Al bijna 40 jaar Spanje specialist

7 dagen per week geopend

Geld terug garantie

Op vakantie naar Salou

Deel dit bericht

Denk jij bij Salou ook meteen aan belly shots, night clubs, katers en groepen feestvierende jongeren tot diep in de nacht? Ontdek Salou en leer dat deze bruisende Spaanse bestemming zoveel meer te bieden heeft. Misschien komt die associatie wel door de Nederlandse film “Costa!” die in 2001 is uitgebracht.

Deze film speelde zich af in en rond Salou en vertelde het verhaal van de proppers van discotheek Costa. De film was een succesverhaal, in het eerste weekend had de bioscoop al ruim 100.000 bezoekers gehad. Nou beschikt Salou uiteraard zoals vele andere Spaanse steden aan de kust over een bruisend centrum. Dé uitgaanswijk van Salou heet ‘Carles Buïgas’en hier zijn ook de meeste discotheken, kroegen, bars en restaurantjes te vinden.

Stukje geschiedenis

Salou is een gemeente in de provincie Tarragona. De stad ligt op ongeveer 100 kilometer afstand van Barcelona en dichterbij gelegen steden als Tarragona en Reus liggen op 10 kilometer afstand. Reus heeft ook een eigen vliegveld. Al in de Romeinse tijd werd Salou door de Grieken gebruikt als haven. Later werd Salou een heus piratennest en ook een stuk onveiliger. In 1530 maakte de aartsbisschop van Tarragona een einde aan deze periode door een nieuwe verdedigingstoren te laten bouwen, nu nog zichtbaar als Torre Vella de Salou.

Boulevard

Salou heeft een fijne en brede promenade ‘De Paseo Jaime I’.  De gemeente zelf omschrijft het als belangrijkste slagader van Salou.
Het is een heerlijke route om tijdens een zwoele avond te flaneren met je mooiste zomerjurk. De boulevard is ook verlicht. Ook overdag is de boulevard een fijne wandelroute, deze is namelijk omringd door palmbomen en deze geven op verschillende plekken wat schaduw. De boulevard is ongeveer 1 kilometer lang. Ook voor fietsers is er een speciaal deel van de boulevard aangewezen.

Tip! Tijdens de zomeravonden is er elke avond van juni tot en met oktober een spectaculaire fonteinenshow te zien bij de fontein bij de haven. 

Stranden

In Salou en omgeving zijn vele stranden te vinden, variërend van klein en minder bekend tot aan de grotere populaire stranden. Het grootste strand van Salou heet Playa de Llevant. Daarnaast heeft Salou ook een Playa de Ponent. Beide niet te verwarren met het Levante & Poniente strand van Benidorm 😉

Voor de strandgangers onder ons, hieronder kort de verschillende pluspunten van de stranden van Salou:

Playa de Ponent & Playa de Llevant

Deze standen zijn beide van fijn geel zand en langgerekt en lopen parallel aan de boulevard. De stranden hebben naast bedjes en parasols te huur ook genoeg ruimte om met je eigen handdoek te liggen. Goed om te weten: deze stranden zijn allebei rolstoelvriendelijk en ook voor minder valide mensen goed te bereiken.

Playa dels Capellans

Ligt in een inham en omsloten door rotsen en hotels.  Het is een klein strand gelegen in het stedelijk gebied, zacht glooiend en zeer veilig. Daardoor ook erg overzichtelijk en geschikt voor gezinnen met jonge kinderen. Het heeft een groot aantal diensten en faciliteiten, onder andere ook de mogelijkheid tot watersporten.

Persoonlijk ben ik altijd een enorme fan van “verborgen” Cala’s  zoals:

Cala dels Llengueadets

Een wat kleinere afgelegen baai die de wandelroute “El Camino de Ronda de Salou” Llenguedets met het strand van Els Capellans verbindt. Je zult hier vele wandelaars treffen die tijdens de wandelroute een plons in zee willen nemen. Hier vind je geen horeca, dus zorg dat je zelf voldoende water en andere versnaperingen meeneemt.

Playa Llarga

Een wat grotere cala met fijn zandstrand, omringd door rotsen en grenzend aan een dennenbos. Het is een natuurlijk paradijs met een combinatie van zee en bergen en geeft daardoor een spectaculair uitzicht.

Cala Penya Tallada

Het is een kleine baai van grote natuurlijke schoonheid die naast de Punta Roja ligt. Het is de meest natuurlijke en wilde baai van de gemeente.

Cala de Font & Cala de La Vinya

Cala de Font is een kleine zanderige baai gelegen in een stedelijk gebied van Cap Salou. Door het kalme en kristalheldere water kun je hier zelfs de zeebodem zien. Het is één van de beste plekken van de gehele Costa Dorada om te snorkelen.  Aan Cala de Font grenst de kleine Cala de la Vinya.

Cala Crancs

Klein strandje, afgelegen van toerisme. Het heeft veel begroeiing en voelt daardoor heel natuurlijk aan.

Tip! De mooiste zonsondergangen tref je volgens de locals aan de baai van Llengueadets

Hoogste achtbaan van Europa

Indien je van wat actie houdt, vergeet dan zeker niet een bezoek te brengen aan het grootste pretpark van Spanje! Port Aventura behoort zelfs tot de 10 best bezochte pretparken van Europa én heeft de hoogste achtbaan van Europa. Ook is Aquapolis aan de Passeig de Pau Casals in La Pineda een aanrader. Het is het grootste waterpark van de hele provincie.

To see & To do

Eigenlijk is deze blog te kort om Salou uit te lichten. Naast uitgaan, zon & strand en wat actie is er nog zoveel meer te doen! Zo vind je nog de Iglesia Santa Maria del Mar aan de Calle de l’Església. Deze kathedraal is het oudste religieuze gebouw van Salou en is onder andere bekend om de schilderijen van Josept. M. Güell uit de midden twintigste eeuw.

Tip! Maak een leuke familiefoto bij het bekende kleurrijke beeld “SALOU” dat op de boulevard staat ter hoogte van het Llevant stand.

Picture of Tanja

Tanja

Na verschillende wereldreizen, heb ik aan de Costa Blanca mijn tweede thuis gevonden en leef ik hoe ik het liefst wil: dichtbij de natuur, omgeven door de zon, zee en bergen.
Picture of Tanja

Tanja

Na verschillende wereldreizen, heb ik aan de Costa Blanca mijn tweede thuis gevonden en leef ik hoe ik het liefst wil: dichtbij de natuur, omgeven door de zon, zee en bergen.

Deel dit bericht

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Download het vakantie magazine

Laat je inspireren. Bekijk onze populairste accommodaties en profiteer van de beste deals!

Volg ons op Facebook

Volg ons op Instagram

Volg ons op Pinterest

Nieuwste blogs

Download de vakantie brochure

Laat je inspireren. Bekijk onze populairste accommodaties en profiteer van de beste deals!

Volg ons op Facebook

Volg ons op Instagram

Nieuwste blogs

MEEST GELEZEN BLOGS

Wilt u exclusieve aanbiedingen als eerste ontvangen?

Schrijf u dan snel in voor onze nieuwsbrief

Direct op de hoogte zijn van de beste vakantiedeals? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!