Al bijna 40 jaar Spanje specialist

7 dagen per week geopend

Geld terug garantie

De leukste Spaanse winkels om te bezoeken tijdens je vakantie

Deel dit bericht

Als we het hebben over de meest modebewuste landen, staat Spanje altijd hoog in de lijst. De Spanjaarden lopen er bijna altijd tiptop bij: vooral op zondag neemt iedereen de tijd om zich mooi te maken voor bijvoorbeeld een lunch met de familie, een bezoekje aan de kerk of een gezellige wandeling over de boulevard. Het is dan ook niet zo gek dat er ontzettend veel Spaanse winkels zijn. Deze winkels komen officieel uit Spanje, en zijn dus perfect om te bezoeken tijdens je vakantie.  

Het voordeel is dan ook dat, omdat ze hier vandaan komen, de prijzen vaak een stuk lager zijn dan in bijvoorbeeld Nederland of België. Soms scheelt het een paar tientjes! Vandaag geven we je daarom een handig overzicht van de leukste Spaanse winkels om te verkennen. 

Kleding & accessoires 

We beginnen bij de categorie kleding & accessoires. Zoals genoemd, houden de Spanjaarden ervan om er mooi uit te zien. Kleding is daar natuurlijk een groot onderdeel van.  

Een van de grootste modemerken van het land is natuurlijk Zara: een stijlvol merk met prachtige winkels. Ondanks dat je deze ook in Nederland kunt vinden, zul je in Spanje weer wat andere kleding tegenkomen. Ook de parfums zijn een aanrader, deze zijn vaak geïnspireerd op bekendere merken. Qua kleding zul je hier vooral veel goede basics en chique stukken tegenkomen, zoals mooie pakken en jurken. Ideaal dus voor als je op je mooist over de boulevard van je vakantiebestemming wilt flaneren. 

Ook bij Mango kun je terecht voor een mooie outfit. Dit Spaanse merk heeft vaak tal van lange jurken, leren tassen en hoge hakken. Massimo Dutti is een chic merk met eenvoudige maar luxe items. De prijzen liggen hier duidelijk wat hoger dan bij de rest van de winkels in deze lijst, maar de kwaliteit is er dan ook naar. Zo kunnen mannen hier bijvoorbeeld terecht voor een prachtig pak.  

Daarnaast kun je terecht bij winkels die meer gericht zijn op het jongere winkelende publiek, zoals Pull & Bear, Stradivarius en Bershka. Deze namen maken, net als Zara en Massimo Dutti, onderdeel uit van het bekende label Inditex. De kleding die je hier vindt, is laag geprijsd en volgt alle trends. Waar de kleding bij Stradivarius wat klassieker is, vind je bijvoorbeeld bij Bershka juist weer meer streetstyle. Ieder van deze winkels heeft dus zo zijn eigen publiek. 

Ben je op zoek naar sport- en badkleding? Neem dan eens een kijkje bij Oysho. Dit merk maakt gebruik van heerlijk zachte stoffen die lang mooi blijven. Zoek je een goedkope optie, dan is Lefties een aanrader. Deze keten is te vergelijken met Primark: de items zijn er laag geprijsd en er zijn tal van leuke accessoires te vinden. 

Ook Desigual mag niet ontbreken in het lijstje van Spaanse winkels. Dit merk staat bekend om het gevarieerde gebruik van stoffen, prints en kleuren.  

Andere leuke winkels voor de mannen, zijn Scalpers en Springfield. Bij beide merken kun je namelijk onder andere terecht voor een mooi overhemd, een getailleerde pantalon of een zachte trui. 

Beauty 

Zodra we een mooie outfit hebben gescoord, is het tijd om wat aan de verzorging te doen. Mijn favoriete winkel voor schoonheidsproducten is Primor, een soort Kruidvat en Douglas in één. Je kunt hier namelijk zowel goedkopere als duurdere merken vinden. Een alternatief is de winkel Druni. Bij beide zaken zal je een mooie lippenstift, een heerlijk product voor je haar en een fijn gezichtsmasker kunnen vinden voor ná het strand. 

