Al bijna 40 jaar Spanje specialist

7 dagen per week geopend

Geld terug garantie

Koele plekjes zoeken in Barcelona!

Deel dit bericht

Heb je lekker gemakkelijk een excursie geboekt naar must-see mooi Barcelona of ga je op eigen houtje de prachtige hoofdstad van Catalonië verkennen? In de maand augustus kan dat  best een heel warme onderneming zijn. En helemáál nu om milieu redenen de bedrijven, winkels, restaurants en musea de airco op 25 graden minimum moeten houden… Toch is het belangrijk om verkoeling te vinden in Barcelona.

Maar met een kek of sjiek hoedje (of tegenwoordig weer helemaal hip: parasolletje!) en mijn tips voor hier en daar een verkoelende stop, gaat het vast wel lukken!

Op tijd vertrekken en uitgebreid lunchen

En ja, het slimste is natuurlijk: ga vroeg! Ga je met de trein? zorg dan dat  je er om een uur of half 8 al in zit. Want ontbijten doe je lekker in Barcelona. En natuurlijk weet je het wel “Do like the locals do”, dus op het heetst van de dag (tussen twee en vier, half vijf) niet door de warmte rondslenteren maar gewoon fijn uitgebreid gaan lunchen! Gelukkig zijn de winkels en bezienswaardigheden tot een uur of acht ’s avonds geopend en de laatste trein naar de Costa Brava vertrekt rond een uur of half elf, dus je hoeft echt niets te missen.

Koele restaurantjes

Dat lunchen kun je op plenty leuke en koele plekken doen. Ik noem je er een paar: de binnenpatio van het Museu Marítim, het scheepvaartmuseum aan het begin van de Rambles, waar je een geweldig 3 gangen menu eet voor 15 euro;  of pál naast het “Museu de la Ciutat” en de kathedraal in het zomercafé, het “Café D´Estiu” van het Frederic Marés museum. Maar snuffel vooral zelf rond: vooral in de wijk El Born, zo’n beetje achter de Santa Maria del Mar kerk en ook in de zogenaamde Barri Gótic rondom de Plaça de Sant Just vind je smalle, schaduwrijke straatjes met dito koele restaurantjes.

Hele fijne schaduwplekken vind je ook veel in één van de parken op de heuvel Montjuich. Het is warm, dus neem gewoon een taxi, je mag er met z’n vieren in! Ze zijn niet duur en zetten je zó voor de deur/ingang af, want Montjuich wil je echt niet opklimmen. Misschien heb je tevoren een paar lekker gevulde stokbroodjes en dorstlessers gehaald (let op: alcohol mag niet in de parken!) dus picknicken is een goede optie! Veruit mijn favo park is het rustige “Jardins Mossen Cinto Verdaguer” en vooral het beboomde grasveld rondom de vijver waar je ont-zet-tend lekker in de schaduw kunt liggen en zelfs een slaapje kunt wagen.

Groene oase van koelte en rust

Ben je ergens op de Passeig de Gràcia veel te duur aan het shoppen geslagen en lopen de straaltjes transpiratie inmiddels langs je rug? Stiefel dan met je volle tassen door naar het linker einde van deze prachtige straat. Daar zie je het Palau Robert, een adembenemend stadspaleis waarin nu het hoofdkantoor van toerisme zit. Maar wat jij nu zo fijn vindt, is dat als je de toegangspoort binnenloopt je in een groene oase van koelte en rust terecht komt: het binnen-park!  Overal en in overvloed staan er ouderwetse houten banken waar je heerlijk op kunt hangen/liggen zonder dat je iemand stoort plus onder de trap staat ook nog eens een automaat met frisjes en water. Voetjes omhoog en even bij tanken!

Een stukje meer naar boven, in de hippe en mooie wijk Gràcia, is er ook zo’n oase: de Jardi del Silenci. Een oude binnentuin van een voormalig klooster, die door de bewoners van de straat gered is van bebouwing en nu een klein paradijsje is. Een hartstikke lekker plekje om even bij te komen van de warmte, en nog wel om de hoek van al het andere vele hips in deze wijk.

Prachtig uitzicht

Vlakbij de halte van de excursie bus bij het Estació de França staat de allermooiste kerk van Barcelona, de middeleeuwse Santa Maria del Mar, hoofdrolsspeelster van de tv serie en de bestseller “The Cathederal of the Sea”. Behalve dat je naar het dak kunt voor een prachtig uitzicht over oud Barcelona is het binnen heerlijk rustig en koel. De perfecte plek om even bij te komen, de kerk te bewonderen of misschien de rest van de dag te plannen.

En nog zo’n plek, in dezelfde wijk, El Born: het Museu de Cultures del Món, het wereldculturen museum. Een niet zo bekend museum tegenover twee van de bekendste van de stad, het Picasso museum en het Moco museum. Alleen hier hoef je in elk geval niet voor in de rij te staan, het is onverwacht mooi en interessant, er is een schoon toilet en een soort van chill ruimte op de binnenplaats..!

Picture of Jacqueline

Jacqueline

Woon al 25 jaar aan de Costa Brava en ben er nog steeds verliefd op; vandaar dat ik als gids werk zodat ik iedereen erover kan vertellen!
Picture of Jacqueline

Jacqueline

Woon al 25 jaar aan de Costa Brava en ben er nog steeds verliefd op; vandaar dat ik als gids werk zodat ik iedereen erover kan vertellen!

Deel dit bericht

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Download het vakantie magazine

Laat je inspireren. Bekijk onze populairste accommodaties en profiteer van de beste deals!

Volg ons op Facebook

Volg ons op Instagram

Volg ons op Pinterest

Nieuwste blogs

Download de vakantie brochure

Laat je inspireren. Bekijk onze populairste accommodaties en profiteer van de beste deals!

Volg ons op Facebook

Volg ons op Instagram

Nieuwste blogs

MEEST GELEZEN BLOGS

Wilt u exclusieve aanbiedingen als eerste ontvangen?

Schrijf u dan snel in voor onze nieuwsbrief

Direct op de hoogte zijn van de beste vakantiedeals? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!