Al bijna 40 jaar Spanje specialist

7 dagen per week geopend

Geld terug garantie

busvakantie-spanje

8 redenen waarom je beter met de bus naar Spanje kan gaan, in plaats van met het vliegtuig

Deel dit bericht

Als je het nieuws de laatste tijd enigszins hebt gevolgd, kon je er niet omheen: de chaos op Schiphol. Zes uur lang wachten in de rij, om vervolgens je vlucht te missen. Niet bepaald de ideale start van je vakantie! Hier komt namelijk onnodig veel stress bij kijken.

We zetten daarom vandaag de voordelen voor je op een rij, van het reizen met de bus in plaats van met het vliegtuig. We garanderen je dat het een stuk minder stressvol zal zijn, en je heerlijk ontspannen aan je vakantie kunt beginnen. Ga zitten, doe je gordel om en geniet van de rit!

Voordeel 1: Geen lange wachttijden

Het eerste voordeel van het reizen met de bus, is dat er geen lange wachttijden zijn. Als je ervoor kiest om met het vliegtuig weg te gaan, zul je minstens twee uur van tevoren aanwezig moeten zijn op de luchthaven. En als we kijken naar de huidige omstandigheden, lopen die tijden alleen nog maar meer op!

Als je met de bus gaat, hoef je geen twee uur vooraf aanwezig te zijn. In plaats van de stress die je ervaart bij het inchecken van je koffers en het gaan door de douane, begin jij je vakantie een stuk relaxter. Je zorgt er natuurlijk voor dat je op tijd aanwezig bent voor het vertrek van de bus, maar hoeft er niet al uren van tevoren te zijn.

Voordeel 2: Het is beter voor het milieu

Laten we eerlijk zijn: vliegen is snel, maar het is niet bepaald goed voor het milieu. Het vliegen draagt bij aan de opwarming van de aarde en vervuilt de lucht. Je krijgt de keuze om je CO2-uitstoot te compenseren, maar is dit ook genoeg? Het antwoord is nee

Een milieubewustere keuze om op vakantie te gaan, is met de bus. Sterker nog: het is de beste optie die je kunt kiezen als je geeft om het milieu! Zo hoef je je niet schuldig te voelen over de impact die je reis heeft op onze wereld.

Voordeel 3: Je wordt voor de deur van je hotel afgezet

Je kent het wel: je komt na een lange vlucht aan op je bestemming. Superfijn natuurlijk, maar dan ben je er nog niet! Je moet namelijk vanaf de luchthaven nog een ander vervoermiddel pakken om je accommodatie te bereiken.

Het voordeel van het reizen met de bus, is dat je door ons voor de deur van je hotel wordt afgezet. Hoe heerlijk is dat? Je komt aan, en kunt meteen je bed, het koele zwembad of een heerlijk restaurant induiken. Dat is een beter begin dan aankomen op de luchthaven, toch?

Bovendien is je bagage er ook meteen. Niet meer lang wachten bij de band of het risico dat je koffers onderweg ergens anders terecht zijn gekomen, maar gewoon direct alles bij de hand. Ideaal!

busvakantie-spanje
Het genieten kan gelijk beginnen!

Voordeel 4: Luxe en comfort

Een vliegtuig heeft ook veel voordelen, maar comfort is er zeker niet één van. Smalle stoelen die je een stijve nek geven, weinig beenruimte voor je en de smalle gangpaden om jezelf naar het toilet te slepen: niet bepaald comfortabel! Daarnaast is het bijna altijd wel te warm of te koud, en krijg je een droge mond van de airconditioning aan boord. 

Dat is in de bus wel anders. De stoelen zijn hier een stuk luxer en comfortabeler dan in een vliegtuig. Je hebt meer ruimte en kunt makkelijker in slaap vallen dan in het vliegtuig. Van turbulentie is er zeker geen sprake!

Voordeel 5: Je hoeft niets zelf te regelen

Voordat je eenmaal aangekomen bent op je vakantiebestemming, is hier al een hoop geregel aan vooraf gegaan. Op tijd op de luchthaven zijn, alle papieren bij de hand hebben, de auto parkeren, en ga zo maar door!

