Al bijna 40 jaar Spanje specialist

7 dagen per week geopend

Geld terug garantie

Zoek het hogerop! Mijn favo dakterrassen in Barcelona

Deel dit bericht

Ik hou zó van dakterrassen! Da’s meestal ook het eerste wat ik doe als ik in een stad aankom die ik nog helemaal moet ontdekken: een dakterras zoeken. De  perfecte manier om me te oriënteren: om te kijken aan wélke kant die zee –als die er is-  ook alweer ligt, de bekende monumenten, straten en gebouwen op te speuren. En als ik die ook nog eens kan spotten met hulp van de in de hotellobby opgepikte gratis stadkaart, ben ik helemaal blij. Graag vertel ik je meer over de dakterrassen in Barcelona

Barcelona

Misschien ook wel het eerste wat jij zou kunnen doen als je deze lente of zomer in Barcelona aankomt: het hogerop zoeken! Op naar de prachtige en vooral vele dakterrassen van hotels, want daar vindt je ze. Je moet dan natuurlijk wel weten welke als niet-gast vrij toegankelijk zijn. De meeste rooftop bars horen bij de wat duurdere hotels, dus wordt het niet nog leuker als die van mijn lijstje ook nog een beetje sympathiek zijn voor je portemonnee?

Dus weet je wat? Ik vertel je over de terrassen waar ik, als local, regelmatig tevreden knorrend zit, zodat je kunt kijken of jouw vakantiefavoriet daar ook bij zit!

El Born

Eén van de leukste wijken van de stad is El Born. Nét buiten de oude stadsmuren was het honderden jaren lang een wijk van kleine handel, bedrijfjes en handwerkslui. Anno nu is el Born populair onder de toeristen vanwege de hippe boetiekjes, barretjes en restaurantjes en de relaxte sfeer in en rond de kleine straatjes en pleintjes.

Barcelona excursie

Als je een Barcelona excursie hebt geboekt bij je reisleiding begin je goed: vlakbij het statige oude postkantoor “Correus Vell” staat hotel “Duquessa de Cardona”, een statig 19e eeuwss stadspaleis omgetoverd in hotel. Niet superhip, maar gewoon sfeervol en geen prijzen waar je van verslikt als je je pinpas presenteert.

Vanaf het terras heb je een prachtig uitzicht over de haven, geweldig wanneer er in de avond overal lichtjes aangaan. Ik zit er vaak relaxed te wachten tot mijn gezellige Solmar gasten terug zijn bij de excursiebus!  Het terras gaat lekker vroeg open, ergens rond lunchtijd en sluit pas laat in de avond. In de zomer kun je op vrijdag, zaterdag en zondag avond rond een uur of zeven op live-muziekjes meewiebelen, en, de wijk El Born is op een 2 minuten wandeling weg, aan de overkant van de via Laietana. Een goede start, toch?

Edition hotel

Een stukje meer naar boven, vlakbij de Santa Caterina markt, loop je tegen het Edition hotel op. Struin gelijk door naar de lift en de 10e verdieping naar The Roof en verbaas je. De kathedraal, het spectaculair gekleurde dak van Santa Caterina, de daken van El Born, het Picasso museum, de Barri Gótic, de zee, Montjuich, Tibidabo, wát een uitzicht!

The Roof is stiekem mijn favorietste favoriet, want: het allermooiste uitzicht, het hele jaar open, héél veel lekker ruikende groene plantjes en bloemetjes, veel hout en comfortabele stoeltjes. En ook nog eens een lekker sfeertje, Hier heb ik altijd het gevoel dat ik knusjes bij mijn beste vriendin op het dak zit! The Roof is een perfect startpunt of pauzeplek voor je wandeling of shoptocht door de oude stad, want die ligt letterlijk aan je voeten.

TIP: beetje besparen? wandel voordien watertandend door de Santa Caterina markt voor de lekkerste streekproducten en duik dan restaurant/bar Fa Patxoca in, waar je een goed 3-gangen dagmenu eet voor 14 euro!

De Sagrada Familia

De Sagrada Familia! Het symbool van Barcelona in de Eixample wijk. En voor dit adembenemende gebouw heb je tijd nodig om alle details te beijken, véél tijd. Ik kom er als gids vaak en in de tijd die ik mijn gasten graag geef om op eigen tempo deze prachtige must-see te bewonderen, huppel ik naar het Sercotel Rosseló in de carrer Rosseló (even de naam checken, het hotel veranderd nogal al eens van eigenaar!), naar het rooftop terras.

