Al bijna 40 jaar Spanje specialist

7 dagen per week geopend

Geld terug garantie

highlights valencia

De mooiste highlights van Valencia

Deel dit bericht

Valencia is de perfecte stad voor een fijne stedentrip in Spanje. Deze stad is gelegen in de buurt van Peñiscola. Het heeft eigenlijk alles: een prachtig historisch centrum, een lange boulevard langs het strand en tal van geweldige restaurants waar je zowel de Spaanse als internationale keuken kunt proeven. Mocht je een tripje op de planning hebben staan, vergeet dan zeker niet om deze highlights in Valencia te bezoeken.

Stad van de Kunsten en Wetenschap

Een van de meest indrukwekkende plekken om te bezoeken in Valencia, is de Ciudad de las Artes y las Ciencias, oftewel de Stad van de Kunsten en Wetenschap. Dit complex bestaat uit meerdere gebouwen, die allemaal gelegenheden voor cultuur en vrijetijdsbesteding bieden.

Zo kun je het Oceanogràfic bezoeken; het grootste aquarium van Europa, dat over meer dan 40.000 dieren beschikt. Daarnaast is er onder andere een Wetenschapsmuseum, een Operagebouw en de prachtige tuin in het Umbracle.

Ook als je besluit om bij geen enkel gebouw naar binnen te gaan, is dit complex zonder twijfel een bezoekje waard. Het gebied leent zich perfect voor een fijne wandeling tussen de indrukwekkende bouwwerken.

Lonja de la Seda

Benieuwd naar één van de oudste highlights van Valencia? Dan moet je zeker eens langs de Lonja de la Seda gaan. Deze zijdebeurs stamt af uit de vijftiende en zestiende eeuw en was de plek waar kooplieden toentertijd handelden. Het gebouw bemachtigde in 1996 een plekje op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Als je de kans hebt om naar binnen te gaan, zou ik je dat zeker aanraden. Vooral de handelshal, oftewel de Sala de Contratación, beschikt over prachtige details. De spiraalvormige pilaren steelt de show. Vergeet ook niet om de binnenplaats te bezoeken.

Mercado Central

Als je net als ik gek bent op eten en het proeven van lokale gerechten wanneer je op reis bent, dan mag een bezoekje aan de centrale markt niet ontbreken. Op de Mercado Central, een van de grootste markthallen van Europa, kijk je je ogen uit. Naast de vele kleurrijke kraampjes is het namelijk ook een waanzinnig mooi gebouw.

De markt is een populaire plek voor zowel de locals als toeristen. Je zult hier de lokale bevolking terugvinden in de ochtend, wanneer ze boodschappen doen voor de maaltijd die later die dag bereid zal worden.

Daarnaast zijn er georganiseerde tours voor toeristen, waarbij je samen de ingrediënten koopt en vervolgens een paella bereidt in een kookstudio. Zeker een aanrader als je wil leren hoe je hét gerecht van de stad maakt!

Bioparc

Mocht je met de kids op reis gaan, dan zou een bezoekje aan Bioparc zeker op de planning moeten staan. In tegenstelling tot in een normale dierentuin, hebben de dieren hier ontzettend veel ruimte om zich vrij te bewegen: het totale terrein bestaat uit meer dan 100.000 m2.

Het dierenpark is onderverdeeld in vier verschillende landschappen: van de savanne tot de bossen. Uiteraard zal je in ieder gebied de dieren zien die normaal gesproken ook in deze omstandigheden leven. Kinderen zullen hun ogen uitkijken!

Jardines Turia

Valencia heeft heel wat inwoners (meer dan 750.000) en ook veel toeristen bezoeken de stad ieder jaar, wat goed te merken is op deze drukke plek. Het kan daarom ook wel eens fijn zijn om de rust op te zoeken, en de perfecte locatie hiervoor zijn de Jardines del Turia, oftewel de Turia-tuinen. Deze tuinen behoren zonder twijfel tot de highlights van Valencia.