Het fijne aan een busreis, is dat je eigenlijk bijna niets zelf hoeft te regelen. Je zorgt dat je op tijd op de opstaplocatie bent, maar voor de rest nemen wij alles uit handen.

Voordeel 6: Gezelligheid in de bus

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar de sfeer in het vliegtuig is meestal niet supergezellig. Duwende mensen in de rij bij de douane, huilende baby’s aan boord en iedereen die als eerste zijn of haar koffer wil pakken: ik kan leukere dingen bedenken!

De sfeer tijdens de busreis is een stuk gezelliger. Iedereen heeft zin om lekker op vakantie te gaan en er worden regelmatig tussenstops gemaakt.

 
busvakantie-spanje
Gezelligheid onderweg in de bus

Voordeel 7: Opstapplaatsen door het land

Als je naar Spanje wil vliegen, zul je naar een van de vliegvelden moeten. Vaak moet je toch nog best even in de auto of het openbaar vervoer zitten om deze te kunnen bereiken. Daarnaast moet je maar net geluk hebben dat er vanaf jouw dichtstbijzijnde vliegveld direct naar je vakantiebestemming in Spanje gevlogen wordt!

Dit probleem heb je bij een busreis met Solmar niet; we hebben namelijk wel 50 opstapplaatsen door heel Nederland! Van Groningen tot Maastricht: er is altijd wel een plek bij jou in de buurt vanuit waar je opgepikt kunt worden voor je vakantie.

Liever toch zelf naar Maarheeze komen om direct daar de bus te pakken? Ook geen probleem. Je kunt hier gemakkelijk je auto neerzetten voor een voordelig tarief.

Voordeel 8: Genieten onderweg

Oké, die uitzichten vanuit de hoogte hebben ook wel wat. Maar je moet ook maar net geluk hebben dat je bij het raam zit, want anders zit je de hele vlucht tegen de stoel van je voorbuurman aan te kijken! Bovendien zie je tijdens de meerderheid van je vlucht vooral veel wolken.

Dat is in de bus wel anders: stedelijke gebieden wisselen zich af met prachtige natuur, die je langzaamaan ziet veranderen naarmate je Spanje nadert. Zowel Frankrijk als Spanje hebben prachtige gebieden, die een genot voor het oog zijn om doorheen te rijden. En dat de hele reis lang!

Je hebt het kunnen lezen: er zitten veel meer voordelen aan het reizen met de bus, dan met het vliegtuig! Wacht daarom niet langer en boek nu je vakantie voor deze zomer. Zien we je in de bus?

Ervaringen van anderen

Picture of Sabine

Sabine

Vanaf 2016 woonachtig in Spanje en gek op alles wat met reizen, talen en cultuur te maken heeft. Als tekstschrijver bij Solmar.nl deel ik graag mijn passies met je om ook jou te inspireren om op reis te gaan.
Picture of Sabine

Sabine

Vanaf 2016 woonachtig in Spanje en gek op alles wat met reizen, talen en cultuur te maken heeft. Als tekstschrijver bij Solmar.nl deel ik graag mijn passies met je om ook jou te inspireren om op reis te gaan.

Deel dit bericht

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Download het vakantie magazine

Laat je inspireren. Bekijk onze populairste accommodaties en profiteer van de beste deals!

Volg ons op Facebook

Volg ons op Instagram

Volg ons op Pinterest

Nieuwste blogs

Download de vakantie brochure

Laat je inspireren. Bekijk onze populairste accommodaties en profiteer van de beste deals!

Volg ons op Facebook

Volg ons op Instagram

Nieuwste blogs

MEEST GELEZEN BLOGS

Spanje wacht op je!

✓ De beste deals direct in je inbox
✓ Volledig verzorgd op vakantie
✓ Kortingen tot wel 40%

Wilt u exclusieve aanbiedingen als eerste ontvangen?

Schrijf u dan snel in voor onze nieuwsbrief