Al bijna 40 jaar Spanje specialist

7 dagen per week geopend

Geld terug garantie

reisverzekering kust spanje

Reisverzekering: is dat nodig?

Deel dit bericht

Je stapt uit de bus of het vliegtuig. Het Spaanse zonnetje schijnt! Zin in de vakantie waar je toch al een heel tijdje naar hebt uitgekeken. Eindelijk genieten van de zee, het strand, gezellige terrasjes, wat winkelen of wellicht zelfs wel natuurwandelingen maken.

Waarom een reisverzekering?

Stel dat je op je leuke ontspannende vakantie toch zou vallen of er iets met je gezondheid zou zijn, weet dat er ook in het buitenland goede ziekenzorg aanwezig is. Of dat het nu om een oorontsteking of een onverwachts grotere operatie gaat, je wil ervan verzekerd zijn dat je in goede handen bent. Dat je de kwaliteit van de zorg in Spanje (of het land waar je op dat moment bent) krijgt welke wij in Nederland of België ook gewend zijn. En daarvoor kun je een reisverzekering afsluiten, wel zo handig als je onbezorgd op reis wil gaan.

Ook in het geval je door een onvoorziene (nood)situatie aan het thuisfront je vakantie zou moeten afbreken kun je bij de reisverzekering terecht. Zo kan de maatschappij bijvoorbeeld zorgen voor een eerdere terugvlucht. Deze verzekeraars zijn 24 uur per dag en 7 dagen per week te bereiken via een alarmcentrale, waardoor er altijd hulp beschikbaar is.

Door het afsluiten van een reisverzekering naast je standaard ziektekostenverzekering dek je risico’s die niet door een andere verzekering worden gedekt. De basisverzekering vergoedt namelijk standaard tot maximaal de Nederlandse tarieven. De zorg in het buitenland kan duurder uitvallen dan dat dezelfde behandeling thuis zou kostten. Het verschil voor geneeskundige kosten wordt dan in veel gevallen door de reisverzekering vergoedt.

Handige tips

Er zijn zelfs ‘doorlopende reisverzekeringen’ die het hele jaar gelden, zodat je niet per losse reis of vakantie iets hoeft af te sluiten. Ook kun je daaraan een annuleringsverzekering toevoegen. De precieze dekking hangt af van de reis- en of annuleringsverzekering en daarvoor kun je het beste direct terecht bij de verzekeraar of je tussenpersoon.

Wist je dat er aan de Costa Blanca een aantal ziekenhuizen zijn waar Nederlandstalige artsen werkzaam zijn? Ook zijn er bij die ziekenhuizen tolken/vertalers aanwezig die in vloeiend Nederlands een consult kunnen vertalen. Denk hierbij aan een afspraak met een Spaanse of zelfs anderstalige arts of specialist. Het is toch heel fijn om in je moedertaal medische gegevens en de benodigde ziekenzorg te bespreken!

Met een aantal ziekenhuizen hebben Nederlandse zorgverzekeraars zelfs contracten afgesloten. Zo worden de kosten rechtstreeks bij de Nederlandse zorgverzekeraars ingediend. Je voorkomt hiermee dat je vooraf de ziektekosten vooruit dient te betalen en ze later, bij terugkomst in Nederland moet declareren.

Wat zijn nu de meest belangrijke redenen om een reis-en of annuleringsverzekering af te sluiten voordat je op reis gaat?

  • Een onvoorziene gebeurtenis waardoor je de reis dient te annuleren, zoals bijvoorbeeld het overlijden van een familielid.
  • Je bent in Spanje met de auto en je krijgt autopech. Bij de reisverzekering kunnen dan de extra gemaakte kosten gedekt worden.
  • Tijdens het reizen neem je contant geld of andere waardevolle spullen mee. Je kunt je bij sommige verzekeringen ook tegen diefstal verzekeren.
  • En zoals al eerder aangegeven, in het geval je in het ziekenhuis belandt is het ook heel fijn dat extra gemaakte kosten vergoed worden.

Goed om te weten: annuleren vanwege een pandemie valt niet onder de dekking van verzekeraars.

Dekkingsgebieden

Bij de meeste basisdekkingen van doorlopende verzekeringen ben je in heel Europa verzekerd. Vaak vallen hier ook de niet Europese landen aan de Middellandse zee onder. Ga je vaker op reis en dan ook buiten Europa? Dan kan het zoals eerder aangegeven handig en wellicht voordelig zijn om een reisverzekering met werelddekking af te sluiten. De meeste Wereldreisverzekeringen hebben een minimale looptijd van een jaar.

Is een reisverzekering verplicht?

Nee, een reisverzekering is niet verplicht. Zeker als je maar weinig op vakantie gaat en enkel een weekendje rondom huis doet. Maar mocht je een aantal keer per jaar de Nederlandse of Belgische grens overgaan, dan kan het raadzaam zijn toch eens te informeren wat de kosten en voordelen zouden zijn voor een verzekering. Check vooraf ook altijd even de polisvoorwaarden om verassingen te voorkomen. Het is namelijk wel handig om vooraf te weten in welke situaties er vergoeding geldt en in welke situaties niet. Lees ook zeker even de kleine lettertjes van de polis. Je wil uiteraard voorbereid en goed geïnformeerd op reis gaan zodat je onbezorgd kunt genieten van de Spaanse tapas op een zonnig terras.

Goede reis!

Picture of Tanja

Tanja

Na verschillende wereldreizen, heb ik aan de Costa Blanca mijn tweede thuis gevonden en leef ik hoe ik het liefst wil: dichtbij de natuur, omgeven door de zon, zee en bergen.
Picture of Tanja

Tanja

Na verschillende wereldreizen, heb ik aan de Costa Blanca mijn tweede thuis gevonden en leef ik hoe ik het liefst wil: dichtbij de natuur, omgeven door de zon, zee en bergen.

Deel dit bericht

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Download het vakantie magazine

Laat je inspireren. Bekijk onze populairste accommodaties en profiteer van de beste deals!

Volg ons op Facebook

Volg ons op Instagram

Volg ons op Pinterest

Nieuwste blogs

Download de vakantie brochure

Laat je inspireren. Bekijk onze populairste accommodaties en profiteer van de beste deals!

Volg ons op Facebook

Volg ons op Instagram

Nieuwste blogs

MEEST GELEZEN BLOGS

Wilt u exclusieve aanbiedingen als eerste ontvangen?

Schrijf u dan snel in voor onze nieuwsbrief

Direct op de hoogte zijn van de beste vakantiedeals? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!