Al bijna 40 jaar Spanje specialist

7 dagen per week geopend

Geld terug garantie

Dagje Moraira

Deel dit bericht

Dagje Moraira: shoppen, lunchen en helder blauwe baaitjes

Tussen Valencia en Alicante ligt een historisch (ander woord voor “ oud” ) Spaans vissersdorpje Moraira, dat is uitgegroeid tot een ‘Saint Tropez’ -achtige plek. Het is zowat het duurste gebied op de huizenmarkt aan de gehele Costa Blanca, er is een uitgebreide keuze naar de wat duurdere restaurants, maar vooral voelt het een beetje als de Franse Riviera of de Italiaanse bloemenRivièra aan. Het is lastig uit te leggen, maar het is het gevoel dat je krijgt als je van de kust naar de groene heuvels kijkt en je ziet de grote veelal witte vrijstaande huizen.
Moraira is klein en overzichtelijk en ademt een gemoedelijke sfeer uit. Wanneer je er voor het eerst komt, zul je je meteen thuis voelen. Het plaatsje heeft een unieke charme, niet te vergelijken met Altea of het oude centrum van Jávea. Een dagje Moraira is het dan ook zeker waard!

Boetiekjes

Het oude centrum bestaat uit authentiek Spaanse gebouwen en is een beetje heuvelachtig. Je vindt hier typisch Spaanse bakkertjes en leuke boetiekjes. Op een hete zomerdag vind je verkoeling onder de grote bomen, waar terrasjes onder geplaatst zijn. Geniet hier lekker van een koude cerveza of een schepijsje. De meeste winkels sluiten in de middag, perfecte tijd dus om te gaan lunchen.

Elke vrijdag is er een grote markt met zo’n honderd kramen in Moraira op het parkeerterrein achter Centro Comercial Kristal Mar. De markt start vanaf half negen en in de zomer is het vanwege de drukte zeker aan te raden om op tijd te gaan zodat je een parkeerplek in de buurt kunt vinden.

Moraira heeft ook een jachthaven en een vissershaven. Voor de afmeting van het dorp heeft is het een grote haven met een aantal honderd ligplaatsen. De kade is vrij toegankelijk, je kunt hier vanuit het centrum gewoon inlopen. Vergaap je aan de grote ‘ Yachts’ en indrukwekkende zeilboten. De haven is een leuke en gezellige plek voor een lunch of diner: er zijn verschillende restaurantjes gevestigd. Het restaurant van club Nautico is een aanrader als je zin hebt in vis. Hier eet je de vers gevangen vis van dezelfde dag! Club Nautico van Moraira is bekend vanwege het organiseren van vele wedstrijden en regatta’s.

Wanneer je de jachthaven weer uitloopt en de boulevard volgt, kom je vanzelf bij Castillo de Moraira.

Kasteel van Moraira

Moraira heeft niet echt veel bezienswaardigheden, maar de meest bekende is Castillo de Moraira. Het kasteel is te zien vanuit het centrum en ligt op een rotsachtig gebied. Het geeft uitzicht over de hele baai van Moraira. Het fort dateert uit midden 1700 en is gebouwd ter bescherming van de kust van Teulada, die steeds werd binnengevallen door Barbarijse piraten. Het gebouw lag jaren in puin en werd begin jaren tachtig gerestaureerd.

Leuke fototip: ga tussen de meterhoge ijzeren letters M O R A I R A staan, een leuk souvenir voor thuis!

Tip! Lekker lunchen

Als je met kinderen een leuk restaurantje zoekt voor de lunch: “Taberna El Perron” ligt aan een buitenspeeltuintje, zo kunnen de kinderen lekker spelen en de ouders lekker genieten van Spaanse gerechten en een wijntje.

Vamos a la playa?

Moraira heeft 2 stranden op loopafstand: El Portet en Playa L’Ampolla. Dit laatste strand is het grootste strand. Het is een geel zandstrand en er zijn bedjes en parasols te huur. Het grenst direct aan het centrum. Ideaal strandje als je een lunch wil combineren met een beetje zon. Verder is dit zandstrand niet echt heel bijzonder.

Links van de haven ligt Playa El Portet. Deze baai heeft turquoise blauw water, omringd door heuvels met dennenbomen! Op de heuvels en tussen de bomen zie je mooie witte huizen, die vooral in de zomerperiode te huur zijn. Het is echt een paradijsje om te zien, je zou je bijna in de Carribian wanen!

Ook leuk is Cala L’Andragó. Dit baaitje is vanuit het centrum wel te voet te bereiken, maar ik zou toch aanraden om de auto te nemen. Het is nogal een scherpe bochtenweg. Rondom Cala L’Andragó vindt je leuke restaurantjes, onder ander de bekende ‘Bar La Cabana’. Ietsje verder aan het strandje zelf ligt Restaurant /beachbar Algas L’andragó. Hier kun je lekker met je voeten in het zand genieten van de zon.

Indien je wat avontuurlijker bent is Cap Blanc een echte aanrader. Dit is een rotsachtige baai en een ideale plek om te snorkelen. Voor mindervaliden iets minder goed te bereiken omdat je door trappen beneden in de baai aankomt. Indien je een duik wil nemen nog een tip: neem waterschoenen mee!

Mediterrian vibes

Geniet van een typisch mediterrane sfeer bij “Amantes de Moraira”. Dit leuke restaurant is te vinden aan Carretera Moraira a Calpe 119 in Teulada en ligt op een echte droomlocatie. Niet voor niets dat deze plek ook regelmatig wordt ingericht als trouwlocatie. Het restaurant is dagelijks geopend van 12.30 tot middernacht. De prijzen van gerechten op de kaart zijn duurder dan een gemiddeld restaurant aan de Costa Blanca. Op de kaart staat onder andere verse vis en paella. Ook

worden hier alleen de hoogste kwaliteit wijntjes geserveerd. De flessen wijn zijn er ook te koop op mee naar huis te nemen. Kortom, een hele speciale ervaring voor een middag of avondje uit!

Picture of Tanja

Tanja

Na verschillende wereldreizen, heb ik aan de Costa Blanca mijn tweede thuis gevonden en leef ik hoe ik het liefst wil: dichtbij de natuur, omgeven door de zon, zee en bergen.
Picture of Tanja

Tanja

Na verschillende wereldreizen, heb ik aan de Costa Blanca mijn tweede thuis gevonden en leef ik hoe ik het liefst wil: dichtbij de natuur, omgeven door de zon, zee en bergen.

Deel dit bericht

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Download het vakantie magazine

Laat je inspireren. Bekijk onze populairste accommodaties en profiteer van de beste deals!

Volg ons op Facebook

Volg ons op Instagram

Volg ons op Pinterest

Nieuwste blogs

Download de vakantie brochure

Laat je inspireren. Bekijk onze populairste accommodaties en profiteer van de beste deals!

Volg ons op Facebook

Volg ons op Instagram

Nieuwste blogs

MEEST GELEZEN BLOGS

Wilt u exclusieve aanbiedingen als eerste ontvangen?

Schrijf u dan snel in voor onze nieuwsbrief

Direct op de hoogte zijn van de beste vakantiedeals? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!