Al bijna 40 jaar Spanje specialist

7 dagen per week geopend

Geld terug garantie

Tips voor het inpakken van koffers

Deel dit bericht

Wanneer de vakantie in zicht is, is het tijd om uw koffer in te pakken! Laten we eerlijk zijn, het overkomt ons allemaal wel eens. Al het nodige wat mee moet ligt klaar maar dan gaat uw koffer toch net niet dicht. Wat een pech! Wij verzamelden 10 tips zodat u makkelijker en efficiënter uw koffer kunt inpakken. Geen reden meer voor paniek, met deze tips is het inpakken zo gepiept!

1. Lichtgewicht koffer

Als eerste is het verstandig om te beginnen met een goede basis. Kies hiervoor om een lichtgewicht koffer te kopen. Wanneer u op vakantie gaat, of dat nu met de bus of het vliegtuig is, zult u rekening moeten houden met een gewichtslimiet voor bagage. Hoe meer uw koffer al in eerste instantie weegt, hoe minder kleding en andere spullen u uiteindelijk in uw koffer kunt doen. Kies daarom voor een lichtgewicht koffer, zo kunt u meer spullen kwijt voordat u aan het limiet zit.

2. Creëer een inpaklijst & kledingsetjes voor vakantie

Niks is zo handig als weten wat u nu precies moet inpakken. Maak een inpaklijst, zo vergeet u zeker niets en is het makkelijker om overbodige items thuis te laten. Ook raden wij aan om van tevoren kledingsetjes neer te leggen, zo kunt u precies zien of u genoeg kleding meeneemt en weet u tijdens uw vakantie al welk setje u meteen kunt aantrekken!

3. Kleding oprollen voor meer plek in uw koffer

Wanneer u uw kledingsetjes heeft verzameld, is het handig om te beginnen met alle kledingstukken op te rollen. Kleding strak oprollen neemt minder ruimte in beslag in uw koffer en zorgt ervoor dat u nog genoeg ruimte over heeft voor andere items. Geen stress, als uw kleding een beetje gekreukt is na aankomst, kunt u het item het beste even ophangen in de badkamer. Na het nemen van een douche zorgt de stoom ervoor dat de kreukels uit uw kledingstuk gaan.

4. Schoenen als opbergplek

Ook de schoenen die u meeneemt in uw koffer kunt u gebruiken als opbergplek. Stop namelijk sokken of wat andere kleine kledingitems in uw schoenen. Zo creëert u toch net wat extra ruimte!

5. Gebruik een badmuts voor schoenen

Wanneer u schoenen meeneemt, wilt u niet dat uw andere kledingitems vies worden door de schoenzolen. Gebruik daarvoor een badmuts! Doe de badmuts om de schoen en zo worden uw andere spullen niet vies. Dit is ook handig voor op de terugweg wanneer uw schoenen wat zandsporen bevatten van uw heerlijke zonvakantie!

6. Hamamdoek of badlakenservice

We weten allemaal hoeveel ruimte een badlaken inneemt in uw bagage. Het is handig om een kleine hamamdoek mee te nemen. Deze doek droogt snel op en is dunner dan een normaal badlaken. Ook zijn er talloze accommodaties die een badlakenservice tegen een meerprijs aanbieden. Informeer hiernaar bij uw accommodatie, dan hoeft u namelijk niet te zorgen dat u zelf een badlaken meebrengt.

7. Vacuümzak

Wanneer u dan toch nog ruimte te kort komt na deze tips, kunt u ervoor kiezen om uw items in een vacuümzak te stoppen. U kunt alle lucht uit deze zak halen waardoor er meer ruimte ontstaat in uw bagage en u dan toch nog net uw geliefde item mee kunt nemen. Let wel op: er zijn vele vacuümzakken waarvoor u een stofzuiger nodig heeft om de lucht eruit te halen. Pak daarom de vacuümzakken waarbij dit niet nodig is. Vaak kunt u zelf, door strak te rollen, de lucht eruit halen. Wanneer u op vakantie bent heeft u namelijk niet zomaar een stofzuiger tot uw beschikking.

8. Vloeistoffen in koffer

Tijdens uw reis kan het gebeuren dat een vloeistof flesje opengaat en de inhoud van uw koffer vies wordt. Haal daarom de doppen van uw vloeistof flesjes af, doe vershoudfolie over de opening en draai de dop er opnieuw op. Dit zorgt ervoor dat uw vloeistoffen niet gaan lekken.

9. Sieraden

Het is altijd een heel karwei, zorgen dat uw sieraden in uw bagage niet door de war gaan. Dankzij deze tip is dit einde verhaal! Scheur twee stukken huishoudfolie af en leg op een stuk al uw sieraden. Leg het andere stuk huishoudfolie erop en druk dit stevig aan, daarna kunt u alles strak oprollen en zo heeft u een pakketje met al uw sieraden die niet in de knoop gaan.

10. Ontspanning

Het is ook belangrijk om heerlijk te ontspannen wanneer u op de plaats van bestemming bent. Omdat u niet al uw favoriete boeken mee kunt nemen is het handig om één of twee boeken mee te nemen die u van plan bent om te lezen. Als u een boekenliefhebber bent, kan het handig zijn om een E-Reader aan te schaffen. Dit neemt namelijk veel minder ruimte in beslag dan het meenemen van normale boeken.

Met deze 10 tips kunt u met een gerust hart uw koffer inpakken. Zodoende komt u dan ook heerlijk ontspannen aan op uw plaats van bestemming. Is uw vakantie voorbij? Pak dan weer uw koffer in om naar huis te gaan met deze bovenstaande tips. Bekijk hieronder alle reizen van Solmar.

Picture of Britt

Britt

Nadat ik een aantal jaar de Spaanse Costa's heb mogen verkennen als hostess zet ik deze ervaring nu in als Marketeer bij Solmar!
Picture of Britt

Britt

Nadat ik een aantal jaar de Spaanse Costa's heb mogen verkennen als hostess zet ik deze ervaring nu in als Marketeer bij Solmar!

Deel dit bericht

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Download het vakantie magazine

Laat je inspireren. Bekijk onze populairste accommodaties en profiteer van de beste deals!

Volg ons op Facebook

Volg ons op Instagram

Volg ons op Pinterest

Nieuwste blogs

Download de vakantie brochure

Laat je inspireren. Bekijk onze populairste accommodaties en profiteer van de beste deals!

Volg ons op Facebook

Volg ons op Instagram

Nieuwste blogs

MEEST GELEZEN BLOGS

Wilt u exclusieve aanbiedingen als eerste ontvangen?

Schrijf u dan snel in voor onze nieuwsbrief

Direct op de hoogte zijn van de beste vakantiedeals? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!