Al bijna 40 jaar Spanje specialist

7 dagen per week geopend

Geld terug garantie

Spaanse Pyreneeën: de natuur in tijdens je vakantie

Deel dit bericht

Als je aan Spanje denkt, komen waarschijnlijk meteen de prachtige stranden in je op. Veel van de kusten, zoals de Costa Blanca, Costa Brava en Costa del Sol, worden dan ook jaarlijks door miljoenen reizigers bezocht. Maar ken je de Spaanse Pyreneeën ook al?

Ondanks dat dit een bestemming is die minder voor de hand ligt, is het absoluut een bezoekje waard. En het mooie is: zowel in de zomer als in de winter kun je hier terecht. Vandaag bespreken we daarom de dingen die je sowieso moet doen als je hier naartoe gaat. Van wandeltochten tot wateractiviteiten en ontspannen behandelingen: er is van alles te doen en te beleven.

Zoals je misschien wel al wist, strekken de Pyreneeën zich uit over twee landen: Frankrijk en Spanje. Het gedeelte in Spanje bedekt in totaal vier autonome regio’s: Aragon, Baskenland, Catalonië en Navarra.

Actief bezig in de natuur

Houd je wel van een wandeling op vakantie? Boek dan meteen een reis naar de Spaanse Pyreneeën. Het is namelijk een waar paradijs hiervoor, met tal van nationale parken. Het is de perfecte wandelbestemming voor iedereen, want er is keuze uit zowel makkelijke routes als tochten die meerdere dagen duren.

Het eerste nationale park dat je hoe dan ook moet bezoeken, is Ordesa y Monte Perdido in Huesca. Deze is namelijk verkozen tot het beste natuurpark van de Spaanse Pyreneeën! Het beschikt over prachtige watervallen en valleien, maar ook ontzettend veel flora en fauna. Je zult je ogen uitkijken terwijl je een wandeling maakt door dit gebied.

Een andere aanrader is het nationale park Aiguëstortes, gelegen in Catalonië. Als je graag omringd bent door water, dan zit je hier zeker goed: er zijn watervallen, meren, rivieren en nog veel meer.

Op avontuur

Als je dacht dat je alleen voor een ontspannen wandeling terecht kunt in de Spaanse Pyreneeën, heb je het mis. Het is namelijk ook een geweldige bestemming om het avontuur op te zoeken!

In de winter kun je hier terecht in de prachtige skigebieden. Bezoek bijvoorbeeld het skigebied Formigal, wat over bijna 100 pistes beschikt. Een andere optie is Boi-Taüll dat met een hoogte van wel 2750 meter het hoogste skigebied van de Pyreneeën is. Ben je op zoek naar prachtige uitzichten tijdens het wintersporten? Bezoek dan een van de skigebieden in Huesca.

Ook in de zomer vermaak je je hier prima! Vooral op het water zijn er tal van avontuurlijke activiteiten die je kunt ondernemen. Een goed voorbeeld hiervan is raften: je gaat hierbij met een soort opblaasvlot de rivier over. Vaak zijn er verschillende moeilijkheidsgraden, en je kunt het op bepaalde plekken dan ook met kinderen ondernemen. Bepaal je liever zelf de koers? Dan kun je ook de kano in.

Een andere wateractiviteit die ik persoonlijk kan aanraden is Hidrospeed: hierbij ga je in een pak van neopreen, zwemvliezen en met een soort bord dat blijft drijven het water door. Je ligt dus in het water, in plaats van dat je erboven zit. Hartstikke leuk en het geeft een echte adrenalinekick.

Ultiem tot rust komen en ontspannen

Heb je genoeg van alle activiteiten en wil je juist lekker ontspannen terugkomen van je reis? Zoek dan eens de warmwaterbronnen op in de Spaanse Pyreneeën. Deze baden bevatten tal van mineralen, waardoor je heerlijk kunt relaxen na een actieve dag in de bergen. Ook kun je hier terecht voor ontzettend veel schoonheidsbehandelingen, zoals gezichtsbehandelingen en massages.

De lokale keuken

De keuken in Spanje is ontzettend gevarieerd, en in de Spaanse Pyreneeën hebben ze dan ook een eigen gastronomisch aanbod, anders dan in andere delen van het land. Je zult in dit gebied veel gerechten vinden die gericht zijn op de koude wintertemperaturen en je dus goed warm houden.

Zo speelt in dit gebied vlees een belangrijke rol. Een goed voorbeeld hiervan is cordero al chilindrón: een stoofpotje met lamsvlees. Een ander typisch gerecht is migas del pastor: een gerecht met o.a. brood, knoflook, groenten en chorizo.  Heb je trek in iets zoets? Proef dan eens la trenza de Almudévar: een zoet vlechtbrood met onder andere suiker, boter en noten.

Cultuur en geschiedenis

We hebben kunnen zien dat er tal van activiteiten in de natuur te beleven zijn, maar wist je dat dit gebied ook vanuit een cultureel en historisch oogpunt ontzettend waardevol is? Zo zijn er veel musea te vinden waar je meer over de geschiedenis kunt leren. Ook kun je er prachtige dorpen en steden bezoeken die je mee terugnemen in de tijd. Voorbeelden zijn Ansó, Aínsa en Alquézar.

Je hebt het gelezen: een vakantie naar de Spaanse Pyreneeën is hét recept voor een combinatie van activiteiten en ontspanning. Ontdek de adembenemende natuur, kom ultiem tot rust of zoek juist het avontuur op. Heb jij je reis naar de Spaanse Pyreneeën al geboekt?

Picture of Sabine

Sabine

Vanaf 2016 woonachtig in Spanje en gek op alles wat met reizen, talen en cultuur te maken heeft. Als tekstschrijver bij Solmar.nl deel ik graag mijn passies met je om ook jou te inspireren om op reis te gaan.
Picture of Sabine

Sabine

Vanaf 2016 woonachtig in Spanje en gek op alles wat met reizen, talen en cultuur te maken heeft. Als tekstschrijver bij Solmar.nl deel ik graag mijn passies met je om ook jou te inspireren om op reis te gaan.

Deel dit bericht

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Download het vakantie magazine

Laat je inspireren. Bekijk onze populairste accommodaties en profiteer van de beste deals!

Volg ons op Facebook

Volg ons op Instagram

Volg ons op Pinterest

Nieuwste blogs

Download de vakantie brochure

Laat je inspireren. Bekijk onze populairste accommodaties en profiteer van de beste deals!

Volg ons op Facebook

Volg ons op Instagram

Nieuwste blogs

MEEST GELEZEN BLOGS

Wilt u exclusieve aanbiedingen als eerste ontvangen?

Schrijf u dan snel in voor onze nieuwsbrief

Direct op de hoogte zijn van de beste vakantiedeals? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!