Het stadspark is dé ultieme plek voor allerlei soorten vermaak: zo zal je hardlopers, fietsers, wandelaars, en ouders met kinderen tegenkomen. De tuinen lopen wel negen kilometer door en zijn bijna volledig vlak, wat het ideaal maakt voor iedere bezoeker.

De stranden en boulevard

Ondanks dat Valencia niet bekend staat als een echte strandbestemming, ligt de stad wel aan de kust. Mocht je in de hete zomer de stad even willen vermijden en wat verkoeling op willen zoeken, dan lenen de stranden van Valencia zich hier perfect voor. Het strand en de boulevard liggen echter een stukje van het centrum verwijderd, waardoor je het best de tram kunt pakken om hierheen te gaan.

Aan het strand zal je heel wat opties voor vermaak tegenkomen. Zo zijn er plekken op het strand om te volleyballen, maar kun je ook prima je handdoekje neerleggen en genieten van het goede weer. Honger gekregen? Strijk dan neer bij één van de vele restaurants aan de boulevard, waar je een heerlijke paella of verse vis kunt eten.

De leukste restaurants en barretjes

Als laatst wil ik je nog wat persoonlijke tips meegeven, van de eetgelegenheden waar ik graag naartoe ga wanneer ik in Valencia ben.

Allereerst kan ik je Dulce de Leche aanraden, een populair koffietentje dat inmiddels op meerdere plekken in de stad zit. Je kunt hier kiezen uit tal van taarten en broodjes, die er niet alleen spectaculair uitzien, maar ook nog eens geweldig smaken. Mocht je je aan willen passen aan de Spaanse eettijden, ga hier dan heen rond de merienda-tijd: tussen de lunch en het diner, zo rond een uur of 4/5 ’s middags.

Een andere aanrader is om te gaan eten bij een van de restaurants van Voltereta; een keten die inmiddels al drie themarestaurants heeft geopend in Valencia. Ik ben zelf bij Manhattan en Bali geweest, en vooral die eerste was echt een ervaring. Terwijl je geniet van het eten hoor je livemuziek en voelt het alsof je teruggaat naar de jaren 20. Mocht je hierheen willen, zorg dan dat je al weken van tevoren reserveert. Het zit namelijk ontzettend snel vol.

Als het goed is, weet je inmiddels precies waar je naartoe moet en wat de highlights van Valencia zijn. Van een aangename wandeling in het stadspark tot een bezoek aan de markt; er is genoeg te beleven! Alvast heel veel plezier gewenst in deze prachtige stad!

Picture of Sabine

Sabine

Vanaf 2016 woonachtig in Spanje en gek op alles wat met reizen, talen en cultuur te maken heeft. Als tekstschrijver bij Solmar.nl deel ik graag mijn passies met je om ook jou te inspireren om op reis te gaan.
Picture of Sabine

Sabine

Vanaf 2016 woonachtig in Spanje en gek op alles wat met reizen, talen en cultuur te maken heeft. Als tekstschrijver bij Solmar.nl deel ik graag mijn passies met je om ook jou te inspireren om op reis te gaan.

Deel dit bericht

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Download het vakantie magazine

Laat je inspireren. Bekijk onze populairste accommodaties en profiteer van de beste deals!

Volg ons op Facebook

Volg ons op Instagram

Volg ons op Pinterest

Nieuwste blogs

Download de vakantie brochure

Laat je inspireren. Bekijk onze populairste accommodaties en profiteer van de beste deals!

Volg ons op Facebook

Volg ons op Instagram

Nieuwste blogs

MEEST GELEZEN BLOGS

Wilt u exclusieve aanbiedingen als eerste ontvangen?

Schrijf u dan snel in voor onze nieuwsbrief

Direct op de hoogte zijn van de beste vakantiedeals? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!