Want wát een geweldig uitzicht over de stad, maar vooral, pal op de onwerkelijk mooie Sagrada Familia.

Je kunt het natuurlijk gokken, maar het is beter even te bellen en te reserveren, zodat je zeker weet dat je er terecht kunt. Dat klinkt duur, reserveren, maar is het niet: ben je wijn-fan dan zit je met 5 euro voor een heel goed glas al te genieten van je prime plekkie op dit dakterras. En, ook meegenomen: het is er niet druk want niet veel mensen kennen deze plek. Een hap is ergens rond de 10 euro, dus dat valt ook best mee voor het eersteklas uitzicht.

TIP: om de hoek zit het oude Hospital de Sant Pau, bekend als het “mooiste ziekenhuis ter wereld” en Unesco werelderfgoed. Daar wil je zeker doorheen wandelen!

Het Negresco Prindess hotel

Zijn we al in de buurt van de Plaça de Catalunya? En is het rond 12 uur? Dan krijg je mijn toptip, zeker voor als er iets te vieren valt: terwijl je de stad van bovenaf verkent een super brunch op het dakterras van het Negresco Princess hotel! Allerlei hapjes vooraf, een lunchschotel en ook nog eens alle drankjes inbegrepen. Omdat het lekker dichtbij de Rambles en de plaça de Catalunya/Passeig de Grácia ligt, een goede plek als start voor je stadstrip.

Het terras heeft een glazen ballustrade, dus ook als je geen tafeltje dichtbij de rand kunt bemachtigen, heb je een prachtig uitzicht. In het weekend kan het wat drukker zijn, maar als je door de week komt, moet het lukken met de tafel. Tegen de avond, is het met volle shoppingtassen ook geweldig uitpuffen daar, trouwens…..

Poblenou

De wijk Poblenou is hipper dan hip. Met aan de ene rand de stranden en aan de andere kant de prachtige 19e eeuwse huizen en kleine fabriekspanden; knalvol met de meest originele bio restaurants, barretjes en ateliers, thé place to be! Voordat je de indrukwekkende Graffiti waar Poblenou ook bekend om is, gaat opzoeken, wil je zéker het dak op. En wel dat van het Hoxton hotel, want daar vind je “Tope”. Als je al verder komt dan de adembenemende receptie zoef je met de lift naar de hoogste verdieping en voilà! Heel Barcelona aan je voeten. Juist omdat Poble nou aan de “ingang” van Barcelona ligt, zie je vanaf hier de héle stad in compleet panorama.

Op dit dakterras zit je superlekker. Niet alleen vanwege de comfortabele meubels en het heerlijke sfeertje, maar zeker omdat je er zo ook lekker kunt knabbelen: de specialiteit zijn knetter verse taco’s en nog wat Mexicaanse hapjes. Heerlijk rustig ook: hier is niet zoveel verkeer als in de binnenstad.

TIP: niet alleen de graffiti, maar ook het modernistische kerkhof van Poblenou moet je zien. En op de Rambla van Poble nou is het reuze gezellig toeven en eigenlijk veel leuker dan die in het stadscentrum…

Túúrlijk zijn er nog veel meer dakterrassen door heel Barcelona; dit zijn degenen waar ik het vaakst kom. Ik ben heel benieuwd welke jouw favoriet wordt!

Picture of Jacqueline

Jacqueline

Woon al 25 jaar aan de Costa Brava en ben er nog steeds verliefd op; vandaar dat ik als gids werk zodat ik iedereen erover kan vertellen!
Picture of Jacqueline

Jacqueline

Woon al 25 jaar aan de Costa Brava en ben er nog steeds verliefd op; vandaar dat ik als gids werk zodat ik iedereen erover kan vertellen!

Deel dit bericht

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Download het vakantie magazine

Laat je inspireren. Bekijk onze populairste accommodaties en profiteer van de beste deals!

Volg ons op Facebook

Volg ons op Instagram

Volg ons op Pinterest

Nieuwste blogs

Download de vakantie brochure

Laat je inspireren. Bekijk onze populairste accommodaties en profiteer van de beste deals!

Volg ons op Facebook

Volg ons op Instagram

Nieuwste blogs

MEEST GELEZEN BLOGS

Wilt u exclusieve aanbiedingen als eerste ontvangen?

Schrijf u dan snel in voor onze nieuwsbrief

Direct op de hoogte zijn van de beste vakantiedeals? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!