Al bijna 40 jaar Spanje specialist

7 dagen per week geopend

Geld terug garantie

De leukste dingen om te beleven in de winter in Spanje

Deel dit bericht

Spanje staat natuurlijk bekend als een van de populairste vakantiebestemmingen voor in de zomer, maar wist je al dat je hier ook prima in de winter terecht kunt? In dit artikel bespreken we enkele van de leukste dingen om te doen in de winter in Spanje. Ontvlucht de kou in het noorden van Europa, en pak in plaats daarvan de auto, de bus of het vliegtuig naar het zuiden.

Wintersport

Hoewel Spanje misschien niet het eerste land is waar je aan denkt als we het hebben over wintersport, kun je toch echt hier de sneeuw in. Om te beginnen kun je terecht in de Spaanse Pyreneeën. Hier vinden we onder andere de skigebieden Baquiera – Beret en Formigal.

Een andere optie is het skigebied Sierra Nevada, gelegen vlakbij Granada. Het fijne aan de locatie is dat je het prima kunt combineren met een bezoekje aan de stad. Je kunt ervoor kiezen om in het skigebied te overnachten, maar ook zeker om terug te gaan naar de stad. Je staat namelijk binnen korte tijd weer op de piste.

Kerstactiviteiten

Ook Kerst wordt groots gevierd in Spanje. De straten worden versierd met verlichting, er zijn tal van gezellige kerstmarkten en er is ontzettend veel sfeer. Een goed voorbeeld van de kerstverlichting is Calle Larios in Málaga. Jaarlijks wordt deze hoofdstraat prachtig gedecoreerd met verlichting die meerdere keren per dag beweegt op de tonen van de muziek.

Bovendien is er ook na de kersttijd nog veel te beleven in Spanje. De feestperiode loopt namelijk nog door tot Driekoningen, ofwel Reyes Magos, dat hier een belangrijke rol speelt. De meerderheid van de kinderen krijgt dan namelijk ook hun cadeaus. Mocht je dus de kerstdagen thuis willen vieren, maar alsnog even weg willen, dan is Spanje ook een goede optie. Zo pik je toch de sfeer mee, maar ben je er alsnog bij met Kerst.

Stedentripjes

Als er iets is wat je wilt vermijden tijdens de hete zomer, is het een stedentripje. Zeker in steden als Sevilla en Córdoba lopen de temperaturen op tot boven de 40 graden, wat het onmogelijk maakt om op een fijne manier door de stad te struinen. De winter is hier dan juist wel weer erg geschikt voor.

Naast de lagere temperaturen is het fijn dat er minder toeristen te vinden zijn in de steden. Zo zijn er minder lange rijen bij de bezienswaardigheden en kun je makkelijker spontaan een restaurant binnenlopen, zonder dat je hier al dagen van tevoren een reservering voor moet maken.

Enkele aanraders van steden die je in de winter in Spanje kunt bezoeken zijn de volgende: Barcelona, Madrid, Granada, Bilbao, Málaga, Sevilla, Córdoba, Zaragoza, Salamanca en Valencia.

Ontdek de Spaanse keuken

Ik heb het al eerder gehad over de typische Spaanse zomergerechten die worden gegeten in de warme maanden, maar wist je al dat er ook een hoop wintergerechten zijn? Dit zijn vaak gerechten die wat steviger zijn en rijk zijn aan voedingsstoffen. Je zult dan ook zien dat het vaak gaat om bijvoorbeeld een stoofpotje, soep of bouillon.

Een goed voorbeeld hiervan is de Fabada Astruiana. Dit is een bonenstoofpot uit Asturië, die onder andere bonen, spek, bloedworst en chorizo bevat.

Daarnaast zijn er ook gerechten en snacks die het hele jaar gegeten worden, maar met name in de winter extra lekker zijn. Proef bijvoorbeeld de churros con chocolate (churros met chocolade). Je kunt de churros dan zelf onderdompelen in een warme chocoladesaus die je zal doen smelten.

Ga de natuur in

Een ander voorbeeld van een activiteit die je absoluut niet in de zomer wilt plannen, is een lange wandeling in de zon. De winter leent zich perfect voor het maken van mooie routes, of het nu met de fiets of te voet is. In Spanje zijn er ontelbaar veel nationale parken te vinden, waar je de natuur kunt bewonderen. Bovendien is Spanje ontzettend gevarieerd, dus er zit altijd wel iets voor je bij. Bekijk de besneeuwde bergtoppen in het noorden of ontdek de natuur rondom de kust: alles is mogelijk.

Wil je graag nog eens de Camino de Santiago lopen? Ook dan is de winter in Spanje een periode die zich perfect hiervoor leent. Het is dan namelijk wat rustiger op de routes dan in het hoogseizoen.

Canarische eilanden

Wil je toch liever verzekerd zijn van wat hogere temperaturen? Ga dan naar de Canarische eilanden, hier is het namelijk het gehele jaar goed weer. De temperaturen blijven min of meer gelijk tijdens alle maanden, wat het een aangename bestemming maakt voor de winter in Spanje.

Je hebt het kunnen lezen: ook in de winter is Spanje de ideale vakantiebestemming. Oké, je komt misschien iets minder bruin terug, maar er zitten wel tal van voordelen aan het reizen in deze periode. Steden ontdekken zonder te zweten in de zon, nieuwe gerechten proeven of zelfs wintersporten: in de winter in Spanje kan het allemaal. Heb jij je vakantie al geboekt?

Picture of Sabine

Sabine

Vanaf 2016 woonachtig in Spanje en gek op alles wat met reizen, talen en cultuur te maken heeft. Als tekstschrijver bij Solmar.nl deel ik graag mijn passies met je om ook jou te inspireren om op reis te gaan.
Picture of Sabine

Sabine

Vanaf 2016 woonachtig in Spanje en gek op alles wat met reizen, talen en cultuur te maken heeft. Als tekstschrijver bij Solmar.nl deel ik graag mijn passies met je om ook jou te inspireren om op reis te gaan.

Deel dit bericht

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Download het vakantie magazine

Laat je inspireren. Bekijk onze populairste accommodaties en profiteer van de beste deals!

Volg ons op Facebook

Volg ons op Instagram

Volg ons op Pinterest

Nieuwste blogs

Download de vakantie brochure

Laat je inspireren. Bekijk onze populairste accommodaties en profiteer van de beste deals!

Volg ons op Facebook

Volg ons op Instagram

Nieuwste blogs

MEEST GELEZEN BLOGS

Wilt u exclusieve aanbiedingen als eerste ontvangen?

Schrijf u dan snel in voor onze nieuwsbrief

Direct op de hoogte zijn van de beste vakantiedeals? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!