Al bijna 40 jaar Spanje specialist

7 dagen per week geopend

Geld terug garantie

Met de First class bus naar Spanje? Por que no?

Deel dit bericht

Reis comfortabel met de First Class bus naar Spanje bij Solmar!
Ik ben eigenlijk benieuwd of jij het verschil weet tussen de royal class en first class bussen?

Welke stelling over de first class bus is juist?

a) er staan 3 stoelen op een rij en alleen op de laatste rij 4
b) de stoelen zijn breder en comfortabeler dan Royal class
c) de bus heeft 48 zitplekken

d) alle antwoorden zijn juist

Antwoord “d” gekozen toevallig? Dat is juist!

Al eerder schreef ik over de voordelen van een busreis boven het vliegen. Je stapt de bus in en je vakantie is al begonnen! Geen stress meer op een vliegveld, geen vertragingen, geen gesjouw met koffers of sterker nog – geen gedoe met betalen voor overgewicht van de bagage! Zo hebben de busritten fijne reistijden en er is zowel in Nederland als in België altijd wel een opstapplaats in de buurt. Ook zijn er geen transfers nodig, de buschauffeur brengt je tot aan de deur van je hotel. Zo kom je nog eens uitgerust aan op je vakantie.

Wil je nu nog ietsje meer uitgerust aankomen? Solmar heeft ook een behoorlijk aantal First Class bussen rijden. Deze bussen zijn gebouwd met alle luxe. Vooral belangrijk is de kans om in deze luxe bus een zitplaats alleen te krijgen, er staan namelijk 3 stoelen op een rij: aan de ene zijde 2 stoelen en aan de andere zijde een rij met stoelen apart.

Zo is de indeling van het onderdek als volgt: uiteraard zit de buschauffeur bij de ingang en direct achter de buschauffeur zijn er 4 rijen van 2 stoelen en aan de andere kant van het gangpad is een rij met 4 stoelen alleen. Achterin is een kleine pantry en het rustgedeelte voor het personeel. Het bovendek van de first Class bus is net iets anders ingedeeld. Deze heeft juist aan de rechterzijde stoelen alleen staan en aan de linkerzijde stoelen per twee. In totaal zijn er 10 van deze rijen. Op de achterste rij is er een rij van 4, ook leuk juist als je met twee stellen reist of een groepje vrienden!

De Royal class bussen hebben 66 zitplaatsen en de First Class heeft 48 zitplaatsen. Dit zijn er 18 minder, wat betekent: veel meer ruimte!

Wist je dat een gewone touringcar 90 zitplaatsen heeft? Dit zijn er bijna dubbel zoveel dan in de First Class bus

De first Class bus heeft stoelen die voldoen aan de laatste nieuwste ontwikkelingen op ergonomisch gebied. Ergonomie streeft naar ontwerpen van gebruiksvoorwerpen op zo’n manier dat daardoor de veiligheid, gezondheid en comfort van de mens wordt bevorderd. En over je comfort is tijdens de busreis met de First Class wel over nagedacht. Zo kunnen deze luxe stoelen bijna helemaal achteroverliggen, wat je nachtrust in de bus bevorderd. Er zijn namelijk veel mensen die niet rechtop kunnen slapen.

Kortom, het reizen met een First Class bus heeft zo heel wat voordelen, zeker eens de moeite waard om een upgrade van de bus bij je reis te boeken. Deze luxe bussen doen zeker niet onder van First class vliegen!

Tot slot nog een aantal tips om je busreis lekker comfortabel te maken:

Kleed je in laagjes: in een bus met airco kan het behoorlijk fris worden. Een lekker warm vest is altijd handig. Tegelijkertijd wordt het weer er hoe zuidelijker des te warmer op en dan is het tijdens pauzes ook wel lekker om in je T-shirt te lopen.

Water & snacks: neem voldoende water mee en zorg ook voor een aantal maaltijden en snacks voor onderweg. Deze zijn vooraf ook op het transferium in Maarheeze te koop!

Nekkkussentje: ook in een houding die je niet gewend bent of niet heel erg comfortabel is val je door een kussentje gemakkelijker in slaap. Ook zorgt het ervoor dat je minder pijn hebt aan de nek en schouders.

Wc-papier: neem zelf ook een rol wc- papier en vochtige toiletdoekjes mee. Bij de stopplaatsen weet je nooit of er voldoende aanwezig is en tijdens een lange reis is het ook ietsje lekkerder om je op te kunnen frissen.

Oordopjes: als je een lichte slaper bent, dan zijn oordopjes zeker een aanrader. Slaapt toch net wat lekkerder zonder harde geluiden om je heen.

Entertainment: download je favoriete muziek, films of serie of neem een lekker leesboek of puzzelboek mee!

Beweeg: zorg ervoor dat je de pauzes goed benut, strek je benen en wandel een stukje, dat is goed voor de doorbloeding.

En vergeet niet te genieten, want je vakantie is al begonnen!

Picture of Tanja

Tanja

Na verschillende wereldreizen, heb ik aan de Costa Blanca mijn tweede thuis gevonden en leef ik hoe ik het liefst wil: dichtbij de natuur, omgeven door de zon, zee en bergen.
Picture of Tanja

Tanja

Na verschillende wereldreizen, heb ik aan de Costa Blanca mijn tweede thuis gevonden en leef ik hoe ik het liefst wil: dichtbij de natuur, omgeven door de zon, zee en bergen.

Deel dit bericht

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Download het vakantie magazine

Laat je inspireren. Bekijk onze populairste accommodaties en profiteer van de beste deals!

Volg ons op Facebook

Volg ons op Instagram

Volg ons op Pinterest

Nieuwste blogs

Download de vakantie brochure

Laat je inspireren. Bekijk onze populairste accommodaties en profiteer van de beste deals!

Volg ons op Facebook

Volg ons op Instagram

Nieuwste blogs

MEEST GELEZEN BLOGS

Wilt u exclusieve aanbiedingen als eerste ontvangen?

Schrijf u dan snel in voor onze nieuwsbrief

Direct op de hoogte zijn van de beste vakantiedeals? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!