijnen voorbij springen!

Cultuur

Houd je van cultuur snuiven op vakantie? Ook dan kan je goed terecht in Benalmádena. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan het oude dorpje, gelegen op een heuvel. De witte huizen, het uitzicht over de kust en de geplaveide straatjes: je kijkt je ogen uit.

Daarnaast is Castillo de Colomares zeker een bezoekje waard. Ook vanuit hier heb je een fantastisch uitzicht en kun je de tuinen verkennen van dit mooie kasteelachtige monument. Een andere aanrader is de Puerto Marina, ofwel de jachthaven. Dit is een van de meest bezochte plekken van Benalmádena, en we snappen goed waarom. Je kunt hier namelijk goed terecht voor gezellige restaurants, leuke winkels en uitgaansgelegenheden.

Eten, drinken en uitgaan

Ook in de avonden zal je je goed kunnen vermaken op vakantie in Benalmádena. Er zijn namelijk tal van restaurants en bars te vinden, waar je terecht kan voor zowel de Spaanse als de internationale keuken. Proef bijvoorbeeld eens pescaíto frito (gefrituurde visjes) en de espeto de sardinas (een spies met sardines), bereid op open vuur. Daarnaast kan je in de lokale tapasbars terecht voor de heerlijkste gerechtjes. Zowel in het centrum als in de haven zijn er tal van plekken te vinden.

Familieactiviteiten

Ga je met kinderen op vakantie, dan zou je Benalmádena absoluut eens moeten overwegen. Er is namelijk voor jong en oud ontzettend veel te doen. Het beschikt over tal van parken waar je kleintjes de dag van hun leven zullen hebben. Enkele voorbeelden zijn de vlindertuin (Mariposario de Benalmádena) en Sea Life Benalmádena.

Een andere activiteit die niet mag ontbreken, is het nemen van de kabelbaan (Teleférico Benalmádena). Stap het karretje in en ga naar boven, waar je kunt genieten van een spectaculaire roofvogelshow. Bovendien is het uitzicht vanaf hier adembenemend.

Ontspanning en de natuur

Heb je zin om naast het strand ook nog te genieten van andere plekken in de natuur? Bezoek dan eens het Parque de la Paloma, een van de parken van Benalmádena. Hier kun je heerlijk picknicken en genieten van de dieren.

Bovendien kun je ervoor kiezen om een fijne wandeling te maken. Loop bijvoorbeeld naar de Mirador del Muro, waar je kunt genieten van de prachtige natuur. Vanaf dit punt heb je een prachtig uitzicht, soms zijn zelfs Gibraltar en de Afrikaanse kust te zien!

Accommodaties

Besluit je om naar Benalmádena op vakantie te willen gaan, dan zijn er tal van opties. Je kunt bij Solmar namelijk zowel kiezen voor een busreis als voor een vliegreis naar deze topbestemming, dus er zit altijd wat voor je bij. Kiest u liever voor eigen vervoer? Dat kan ook. Daarnaast zijn er tal van accommodaties die aansluiten op uw wensen.

Kortom: waar wacht je nog op?

Zoals je hebt kunnen lezen, is Benalmádena de ideale vakantiebestemming in Spanje. Heerlijke stranden, goed weer en een hoop activiteiten voor het hele gezin: je zult de tijd van je leven hebben. Zien we je daar? Een fijne vakantie alvast!

Picture of Sabine

Sabine

Vanaf 2016 woonachtig in Spanje en gek op alles wat met reizen, talen en cultuur te maken heeft. Als tekstschrijver bij Solmar.nl deel ik graag mijn passies met je om ook jou te inspireren om op reis te gaan.
Picture of Sabine

Sabine

Vanaf 2016 woonachtig in Spanje en gek op alles wat met reizen, talen en cultuur te maken heeft. Als tekstschrijver bij Solmar.nl deel ik graag mijn passies met je om ook jou te inspireren om op reis te gaan.

Deel dit bericht

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Download het vakantie magazine

Laat je inspireren. Bekijk onze populairste accommodaties en profiteer van de beste deals!

Volg ons op Facebook

Volg ons op Instagram

Volg ons op Pinterest

Nieuwste blogs

Download de vakantie brochure

Laat je inspireren. Bekijk onze populairste accommodaties en profiteer van de beste deals!

Volg ons op Facebook

Volg ons op Instagram

Nieuwste blogs

MEEST GELEZEN BLOGS

Wilt u exclusieve aanbiedingen als eerste ontvangen?

Schrijf u dan snel in voor onze nieuwsbrief

Direct op de hoogte zijn van de beste vakantiedeals? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!