Al bijna 40 jaar Spanje specialist

7 dagen per week geopend

Geld terug garantie

Torrevieja

Deel dit bericht

Ken je ze? Die prachtig grote zoutmeren links en rechts van de provincieweg 332 wanneer je vanuit Alicante verder naar het zuiden rijdt? Ook als je via de AP7 richting de kust rijdt zie je de soms roze zoutmeren: De Salinas van Torrevieja en La Mata. De zoutwinning is van oudsher de belangrijkste inkomstenbron van deze regio, en nu nog steeds- naast toerisme uiteraard.

Klein vissersdorpje

Torrevieja ligt een kleine 50 kilometer ten zuiden van Alicante. Om het gemakkelijk te maken ligt deze plaatst ook helemaal in het zuiden van de provincie Alicante. In het Valenciaans heet deze stad: Torrevella, wat “oude toren” betekent. Dit omdat het plaatsje rond 1800 niet veel meer was dan alleen die toren. Torrevieja was gewoon een klein vissersdorpje dat toevallig ook naar zout ging graven omdat het gebied precies tussen twee zoutvlaktes in ligt.

Bijna geen regen

Door een gemiddelde dagtemperatuur van 17 of 18 graden in de winter is Torrevieja een hele populaire bestemming voor overwinteraars. Ook valt er hier het hele jaar door bijna geen regen door het microklimaat. Het is net als Benidorm een plaats waar veel Engelse toeristen komen. Maar je ziet hier ook veel Duitsers, Scandinaviërs en jawel ook Belgen en Nederlanders.

La Mata

Stiekem zijn wij al langer een beetje verliefd op een deelgemeente van Torrevieja, La Mata.
Het strand van La Mata is het langste strand van Torrevieja en strekt zich uit over 2,3 kilometer langs de kust. La Mata, ook bekend als TorreLaMata en soms weergegeven als LaMata en Torre La Mata, is echt een heerlijke plek om te zijn. Het leuke van La Mata is dat het echt nog een Spaanse identiteit heeft. Ook komen hier veel Spanjaarden zelf op vakantie of een dagje naar zee.

Ook al wordt het langzaamaan steeds een beetje meer toeristisch en ontwikkeld het centrum zich, het plaatsje behoudt nog steeds dat authentieke ‘Spaanse’ gevoel. Hier zijn dan ook gelukkig geen hoge torens of all inclusive hotels te vinden.

Naast het strand ligt een uitgestrekte boulevard, die goed begaanbaar is, ook met een rolstoel of wandelwagen (en zelfs op hakken 😉). Ook loopt deze wandelroute door een stukje duinen. Aan de boulevard van La Mata zijn verschillende restaurantjes gevestigd en aan het einde van de boulevard vind je het centrum met in de zomermaanden een buitenkermis, ook erg leuk voor de kinderen.

Tip! Dineer tijdens een hete zomeravond met je voeten in het zand bij een Italiaans restaurant zoals Il Bacio of neem ‘s ochtends een cortado (koffie) of ontbijtje bij Molino Blanco aan de boulevard.

Stranden

Naast het grootste uitgestrekte strand ‘Playa de la Mata’ of La Mata Beach’ van ruim 2 kilometer is er nog zo’n 20 kilometer strand langs de kust. De populairste stranden zijn:
– Playa del Acequión
– Playa de los Locos
– Playa de los Náufragos
– Playa del Cura

En mocht je zin hebben om juist een mooie cala op te zoeken denk dan eens aan: cala de la Zorra, cala del Palangre, cala Comuda, cala de los Trabajos, cala del Gambote
cala Redonda, cala de la Higuera, cala del Mojón.

Familie to do tips

De Markt van Torrevieja
Elke vrijdag van 9.00 tot 14.00 uur is er markt bij Calle Salinea. Naat verse groenten en fruit vind je hier ook leuke snuisterkraampjes en kun je eindeloos slenteren.

Musea
In het zoutmuseum ‘Museo Del Mar Y de La Sal’ leer je over het belang van de zoutproductie voor de stad en is er een tentoonstelling met voorwerpen gemaakt van zout. Het Museos flotantes Delfín S-61 y Albatros III ligt in de haven van Torrevieja in een duikboot!

Waterpretparken
Zon en water is voor kinderen toch het allerleukst! Torrevieja kent maar liefst 3 waterparken: Aquopolis Torrevieja, Molina del Aquapark en Aquapark Torrevieja.

Jardín de las Naciones
Dit is ondanks de ligging aan de drukke weg een rustig en prachtig aangelegd park. Ook leuk voor de kinderen omdat er een speeltuin is en vele bruggetjes over het water gaan. Er ‘wonen’ veel eenden en pauwen in het park en er is veel groen. Ook leuk om hier te picknicken.

Parque Natural de las lagunas de La Mata
Dit park heeft een oppervlakte van ongeveer 3700 hectare is een belangrijk watergebied een speciaal beschermde zone voor vogels. Het park bestaat uit twee lagunes die van elkaar worden gescheiden door een soort rots “El Chaparral”. Je kunt hier eindeloos wandelen. Denk er in de winterperiode wel aan dat het soms wat drassig kan zijn.

Torre del Morro
Leuk om te bezoeken en te beklimmen, deze mooie oude toren met een prachtig uitzicht over de zee. Ook ligt er rondom de toren een mooi aangelegd park.

Grote steden in de regio

Heb je zin om vanuit Torrevieja een aantal grote steden te bezoeken, denk dan aan Cartagena met het Romeinse amfitheater, Murcia met haar oude stadscentrum of Elche, met wel 200.000 palmbomen!

Picture of Tanja

Tanja

Na verschillende wereldreizen, heb ik aan de Costa Blanca mijn tweede thuis gevonden en leef ik hoe ik het liefst wil: dichtbij de natuur, omgeven door de zon, zee en bergen.
Picture of Tanja

Tanja

Na verschillende wereldreizen, heb ik aan de Costa Blanca mijn tweede thuis gevonden en leef ik hoe ik het liefst wil: dichtbij de natuur, omgeven door de zon, zee en bergen.

Deel dit bericht

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Download het vakantie magazine

Laat je inspireren. Bekijk onze populairste accommodaties en profiteer van de beste deals!

Volg ons op Facebook

Volg ons op Instagram

Volg ons op Pinterest

Nieuwste blogs

Download de vakantie brochure

Laat je inspireren. Bekijk onze populairste accommodaties en profiteer van de beste deals!

Volg ons op Facebook

Volg ons op Instagram

Nieuwste blogs

MEEST GELEZEN BLOGS

Wilt u exclusieve aanbiedingen als eerste ontvangen?

Schrijf u dan snel in voor onze nieuwsbrief

Direct op de hoogte zijn van de beste vakantiedeals? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!