Overige winkels 

Als je gaat winkelen, is er natuurlijk nog meer dan alleen maar kleding, accessoires en schoonheidsproducten. Zo is een van de bekendste Spaanse warenhuizen El Corte Inglés. Je kunt hier echt voor alles terecht: luxe items, Spaanse etenswaren en elektronica. Daarnaast zit er vaak ook nog een supermarkt in de kelder. Je kunt het vergelijken met een mix tussen de V&D en de Bijenkorf.  

Eerder noemden we Zara al even, maar je moet ook zeker Zara Home niet overslaan. Je komt hier de prachtigste spullen tegen voor in huis: van heerlijke geurkaarsen tot beddengoed. Het is aan de prijzige kant voor Spaanse begrippen, maar wel ontzettend mooi en van goede kwaliteit. 

Voor leuke cadeautjes kun je terecht bij ALE-HOP. Deze winkel is eenvoudig te herkennen aan het beeld van een koe dat altijd bij de ingang staat. Hier kun je onder andere leuke notitieboekjes, strandspeelgoed en gadgets vinden. En het fijne is: de prijzen liggen lekker laag. Een andere aanrader voor als je op zoek bent naar een cadeautje om mee terug naar huis te nemen, is Natura. Deze winkels zijn vaak prachtig ingericht en stralen rust uit. Je kunt hier onder andere mooie kookboeken, massageapparaten en kaarsen vinden. 

Mocht je nog op zoek zijn naar een extra koffer na al dat winkelen, kijk dan eens bij PACOMARTINEZ. De koffers hier zijn van goede kwaliteit en relatief betaalbaar.  

Buitenlandse winkels 

Er zijn nog een aantal winkels die misschien niet Spaans zijn, maar alsnog de moeite waard zijn om te bezoeken tijdens je vakantie.  

Zo is Parfois een fijne winkel als je op zoek bent naar betaalbare sieraden en tassen van goede kwaliteit. Ook bij Gato Preto kun je prachtige spullen vinden. Je hebt hier onder andere meubels, maar ook mooie serviezen en interieuraccessoires. Ten slotte nog een winkel die we helaas niet meer in Nederland en België hebben, maar wel nog in Spanje bestaat: Sephora. Hier kun je alle grote make-up merken vinden. 

Pak je pinpas er maar vast bij! 

Dat waren ze dan: de leukste Spaanse winkels om te bezoeken tijdens je vakantie. Begin maar alvast met sparen, want je zult zien dat je onwijs veel leuke spulletjes kunt vinden. Shop ze! 

Picture of Sabine

Sabine

Vanaf 2016 woonachtig in Spanje en gek op alles wat met reizen, talen en cultuur te maken heeft. Als tekstschrijver bij Solmar.nl deel ik graag mijn passies met je om ook jou te inspireren om op reis te gaan.
Picture of Sabine

Sabine

Vanaf 2016 woonachtig in Spanje en gek op alles wat met reizen, talen en cultuur te maken heeft. Als tekstschrijver bij Solmar.nl deel ik graag mijn passies met je om ook jou te inspireren om op reis te gaan.

Deel dit bericht

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Download het vakantie magazine

Laat je inspireren. Bekijk onze populairste accommodaties en profiteer van de beste deals!

Volg ons op Facebook

Volg ons op Instagram

Volg ons op Pinterest

Nieuwste blogs

Download de vakantie brochure

Laat je inspireren. Bekijk onze populairste accommodaties en profiteer van de beste deals!

Volg ons op Facebook

Volg ons op Instagram

Nieuwste blogs

MEEST GELEZEN BLOGS

Wilt u exclusieve aanbiedingen als eerste ontvangen?

Schrijf u dan snel in voor onze nieuwsbrief

Direct op de hoogte zijn van de beste vakantiedeals? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!