Al bijna 40 jaar Spanje specialist

7 dagen per week geopend

Geld terug garantie

La Sagrada Familia

De leukste ideeën voor een stedentrip naar Barcelona

Deel dit bericht

Barcelona: één van de bekendste steden van heel Spanje en dat is zeker terecht. Of u nu Barcelona kent om haar bekende straat La Rambla, de prachtige Gotische kerk La Sagrada Familia of om de bekende voetbalclub FC Barcelona, de verwachtingen die u heeft van deze prachtige stad zullen zeker tot zijn recht komen. U kunt eindeloos dwalen door de romantische straatjes of een bezoek brengen aan de bekendste bezienswaardigheden. Er zijn talloze locaties die u moet bezichtigingen wanneer u een bezoek brengt aan deze stad, daarom hebben wij voor u de leukste ideeën op een rijtje gezet!  

1. Struin over la Rambla

Stipt op nummer één staat natuurlijk de bekendste promenade van heel Spanje, La Rambla. De straat is 1.2km lang en brengt u vanuit het plein Plaça de Catalunya naar de Middellandse zee. Deze straat is inmiddels een voetgangerszone geworden waar vele kioskjes en bekende winkels gelegen zijn. Als u zich laat leiden via La Rambla naar de zee stuit u op de rotonde Mirador de Colom, hier staat een enorm standbeeld van ontdekkingsreiziger Columbus die naar het ‘nieuwe Amerika’ wijst.

2. Bewonder de La Sagrada Familia

Het symbool van Barcelona, de Sagrada Familia. De bouw is begonnen in 1882, naar ontwerp van de bekende architect Antoni Gaudí. Tot vandaag de dag is de bouw van La Sagrada Familia nog steeds niet afgerond. Er zal tot 2026 worden gebouwd om dit project van Gaudí in perfectie af te ronden. De Sagrada Familia steekt overal bovenuit in Barcelona en de prachtige details van de basiliek laten het enorme talent van Gaudí duidelijk zien.

3. Lunch op het Plaça Reial

Verscholen achter de vele straatjes ligt het toeristische plein Plaça Reial. Vroeger was aan dit plein een oud klooster gelegen, vandaag de dag liggen hier verschillende cafés en restaurants. Geniet van dit authentieke plein met zijn mooie fontein en geniet van een heerlijk hapje en drankje.

4. Wandel door Park Güell

De bekende architect Antoni Gaudí vindt u door heel de stad terug en zo ook weer als u een bezoek brengt aan dit prachtige park. Dit park is in opdracht van de rijke zakenman Güell aangelegd en ontworpen door Gaudí. Met zijn kleurrijke banken, vele bomen en planten en prachtig uitzicht op de stad is dit park een ideale plek om een middag te spenderen. Het is wel noodzakelijk om van te voren entreekaartjes te kopen als u dit park wilt bezoeken. De kleine prijs is zeker de moeite waard. 

5. Eindeloos shoppen op Passeig de Gràcia

Perfect voor de shoppingliefhebbers onder ons is de straat Passeig de Gràcia. Aan deze straat liggen vele bekende modeketens en shoppingcentra. Ook zijn hier bekende gebouwen gelegen die ontworpen zijn door Gaudí. Hier kunt u dus heerlijk winkelen en nog bekende Gaudí aanschouwen tijdens uw bezoek aan Barcelona. 

6. Breng een bezoek aan FC Barcelona

Voor de echte voetbalfans kan deze bezienswaardigheid natuurlijk niet worden overgeslagen. Aanschouw het immens grote stadion van voetbalclub FC Barcelona en koop kaartjes voor het museum. Is het museum niet voldoende en wilt u de echte voetballers live aanschouwen? Wees dan snel met het kopen van voetbalkaartjes voor een echte voetbalwedstrijd van FC Barcelona, de beschikbaarheid van kaartjes is vaak beperkt. 

7. Met de kabelbaan naar het kasteel van Montjuïc 

Gelegen in het zuidwesten van Barcelona is de heuvel Montjuïc. Als u deze heuvel wilt bezoeken met zijn vele bezienswaardigheden, kunt u ervoor kiezen om de kabelbaan te pakken. Vanuit de karretjes heeft u geweldig uitzicht op de stad, zee en natuurlijk de Montjuïc heuvel. Als u eenmaal op de heuvel bent aangekomen, kunt u onder andere het olympisch stadion en verschillende musea bezoeken. 

8. Eet tapas op Playa de la Barceloneta

Barcelona beschikt over een stadstrand genaamd Barceloneta. Vele inwoners van Barcelona liggen in de zomermaanden uren te zonnen en te zwemmen op dit strand. Gelegen aan de boulevard zijn verschillende restaurants en tapas bars. Hier kunt u de authentieke Spaanse tapas eten. 

9. Schitterende afsluiter met avondshow Font Màgica Barcelona

Deze bezienswaardigheid is een perfecte afsluiting van uw bezoek aan Barcelona. Gedurende de week zijn er verschillende avonden waarop de fonteinenshow kunt bijwonen. Het bezoek hieraan is gratis, met verschillende licht, geluid en water effecten is dit een unieke afsluiting van uw bezoek aan Barcelona. 

Een dagtrip naar Barcelona is ideaal te combineren met een vakantie aan de Costa Brava. Bent u benieuwd naar onze vakantiebestemmingen aan de Costa Brava? Klik dan hier!

Picture of Britt

Britt

Nadat ik een aantal jaar de Spaanse Costa's heb mogen verkennen als hostess zet ik deze ervaring nu in als Marketeer bij Solmar!
Picture of Britt

Britt

Nadat ik een aantal jaar de Spaanse Costa's heb mogen verkennen als hostess zet ik deze ervaring nu in als Marketeer bij Solmar!

Deel dit bericht

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Download het vakantie magazine

Laat je inspireren. Bekijk onze populairste accommodaties en profiteer van de beste deals!

Volg ons op Facebook

Volg ons op Instagram

Volg ons op Pinterest

Nieuwste blogs

Download de vakantie brochure

Laat je inspireren. Bekijk onze populairste accommodaties en profiteer van de beste deals!

Volg ons op Facebook

Volg ons op Instagram

Nieuwste blogs

MEEST GELEZEN BLOGS

Wilt u exclusieve aanbiedingen als eerste ontvangen?

Schrijf u dan snel in voor onze nieuwsbrief

Direct op de hoogte zijn van de beste vakantiedeals? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!