Al bijna 40 jaar Spanje specialist

7 dagen per week geopend

Geld terug garantie

Tips voor een dagtrip naar Tarragona in Spanje

Deel dit bericht

Bent u benieuwd hoe u een dagtrip naar Tarragona kunt combineren met uw vakantie aan de Costa Dorada? Lees dan verder! Aan de Costa Dorada liggen vele geliefde en bekende badplaatsen zoals Salou, Cambrils en La Pineda. Tijdens uw vakantie aan de Costa Dorada is het zeker de moeite waard om de oude Romeinse stad Tarragona te bezoeken.

Tarragona is bekend om zijn geweldige ligging, kathedraal, amfitheater en vele romeinse overblijfselen. Dankzij de goede verbinding van het openbaar vervoer kunt u vanaf uw vakantiebestemming snel en comfortabel naar deze prachtige stad. Wij hebben voor u de leukste bezienswaardigheden van Tarragona op een rijtje gezet, zo wordt uw dagtrip naar deze stad een succes!

1. Breng een bezoek aan het amfitheater

Het amfitheater van Tarragona is het symbool van de stad en deze bezienswaardigheid mag u dan ook niet missen. Dit prachtige oude en van oorsprong romeinse amfitheater is gebouw in de 2e eeuw. Het werd in zijn geschiedenis gebruikt voor gladiatoren en dierengevechten. Er konden 15.000 toeschouwers plaatsnemen. Doordat Tarragona voor het grootste gedeelte op een heuvel ligt, heeft u prachtig uitzicht op de zee vanuit dit amfitheater.

2. Kijk uw ogen uit in de prachtige markthal van Tarragona

In de meeste Spaanse steden vindt u een grote markthal, zo ook in Tarragona.  Mercat Central de Tarragona is gebouwd in 1915 en het gebouw staat vandaag de dag er nog geheel in zijn schoonheid. De markthal is gelegen aan Plaça de Corsini en is zeker een bezoekje waard. Niet alleen van buiten is deze markthal prachtig maar ook van binnen. Dankzij zijn 69 kraampjes worden er verschillende lekkernijen verkocht. Rust even uit en drink een kopje koffie in een van de vele barretjes die in deze hal gelegen zijn.

3. Laat u betoveren door de Gotische kathedraal

Catedral Basilica Metropolitana Primada de Tarragona is gebouwd in de 12e eeuw en is een schitterende kathedraal. Dankzij zijn rijke historie en goed onderhouden binnen- en buitenkant is het prachtig om aan deze kathedraal een bezoek te brengen. Het is één van de hoogtepunten van Tarragona en zal u niet teleurstellen. Let tijdens uw bezoek op de prachtige kleine details die overal terug te vinden zijn in deze kathedraal.

4. Slenter over de La Rambla Nova promenade van Tarragona

Vanaf Plaça Imperial Tàrraco begint La Rambla Nova en kunt u eindeloos slenteren over deze promenade. Aan het einde van deze Rambla komt u uit bij het amfitheater en heeft u dankzij het uitzichtpunt een betoverend uitzicht over de zee. Aan La Rambla Nova bevinden zich verschillende winkels van populaire modeketens. Na een dagje shoppen adviseren wij u om in de hippe cafés een hapje of drankje te nuttigen. 

5. Bewonder het Monument als Castellers

Terwijl u over La Rambla Nova loopt, komt u het Monument als Castellers tegen. Dit monument eert de jaarlijkse traditie van het bouwen van menselijke torens. In de week van Santa Tecla proberen verschillende groepen de hoogst mogelijke menselijke toren te bouwen. Dankzij uitvoerige training en goede samenwerking worden de menselijke torens elk jaar hoger.

6. Bezichtig Las Murallas de Tarragona

In een rustig park in het centrum kunt u de romeinse en historische muur van Tarragona vinden. Deze oude stadsmuur is gebouwd in de 2e eeuw voor Christus en beschermde de stad tegen verschillende oorlogen en historische gebeurtenissen. Kom tot rust in het aangrenzende parkje en bewonder deze eeuwenoude stadsmuur.

7. Sluit uw dagtrip naar Tarragona af op Plaça de la Font

Nuttig een hapje of drankje op hét centrale plein van Tarragona: Plaça de la Font. Dankzij de levendige charme en de vele terrasjes en restaurants op dit plein is dit de ideale plek om een hapje of drankje te nuttigen. Sluit u dag af op deze mooie plek in de prachtige stad Tarragona.  

Een dagtrip naar Tarragona kunt u zeer goed combineren met uw vakantie aan de Costa Dorada. Ontdek hier ons vakantieaanbod aan deze Costa.

Britt

Britt

Nadat ik een aantal jaar de Spaanse Costa's heb mogen verkennen als hostess zet ik deze ervaring nu in als Marketeer bij Solmar!
Britt

Britt

Nadat ik een aantal jaar de Spaanse Costa's heb mogen verkennen als hostess zet ik deze ervaring nu in als Marketeer bij Solmar!

Deel dit bericht

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Download het vakantie magazine

Laat je inspireren. Bekijk onze populairste accommodaties en profiteer van de beste deals!

Volg ons op Facebook

Volg ons op Instagram

Volg ons op Pinterest

Nieuwste blogs

Download de vakantie brochure

Laat je inspireren. Bekijk onze populairste accommodaties en profiteer van de beste deals!

Volg ons op Facebook

Volg ons op Instagram

Nieuwste blogs

MEEST GELEZEN BLOGS

Wilt u exclusieve aanbiedingen als eerste ontvangen?

Schrijf u dan snel in voor onze nieuwsbrief

Direct op de hoogte zijn van de beste vakantiedeals? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!