Al bijna 40 jaar Spanje specialist

7 dagen per week geopend

Geld terug garantie

Ontdek veelzijdig Spanje in dit Spaanse dorp!

Deel dit bericht

Poble Espanyol, wat ‘Spaans Dorp’ betekend in het Catalaans, is een uniek gebied dat het hart van Spanje weergeeft. Lopend door deze straten en pleinen vind je de meest populaire architectuur van het land en ervaar je de cultuur van binnenuit.

Openluchtmuseum El Poble Espanyol

Een dorp zoals Poble Espanyol zul je nergens in Spanje aantreffen, want in dit openluchtmuseum zijn bouwstijlen uit heel Spanje gecombineerd. El Poble Espanyol werd gebouwd op de Montjuïc (uitspraak: moon-djoe-wiek) en het was de bedoeling dat dit Spaanse dorp na afloop van de tentoonstelling weer af gebroken zou worden. Zover is het gelukkig nooit gekomen, omdat het dorp een trekpleister werd bij niet alleen de lokale bevolking, maar ook onder de toeristen! Door deze reden kun je vandaag de dag nog steeds genieten van dit mooie openluchtmuseum!

Dagbesteding

In de 42.000m2 van het Spaanse openluchtmuseum zijn zeker 100 gebouwen te zien van verschillende regio’s in Spanje zoals van Andalusië, Castilla y Leon, Navarra, Baskenland en uiteraard Catalonië. In een deel van de gebouwen zijn winkels en restaurants ondergebracht. Een bezoek aan het dorp is vooral erg populair voor gezinnen. Er worden dan ook speciale activiteiten georganiseerd zoals een poppentheater en een ontdekkingstocht door het Romaanse klooster.

Handwerkateliers

Heb je ooit ambachtslieden in glas, leer, keramiek of sieraden live aan het werk gezien? Meer dan 20 personen oefenen elke dag hun vak uit in de werkplaatsen van Poble Espanyol en maken hier unieke stukken. In een ruimte die volledig in het thema staat van architectuur, cultuur en Spaanse tradities mag je een goede show van deze ambachtslieden niet missen. Ook kunnen kinderen hier zelf een souvenir maken dat ze uiteraard mee mogen nemen als aandenken.

Culinair Spanje

In het dorp worden verschillende culinaire activiteiten georganiseerd, opnieuw met het doel om de bezoeker de Spaanse tradities en cultuur te leren kennen. Het doet je erg goed om in één van de restaurantjes een hapje te eten. Je bent het natuurlijk niet verplicht en hier houdt Poble Espanyol ook rekening mee! Het Spaanse dorp heeft speciale picknickplaatsen ingericht, voor rustzoekers zijn er op verschillende plaatsen ‘groene zones’ ingericht. Ook een wandeling door de moestuin behoort tot de mogelijkheden, hier ontdek je wat er zoal in de verschillende Spaanse regio’s aan eetbare planten groeit en bloeit.

Hedendaagse kunst

Kunstliefhebbers zullen ook blij verrast worden door de kunstzalen van Espacia Guinovart en het Museu Fran Daurel, met een grote collectie kunst. Hier tref je de werken van wereldberoemde Spaanse kunstenaars zoals Picasso, Dalí, Miró, Barceló of Chillida. Ook is er buiten een beeldentuin te bezoeken met sculpturen van verschillende hedendaagse kunstenaars.

Kabelbaan op de Montjuïc vanaf Barcelona

Er zijn in Barcelona twee verschillende kabelbanen, met allebei een halte op de Montjuïc. De Teleferic Aeri del Port vertrekt vanaf de oude haven en komt uit bij het uitkijkpunt Miramar. Als je deze kabelbaan neemt, is het wel nog een eindje lopen naar Poble Espanyol, maar onderweg kom je nog meerdere mooie uitzichten tegen!

Wanneer Poble Espanyol bezoeken?

In de hete maanden juli en augustus is het niet slim om midden op de dag naar Poble Espanyol te gaan. Veel te warm! Plan het bezoek voor de lunch of ga juist in de namiddag naar het dorp. ’s Avonds het dorp bezoeken is ook mogelijk.

Meer informatie over Poble Espanyol.

Boek nu uw reis naar de Costa Brava en plan een bezoekje aan Poble Espanyol in!

Picture of Britt

Britt

Nadat ik een aantal jaar de Spaanse Costa's heb mogen verkennen als hostess zet ik deze ervaring nu in als Marketeer bij Solmar!
Picture of Britt

Britt

Nadat ik een aantal jaar de Spaanse Costa's heb mogen verkennen als hostess zet ik deze ervaring nu in als Marketeer bij Solmar!

Deel dit bericht

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Download het vakantie magazine

Laat je inspireren. Bekijk onze populairste accommodaties en profiteer van de beste deals!

Volg ons op Facebook

Volg ons op Instagram

Volg ons op Pinterest

Nieuwste blogs

Download de vakantie brochure

Laat je inspireren. Bekijk onze populairste accommodaties en profiteer van de beste deals!

Volg ons op Facebook

Volg ons op Instagram

Nieuwste blogs

MEEST GELEZEN BLOGS

Wilt u exclusieve aanbiedingen als eerste ontvangen?

Schrijf u dan snel in voor onze nieuwsbrief

Direct op de hoogte zijn van de beste vakantiedeals? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!