Al bijna 40 jaar Spanje specialist

7 dagen per week geopend

Geld terug garantie

Koffer inpakken banner

Koffer inpakken? Dit zijn onze tips!

Deel dit bericht

Je kent het vast wel: je hebt een berg met spullen die je mee wil nemen op vakantie, maar het lijkt onmogelijk om dat allemaal in je kleine koffertje te krijgen. Geen zorgen, we hebben de beste tips voor je verzameld zodat jij zonder stress de koffer kunt inpakken.

Ik kan mezelf inmiddels een echte expert noemen in het zo efficiënt mogelijk inpakken van een koffer, omdat ik bijna maandelijks op en neer naar Nederland vlieg vanuit Spanje. Dit zijn mijn beste tips om alles erin te kunnen krijgen.

Tip 1: Benut alle ruimte die je hebt

Vaak kosten spullen zoals schoenen een hoop ruimte in je koffer. Deze zijn echter leeg, dus waarom zou je die ruimte ook niet gebruiken? Stop kleine spullen die je makkelijk kunt vormen, zoals ondergoed en sokken, in je laarsjes of sneakers.

Tip 2: Rol je kleren op

In plaats van je kleren plat in je koffer te leggen, bespaar je ruimte door ze op te rollen. Daarnaast zorg je er zo ook nog eens voor dat de kleding minder snel kreukt, waardoor je het op bestemming meteen kunt dragen zonder het te hoeven strijken. Doe de grootste kledingstukken zoals jasjes en broeken onderop en eindig met dingen als bloesjes.

Tip 3: Doe je zwaarste outfit aan

Kledingstukken zoals een dikke spijkerbroek of een blazer kunnen aardig wat ruimte in beslag nemen in je kleine koffer. Ik raad daarom aan om strategisch na te denken over wat je aantrekt tijdens je reis. Trek de grootste en zwaarste dingen aan, zodat die geen onnodig gewicht en ruimte innemen in je bagage.

Tip 4: Bedenk je outfits van tevoren

Het kan aantrekkelijk zijn om gewoon wat kledingstukken in je koffer te gooien, omdat je op je bestemming ter plekke wil bepalen wat je aantrekt. Toch is het handiger om van tevoren te bedenken hoe je kledingstukken wil combineren.

Kies items die je makkelijk kunt combineren, zodat je ze meerdere keren aan kunt trekken. Ga dus niet voor die rode glitterhakken, maar eerder voor een paar zwarte pumps die je makkelijk onder iedere outfit aan kunt trekken.

Denk überhaupt goed na over welke schoenen je meeneemt: heb je ze echt allemaal nodig of kun je ook zonder? Dit geldt overigens voor alle spullen, bedenk je goed of je dit echt gaat gebruiken tijdens je reis.

Tip 5: Bekijk van tevoren wat er op locatie aanwezig is

Waarom zou je grote spullen zoals een haardroger mee gaan sjouwen, als er al één in je accommodatie ligt? Bekijk dus van tevoren goed wat je niet mee hoeft te nemen. Ook spullen zoals handdoeken nemen veel ruimte in beslag, dus informeer van tevoren of je dit echt mee moet nemen.

Tip 6: Verdeel spullen onderling

Ga je met meerdere mensen op reis? Overleg dan wie wat meeneemt. Het heeft namelijk geen zin om allebei een tube tandpasta of douchegel mee te nemen, aangezien je dit toch niet in je eentje opmaakt tijdens je vakantie. Maak dus een lijst en kijk wat je kunt delen.

Tip 7: Neem de belangrijkste spullen mee in een aparte tas

Je moet er niet aan denken, maar het kan zomaar gebeuren dat je koffer kwijtraakt tijdens de reis. Zorg er daarom voor dat je al je belangrijkste items in een apart tasje bij je hebt, die niet in het ruim gaat.

Denk aan spullen als je paspoort, portemonnee en telefoon: de rest kun je altijd eventueel nog kopen op de bestemming. Daarnaast komen dingen als een extra setje ondergoed ook altijd van pas, mocht je ergens stranden zonder bagage.

