Al bijna 40 jaar Spanje specialist

7 dagen per week geopend

Geld terug garantie

Herfstvakantie Spanje: verleng de zomer aan de Costa Brava

Deel dit bericht

De zomervakantie is voor velen hét moment om op vakantie te gaan. Maar ook de maand oktober is zeer geschikt om de zon op te zoeken in Spanje. Denk aan een herfstvakantie aan de Costa Brava, Costa Dorada of Costa Blanca. Hieronder vertellen we je alles over de vele voordelen van een zonvakantie naar Spanje in de herfstvakantie!

Klimaat: zon en warmte in Spanje tijdens de herfst

In Nederland hebben we in oktober een gemiddelde temperatuur van slechts zo’n 11 graden, terwijl dit in Spanje boven de 20 graden ligt! Aan de Costa Brava en Costa Dorada geldt een gemiddelde temperatuur van zo’n 21 graden in oktober. Aan de Costa Blanca is de gemiddelde temperatuur zelfs 24 graden in oktober! Ook de gemiddelde watertemperatuur is dan nog aangenaam, dus er kan vaak gewoon gezwommen worden. Met gemiddeld zo’n 6 zonuren per dag heeft Spanje het dubbele aantal gemiddelde zonuren per dag van Nederland. Wij moeten het in oktober met slechts gemiddeld 3 zonuren per dag doen… Het is dus ook nog eens gezond, lekker vitamine D opnemen voordat de échte winter in Nederland van start gaat. Kortom, houd jij van lekker warm weer, verleng dan de zomer door op vakantie te gaan naar de Spaanse Costa!

Gezellige drukte tijdens de herfstvakantie

De Spaanse Costa’s staan natuurlijk bekend vanwege het massatoerisme. In oktober is hier echter weinig meer van te merken en vind je gezellige drukte aan de Spaanse Costa’s. Doordat niet alle landen en regio’s vakantie hebben tijdens de Nederlandse herfstvakantie komen er veel minder toeristen tegelijkertijd naar Spanje. Hierdoor hoeft u zich geen zorgen te maken over een ligbedje bij het zwembad of over net dat fijnste plekje op het strand. Maar ook bij de uitstapjes zal het rustiger zijn, zoals bij een dagtrip naar Barcelona of tijdens een bezoek aan het pretpark PortAventura in Salou. Pak dus je kans en maak een foto voor de Sagrada Familia in Barcelona zonder hordes toeristen om je heen!

Goedkope periode voor een vakantie in Spanje

Wanneer de herfstvakantie begint is het hoogseizoen alweer voorbij. Dit betekent dat de prijzen ook weer gezakt zijn. Hierdoor is het in oktober ook nog eens extra voordelig om op vakantie te gaan naar Spanje!

Kies bijvoorbeeld voor een heerlijke en voordelige herfstvakantie aan de Costa Brava!

Herfstvakantie aan de Costa Brava, Costa Dorada en Costa Blanca

In de herfstvakantie zijn met name de grotere badplaatsen zoals Malgrat de Mar, Lloret de Mar en Salou in trek. In de kleinere badplaatsen kan het zo zijn dat winkeltjes en restaurantjes al gesloten zijn. In de grotere badplaatsen is er echter nog voldoende geopend om heerlijk te genieten van uw vakantie. Benidorm is een badplaats waar het hele jaar door leven is, zelfs in de winter!

Waar moet ik rekening mee houden?

Ondanks dat Spanje een veel aangenamer klimaat heeft in oktober dan Nederland kan het weer ook in Spanje tegenvallen natuurlijk. Voor de echte waterratten onder ons kan het daarom raadzaam zijn om een hotel met binnenzwembad uit te kiezen. Het kan ook zo zijn dat het buitenzwembad al gesloten is.

Data herfstvakantie 2023

Regio Noord: 21 oktober t/m 29 oktober 2023

Regio Midden: 14 oktober t/m 22 oktober 2023

Regio Zuid: 14 oktober t/m 22 oktober 2023

Picture of Britt

Britt

Nadat ik een aantal jaar de Spaanse Costa's heb mogen verkennen als hostess zet ik deze ervaring nu in als Marketeer bij Solmar!
Picture of Britt

Britt

Nadat ik een aantal jaar de Spaanse Costa's heb mogen verkennen als hostess zet ik deze ervaring nu in als Marketeer bij Solmar!

Deel dit bericht

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Download het vakantie magazine

Laat je inspireren. Bekijk onze populairste accommodaties en profiteer van de beste deals!

Volg ons op Facebook

Volg ons op Instagram

Volg ons op Pinterest

Nieuwste blogs

Download de vakantie brochure

Laat je inspireren. Bekijk onze populairste accommodaties en profiteer van de beste deals!

Volg ons op Facebook

Volg ons op Instagram

Nieuwste blogs

MEEST GELEZEN BLOGS

Wilt u exclusieve aanbiedingen als eerste ontvangen?

Schrijf u dan snel in voor onze nieuwsbrief

Direct op de hoogte zijn van de beste vakantiedeals? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!