Al bijna 40 jaar Spanje specialist

7 dagen per week geopend

Geld terug garantie

Spaans leren

Spaans leren spreken met Solmar!

Deel dit bericht

Ken je dat? Je wil iets bestellen in die lokale Spaanse tapasbar, maar je komt niet uit je woorden. Geen zorgen. Solmar helpt je met een spoedcursus Spaans! In deze blog nemen we je mee in een aantal herkenbare situaties en vind je een aantal handige woorden en zinnen die je kunt gebruiken.

De juiste uitspraak in het Spaans

In het Spaans worden een aantal letters anders uitgesproken dan dat wij gewend zijn. Houd er ook rekening mee dat de Spaanse taal veel verschillende dialecten en uitdrukkingen kent, dus je zult echt niet altijd alles helemaal begrijpen. Dat is trouwens helemaal niet erg, want een Spanjaard waardeert het al enorm als je het in ieder geval probeert.
De volgende letters hebben een andere uitspraak dan je gewend bent. Oefen maar eens hardop!

Aankomst bij het hotel in Spanje

Je komt aan bij het hotel in Spanje en meld je bij de receptie. Helaas staat er personeel achter de receptie die moeite hebben met het spreken van andere talen dan het Spaans. Met de zinnen hieronder kan je jezelf voorstellen of iets melden bij de receptie van het hotel.

Bestellen op het terras in het Spaans

Je zit op een zonnig terras in Spanje en wil genieten van una cerveza (een biertje) of una copa de vino (een glas wijn). Maar je merkt dat de ober geen woord Engels spreekt… Wat doe je? Gebruik je Google Translate? Ga je het met handen en voeten proberen uit te leggen? Dat is niet meer nodig! Met de volgende zinnen kan jij tijdens je volgende vakantie in Spanje gewoon een drankje bestellen!

Heb je genoten van je drankje? Dan kan je met de volgende zinnen aangeven dat je graag wil afrekenen.

De weg vragen in het Spaans

Je bent aan het wandelen in de natuur van Spanje, helaas voel je je niet zo goed en je wil terug lopen naar het hotel. Tot je verbazing kom je erachter dat je verdwaald bent. Oh nee! Je ziet veel Spaanse bewoners lopen maar weet niet hoe je de weg moet vragen om terug te komen bij het hotel. Met de volgende zinnen kun jij aangeven dat je verdwaald bent en vragen naar de weg.

De Spanjaarden kunnen op verschillende manieren reageren. Dit zal waarschijnlijk niet altijd even duidelijk zijn door de snelheid van praten of het dialect. Toch kun je al ver komen als je onderstaande richtingen begrijpt.

In de Spaanse winkel

’s Avonds als je over de boulevard loopt, kom je allerlei leuke winkeltjes tegen. Helaas is het af en toe zo, dat er geen prijskaartjes aan de spullen zitten. Hoe kom je er dan achter wat het leuke souvenirtje voor de buurvrouw kost? Met de volgende zinnen kom jij erachter!

Buena suerte y buenas vacaciones!

Picture of Britt

Britt

Nadat ik een aantal jaar de Spaanse Costa's heb mogen verkennen als hostess zet ik deze ervaring nu in als Marketeer bij Solmar!
Picture of Britt

Britt

Nadat ik een aantal jaar de Spaanse Costa's heb mogen verkennen als hostess zet ik deze ervaring nu in als Marketeer bij Solmar!

Deel dit bericht

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Download het vakantie magazine

Laat je inspireren. Bekijk onze populairste accommodaties en profiteer van de beste deals!

Volg ons op Facebook

Volg ons op Instagram

Volg ons op Pinterest

Nieuwste blogs

Download de vakantie brochure

Laat je inspireren. Bekijk onze populairste accommodaties en profiteer van de beste deals!

Volg ons op Facebook

Volg ons op Instagram

Nieuwste blogs

MEEST GELEZEN BLOGS

Wilt u exclusieve aanbiedingen als eerste ontvangen?

Schrijf u dan snel in voor onze nieuwsbrief

Direct op de hoogte zijn van de beste vakantiedeals? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!