Al bijna 40 jaar Spanje specialist

7 dagen per week geopend

Geld terug garantie

Jongerenvakantie in Spanje

Deel dit bericht

Lekker met je vrienden op vakantie naar de zon: wie wil dat nu niet? We geven je vandaag tips voor een jongerenvakantie in Spanje, een van de beste bestemmingen voor jongeren. Welke bestemming je ook zult kiezen, je zult hoe dan ook kunnen genieten van de heerlijke temperaturen, lekkere tapas en de prachtige stranden.

We richten ons in dit artikel niet alleen op de typische feestvakanties. Een feestje is natuurlijk leuk, maar er is zoveel meer te verkennen in Spanje dan alleen dat! We kiezen echter wel de bestemmingen waarvan we weten dat ze in trek zijn bij jongeren en waar je zeker goed uit kunt gaan, mocht je daar behoefte aan hebben. ¡Vamos!

De beste bestemmingen voor een jongerenvakantie in Spanje

In Spanje zul je tan van plekken vinden die geschikt zijn voor een fijne jongerenvakantie, zowel op het vasteland als op de eilanden.

Blanes, Lloret de Mar en Malgrat de Mar

We beginnen aan de Costa Brava, waar we drie populaire vakantiebestemmingen tegenkomen die naast elkaar liggen: Blanes, Lloret de Mar en Malgrat de Mar.

Blanes is een sfeervolle plek met zowel een oud als een nieuw gedeelte. In het oude gedeelte vinden we onder andere de haven, waar je luxe jachten en vissersboten kunt bewonderen. Ook is er een kasteel en zijn er een hoop middeleeuwse gebouwen. Er is dus ook genoeg te doen op cultureel gebied! In het nieuwe gedeelte zijn veel jongeren te vinden, want daar zijn de meeste uitgaansgelegenheden en strandtentjes. Zoek je graag de natuur op? Bezoek dan de botanische tuinen.

Lloret de Mar is een heerlijke badplaats waar je ultiem kunt genieten van je vakantie. Zo zijn er mooie, brede stranden, honderden uitgaansgelegenheden en ontelbaar veel sport- en spelactiviteiten. We snappen daarom goed dat dit zo’n populaire bestemming is onder de jongeren!

Hetzelfde geldt voor Malgrat de Mar: struin over de levendige boulevard, eet een lekker hapje op een van de vele terrassen of ga een avond op stap. Je zult je hier niet snel vervelen!

Salou

Salou is een populaire bestemming aan de Costa Dorada, in het oosten van Spanje. Het fijne aan deze plek is dat je zowel het typisch Spaanse als het internationale gebied op kunt zoeken. Zo kun je er terecht voor heerlijke tapas, maar ook voor een broodje kroket. Het nieuwe centrum is duidelijk gericht op het toerisme, en het oude centrum heeft juist die authentieke Spaanse sfeer.

Heb je zin in een feestje in Salou? Dan zit je op de goede plek. Er zijn hier tal van gezellige bars en discotheken, waar ook Nederlandssprekend barpersoneel te vinden is. In het hoogseizoen kun je aansluiten bij een van de gezellige kroegentochten die door Solmar wordt georganiseerd.

Daarnaast kun je hier goed winkelen, watersporten beoefenen of lekker genieten van de fijne zandstranden. Kortom: een perfecte bestemming voor jongeren.

Mallorca (Magaluf)

Een andere plek waar jongeren graag naartoe gaan op vakantie in Spanje, is Mallorca. We starten in de hoofdstad van het eiland: Palma de Mallorca. Het fijne aan deze bestemming is dat het alles heeft: een prachtig historisch centrum, ontelbaar veel lekkere restaurants, leuke winkels maar ook een geweldig nachtleven. Je kunt hier het hele jaar door terecht voor een fijne vakantie, maar in de zomer al helemaal.

Ook in Magaluf kun je terecht voor een heerlijke vakantie op Mallorca. Dit ligt zo’n 20 km zuidelijker dan Palma, dus ook hier ben je zo. Ga naar een van de waterparken, werk aan je kleurtje op het strand of ga gezellig een hapje eten. Ook hier is er genoeg te beleven wat betreft feestjes: zo zijn een hoop bekende beach clubs te vinden, zoals Nikki Beach en Oceans Beach Club.

Tenerife

We sluiten de lijst met bestemmingen voor een jongerenvakantie in Spanje af met een ander Spaans eiland: Tenerife! Er zijn hier tal van heerlijke badplaatsen, waar je tot rust kunt komen, maar ook even goed los kunt gaan. Zo is Playa de las Américas dé badplaats van het eiland, waar van alles te beleven is.

Ontspan op de zachte zandstranden, geniet van een verfrissende cocktail of bezoek het spectaculaire waterpark genaamd Siam Park. Kortom: er valt hier een hoop te beleven, dus voor verveling is geen tijd! Daarnaast is het klimaat op Tenerife het hele jaar door stabiel, dus er is weinig kans op slecht weer.

Met de bus of het vliegtuig

Als je besluit om naar het vasteland van Spanje te gaan, heb je de keuze tussen de bus, eigen vervoer of het vliegtuig. Voor alle opties zijn voor- en nadelen te bedenken.

Het grootste voordeel van een vliegreis is natuurlijk dat je er zo bent: naar het vasteland in Spanje doe je er niet meer dan 2,5 tot 3 uur over, en naar de eilanden maximaal 4,5 uur. Met de bus doe je er misschien wat langer over, maar twee voordelen zijn wel dat er verschillende opstapplekken zijn en je meer bagage mee kunt nemen. Daarnaast is het een goede optie voor reizigers met vliegangst.

Spanje: de ideale bestemming voor een jongerenvakantie

Zoals je hebt kunnen lezen, is Spanje de ideale plek om naartoe op jongerenvakantie te gaan. Het weer is er vrijwel altijd goed, de stranden zijn er fijn en je kunt er ook nog genieten van de gezelligheid en het lekkere eten. Kortom: waar wacht je nog op? Bekijk snel de opties voor de beste busreizen en vliegvakanties naar Spanje met Solmar.   

Picture of Sabine

Sabine

Vanaf 2016 woonachtig in Spanje en gek op alles wat met reizen, talen en cultuur te maken heeft. Als tekstschrijver bij Solmar.nl deel ik graag mijn passies met je om ook jou te inspireren om op reis te gaan.
Picture of Sabine

Sabine

Vanaf 2016 woonachtig in Spanje en gek op alles wat met reizen, talen en cultuur te maken heeft. Als tekstschrijver bij Solmar.nl deel ik graag mijn passies met je om ook jou te inspireren om op reis te gaan.

Deel dit bericht

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Download het vakantie magazine

Laat je inspireren. Bekijk onze populairste accommodaties en profiteer van de beste deals!

Volg ons op Facebook

Volg ons op Instagram

Volg ons op Pinterest

Nieuwste blogs

Download de vakantie brochure

Laat je inspireren. Bekijk onze populairste accommodaties en profiteer van de beste deals!

Volg ons op Facebook

Volg ons op Instagram

Nieuwste blogs

MEEST GELEZEN BLOGS

Wilt u exclusieve aanbiedingen als eerste ontvangen?

Schrijf u dan snel in voor onze nieuwsbrief

Direct op de hoogte zijn van de beste vakantiedeals? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!