Tip 8: Koop toiletspullen op de bestemming

Voor toiletartikelen als dagcrème en make-up remover heb je misschien je favorieten, dus die zijn handig om in klein formaat mee te nemen. Items zoals douchegel en tandpasta zijn echter waarschijnlijk minder belangrijk om van een bepaald merk te hebben.

Bespaar dus ruimte in je koffer en gedoe met kleine flesjes, door deze toiletartikelen op de bestemming zelf te kopen. Zo loop je bovendien geen risico dat dingen gaan lekken in je koffer en al je kleren vies worden.

Tip 9: Begin ruim van tevoren met het inpakken van je koffer

In plaats van alles op het laatste moment gestrest in je koffer te gooien, raad ik je aan om hier op tijd mee te beginnen. Leg je koffer bijvoorbeeld twee dagen van tevoren al klaar en stop er iedere keer dat je iets bedenkt dat je mee wil nemen, die spullen meteen in. Hierdoor wordt de kans dat je iets vergeet een stuk kleiner.

Tip 10: Maak een inpaklijst

Daarnaast is het handig om te werken met lijstjes. Zo maak ik zelf altijd gebruik van dezelfde lijst die ik als notitie opsla, waar alle spullen op staan die ik standaard meeneem op reis. Zo hoef ik me niet druk te maken over belangrijke items die ik vergeet. Het voordeel hiervan is dus dat je deze lijst ook voor je toekomstige reizen kunt gebruiken. Je koffer inpakken ging nog nooit zo snel!

Tip 11: Gebruik een e-reader

Boeken wegen veel en nemen ontzettend veel ruimte in beslag in je koffer. Het is dus aan te raden om in plaats van de boeken fysiek mee te nemen, gebruik te maken van een e-reader. Zo kun je onbeperkt boeken verslinden, zonder dat je alles mee hoeft te slepen.

Tip 12: Neem een plastic zak mee in je koffer

Iets wat altijd van pas komt, is een plastic tas. Zo gebruik ik het zelf altijd om vuile was in te stoppen, zodat het niet tussen je schone kleding komt te liggen. Daarnaast zijn plastic zakken ook altijd handig om bijvoorbeeld schoenen in te doen, zodat de zool je koffer niet vies maakt.

Tip 13: Probeer je bagage goed te verdelen

Door de bagage goed te verdelen tussen de twee verschillende kanten van je koffer, zorg je ervoor dat deze makkelijk te rollen blijft. Als je veel zware spullen aan één kant hebt zitten, zul je merken dat de balans verdwijnt en het meer moeite kost om je koffer vooruit te duwen.

Dat waren ze dan: alle tips voor het zo efficiënt mogelijk inpakken van je koffer. Nu houdt niets je meer tegen om ultiem van je vakantie te gaan genieten. Veel succes met inpakken!

Picture of Sabine

Sabine

Vanaf 2016 woonachtig in Spanje en gek op alles wat met reizen, talen en cultuur te maken heeft. Als tekstschrijver bij Solmar.nl deel ik graag mijn passies met je om ook jou te inspireren om op reis te gaan.
Picture of Sabine

Sabine

Vanaf 2016 woonachtig in Spanje en gek op alles wat met reizen, talen en cultuur te maken heeft. Als tekstschrijver bij Solmar.nl deel ik graag mijn passies met je om ook jou te inspireren om op reis te gaan.

Deel dit bericht

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Download het vakantie magazine

Laat je inspireren. Bekijk onze populairste accommodaties en profiteer van de beste deals!

Volg ons op Facebook

Volg ons op Instagram

Volg ons op Pinterest

Nieuwste blogs

Download de vakantie brochure

Laat je inspireren. Bekijk onze populairste accommodaties en profiteer van de beste deals!

Volg ons op Facebook

Volg ons op Instagram

Nieuwste blogs

MEEST GELEZEN BLOGS

Wilt u exclusieve aanbiedingen als eerste ontvangen?

Schrijf u dan snel in voor onze nieuwsbrief

Direct op de hoogte zijn van de beste vakantiedeals? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!