Al bijna 40 jaar Spanje specialist

7 dagen per week geopend

Geld terug garantie

De leukste sport evenementen in Spanje in 2024

Deel dit bericht

Wie zegt dat je alleen naar Spanje zou moeten gaan om te ontspannen en van de zon te genieten? Ook als sportfanaat is dit een geweldige bestemming. De Spanjaarden zijn namelijk gek op sport. Ze voeren het zelf graag uit, maar kijken er ook graag naar als toeschouwer. In dit artikel geef ik je een handig overzicht van de leukste sportevenementen in Spanje in 2024. Waar ga jij voor?

Laten we beginnen met een favoriet van velen: hardlopen. Er is hier voor iedereen wat te vinden. Vaak zie je bij marathons namelijk dat er ook kortere afstanden zijn, voor de minder ervaren hardloper. Zo kun je bijvoorbeeld op veel plekken 5 of 10 kilometer hardlopen, in een race die je door de mooiste steden en dorpen van Spanje leidt.

Wil je graag verder en jezelf nog meer uitdagen? Overweeg dan de Rock ‘n’ Roll halve marathon van Madrid, die op zondag 28 april plaatsvindt. Een andere optie is de halve marathon van Barcelona, op zondag 11 februari.

Als je graag een volledige marathon zou willen rennen, dan zijn er zeker genoeg opties. Vaak gaan deze races door prachtige steden als Valencia (op zondag 1 december) en Sevilla (op zondag 18 februari), beide populaire plekken omdat ze een extreem vlakke route hebben en je dus een mooi record neer kunt zetten.

Bij een marathon hoef je trouwens niet te stoppen: ook ultramarathons en trail runs staan op de kalender in Spanje. Ga bijvoorbeeld voor de Ultra Sierra Nevada door het prachtige berggebied in Granada op vrijdag 5 tot en met zondag 7 april. Ook tijdens de Costa Brava Stage Run zul je je ogen uitkijken langs de prachtige kust. Deze race vindt plaats van vrijdag 12 tot en met zondag 14 april.

Wil je graag de Spaanse straten of landschappen in het donker verkennen? Doe dan mee aan een van de nachtraces. Enkele opties zijn de Bilbao Night Marathon en de Night Run in Las Palmas de Gran Canaria. De data voor deze races zijn nog niet bevestigd, maar zullen hoogstwaarschijnlijk in oktober 2024 plaatsvinden.

Eigenlijk kan ik je sowieso aanraden om eens in Spanje bij een hardlooprace te gaan kijken, ook als je hier zelf niet aan meedoet. Vaak is de sfeer er ontzettend goed en is er rondom de route veel entertainment.

Voetbal

Ook voetbal mag natuurlijk niet ontbreken in de lijst van de leukste evenementen rondom sport in Spanje. De hoogste voetbalcompetitie is La Liga in Spanje, ook wel La Primera División genoemd. In deze competitie strijden twintig Spaanse clubs tegen elkaar, om de landskampioenstitel te bemachtigen

Het huidige seizoen, 2023/2024, loopt door tot en met zondag 26 mei 2024. Dit betekent dat je tot die tijd wedstrijden kunt bezoeken. Enkele populaire teams zijn Real Madrid, Atlético de Madrid en FC Barcelona. De Spanjaarden zijn gek op voetbal en je zult dit dan ook op veel plekken live kunnen kijken wanneer je in Spanje bent. De leukste plek is natuurlijk vanuit het stadion!

Tennis

Als je het over sporten in Spanje hebt, dan komt tennis al snel ter sprake. Zo komen bekende helden als Rafael Nadal en de jonge Carlos Alcaraz hier vandaan. Het zal je dan ook niet verbazen dat er tal van plekken zijn waar je wedstrijden kunt bekijken in Spanje.

Zo vinden als onderdeel van de 2024 ATP Tour de Barcelona Open (van zaterdag 13 april tot en met zondag 21 april), de Mutua Madrid Open (van maandag 22 april tot en met zondag 5 mei) en de Mallorca Championships (van zaterdag 22 juni tot en met zaterdag 29 juni) plaats. Ook tennis is een van de populairste sporten in Spanje, dus een wedstrijd live bekijken is dan ook een waar spektakel dat je niet mag missen.

Formule 1 & MotoGP

Ook Formule 1 en MotoGP mogen we natuurlijk niet vergeten. Te beginnen met Formule 1: dit evenement, de Gran Premio de España, keert jaarlijks terug in Barcelona. In 2024 zal het plaatsvinden van donderdag 20 juni tot en met zondag 23 juni. Tickets en accommodatie zijn altijd ontzettend snel uitverkocht, dus wees er op tijd bij.

Volgens de voorlopige MotoGP kalender zal de GP van Spanje van vrijdag 26 april tot en met zondag 28 april in Jeréz zijn, de GP van Catalonië van vrijdag 24 mei tot en met zondag 26 mei in Barcelona zijn, de GP van Aragon van vrijdag 30 augustus tot en met zondag 1 september in Aragon zijn, en de GP van Valencia van vrijdag 15 november tot en met zondag 17 november in Cheste (Valencia) zijn.

Wielrennen

We sluiten af met wielrennen, een enorm populaire sport in Spanje. Er zijn namelijk ontzettend veel heuvels en bergen te vinden in dit land, wat het de ideale plek maakt. Een klassieke race om te bekijken is natuurlijk de Vuelta de España, die in 2024 van zaterdag 17 augustus tot en met zondag 8 september plaatsvindt.

Alternatieven zijn de Ronde van Catalonië (van maandag 18 maart tot en met zondag 24 maart) en de Ronde van het Baskenland (van maandag 1 april tot en met zaterdag 6 april). Ook kun je natuurlijk zelf meedoen aan een race, ga dan bijvoorbeeld op zoek naar de welbekende IRONMAN races.

Spanje is dus een geweldig land om zowel sport te bekijken als het zelf uit te voeren. In 2024 zijn er tal van evenementen die de moeite waard zijn om te bezoeken. Of je nu graag hardloopt of een voetbalwedstrijd bekijkt: het kan allemaal. Veel plezier alvast!

Picture of Sabine

Sabine

Vanaf 2016 woonachtig in Spanje en gek op alles wat met reizen, talen en cultuur te maken heeft. Als tekstschrijver bij Solmar.nl deel ik graag mijn passies met je om ook jou te inspireren om op reis te gaan.
Picture of Sabine

Sabine

Vanaf 2016 woonachtig in Spanje en gek op alles wat met reizen, talen en cultuur te maken heeft. Als tekstschrijver bij Solmar.nl deel ik graag mijn passies met je om ook jou te inspireren om op reis te gaan.

Deel dit bericht

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Download het vakantie magazine

Laat je inspireren. Bekijk onze populairste accommodaties en profiteer van de beste deals!

Volg ons op Facebook

Volg ons op Instagram

Volg ons op Pinterest

Nieuwste blogs

Download de vakantie brochure

Laat je inspireren. Bekijk onze populairste accommodaties en profiteer van de beste deals!

Volg ons op Facebook

Volg ons op Instagram

Nieuwste blogs

MEEST GELEZEN BLOGS

Wilt u exclusieve aanbiedingen als eerste ontvangen?

Schrijf u dan snel in voor onze nieuwsbrief

Direct op de hoogte zijn van de beste vakantiedeals? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!