Al bijna 40 jaar Spanje specialist

7 dagen per week geopend

Geld terug garantie

met de auto naar spanje

Met de auto naar Spanje: bereid je goed voor!

Deel dit bericht

Met de auto naar Spanje rijden: het is nogal een reis! Al met al ben je toch heel wat uren onderweg, waardoor het belangrijk is om de rit zo comfortabel mogelijk te maken. Vandaag geef ik je daarom 8 tips waarmee je de reis zo goed mogelijk kunt voorbereiden. Stel de bestemming in, het is tijd om op autovakantie te gaan!

Tip 1: Controleer de auto en maak hem schoon

Misschien wel een van de belangrijkste dingen om te doen voordat je vertrekt: de auto laten controleren! Hoe vervelend zou het zijn als je in het buitenland langs de weg komt te staan, omdat bijvoorbeeld de olie ververst had moeten worden of er andere mankementen aan de auto zijn waar je niet vanaf wist.

Daarnaast is het goed om de auto voor je reis nog eens even een flinke wasbeurt te geven. Vergeet ook zeker de binnenkant niet, want niemand heeft zin om in kruimels te zitten of om tegen rotzooi aan te kijken.

Tip 2: Zorg voor genoeg en gezond eten en drinken

Hoewel je misschien vooral zin hebt in koffie en energydrink om wakker te blijven, zou ik je aanraden om gezondere snacks en maaltijden mee te nemen. Deze zullen je langzame energie geven, zodat je niet opeens een energieboost krijgt en daarna weer instort.

Daarnaast is het eten in de wegrestaurants vaak niet erg gezond, waardoor het handig kan zijn om wat andere opties achter de hand te hebben. Uiteraard is het ook belangrijk om goed gehydrateerd te blijven, dus neem voldoende water mee.

Tip 3: Houd belangrijke spullen bij de hand

Een van de dingen die ik altijd aanraad bij lange (auto)reizen, is om alle belangrijke spullen binnen handbereik te houden. Het gaat dan tijdens een lange autorit bijvoorbeeld om paspoorten, papieren van de auto, kleingeld of pasjes voor tolwegen, medicatie tegen misselijkheid en ga zo maar door.

Het is belangrijk dat je snel kunt handelen bij dit soort zaken, en het is daarom ontzettend onhandig als je eerst de halve kofferbak overhoop moet halen om de juiste spullen te vinden. Stop ze daarom in een tasje wat je voorin bij je houdt.

Tip 4: Rust goed uit en regelmatig pauze

Een van de manieren waarop je de kans op een veilige reis kunt vergroten, is door goed uitgerust achter het stuur te gaan zitten. Zorg dat je de week voordat je gaat je slaap prioriteert, zodat je zonder vermoeidheid in de auto stapt.

Daarnaast is het belangrijk om regelmatig pauzes te houden. Je zult waarschijnlijk sowieso af en toe naar het toilet moeten, maar ook als je niet hoeft te gaan, is het fijn om even de benen te kunnen strekken. Vaak geeft wat frisse buitenlucht je weer een nieuwe dosis energie, waardoor je weer vol goede moed aan de volgende etappe kunt beginnen.

Ben je met meerdere chauffeurs, dan is het natuurlijk helemaal fijn. Je kunt elkaar dan afwisselen, zodat je allebei de mogelijkheid hebt om tussendoor wat uit te rusten.

Tip 5: Zorg voor entertainment

Zeker als je met de auto naar Spanje gaat en kinderen achterin hebt zitten, is het belangrijk dat je voor vermaak zorgt. Geef de kleintjes een boekje, verzin wat spelletjes of laat ze ieder uur een envelop openen met een leuke opdracht erin. Zo betrek je ze actief in de reis en zal de tijd sneller voorbijgaan.

Tip 6: Maak een pitstop langs de route

Je ziet misschien op tegen de lange rit, maar je moet er natuurlijk wel van proberen te genieten! Je zult op weg van Nederland naar Spanje prachtige landschappen tegenkomen en langs vele mooie plekken rijden.

Plan daarom vooraf de route, en bekijk welke dorpjes of steden je een bezoekje zou willen brengen. Je hebt waarschijnlijk geen zin om urenlang door een stad te struinen, maar misschien ligt er wel een schattig dorpje waarvoor je slechts een paar minuten hoeft om te rijden. Nu je er toch bent, kun je er net zo goed alles uithalen, toch?

Tip 7: Maak een playlist + luisterboeken

Omdat je heel wat uren onderweg bent als je met de auto naar Spanje rijdt, is het fijn als je vooraf al wat muziek opzoekt waar je graag naar luistert.

Je kunt zelfs een aparte playlist maken, rekening houdend met de reisduur. Zo voorkom je dat je naar een storende radio moet luisteren of tijdens het rijden op je telefoon moet zitten, wat natuurlijk niet mag.

Een andere optie is het downloaden van luisterboeken. Zoek er een op in je favoriete genre en ga er lekker voor zitten.

Tip 8: Gebruik navigatie

Deze tip klinkt redelijk logisch, maar toch merk ik dat veel mensen nog geen gebruik maken van de mogelijkheden van een navigatieapp. Zelf gebruik ik altijd de app Waze.

Het fijne hieraan is dat je onderweg automatisch een melding krijgt wanneer er bijvoorbeeld sprake is van flitsers, ongelukken of objecten op de weg. Dit is iets wat bijvoorbeeld Google Maps op dit moment niet aanbiedt. Daarnaast zal de snelste route automatisch berekend worden. Is er bijvoorbeeld file op je route? Dan zal Waze je automatisch omleiden, waardoor je ter plekke tijd bespaart.

Dat waren ze dan: 8 tips voor als je met de auto naar Spanje gaat. Als je deze tips in gedachten houdt, weet ik zeker dat de tijd snel voorbij zal gaan. Fijne reis alvast!

Picture of Sabine

Sabine

Vanaf 2016 woonachtig in Spanje en gek op alles wat met reizen, talen en cultuur te maken heeft. Als tekstschrijver bij Solmar.nl deel ik graag mijn passies met je om ook jou te inspireren om op reis te gaan.
Picture of Sabine

Sabine

Vanaf 2016 woonachtig in Spanje en gek op alles wat met reizen, talen en cultuur te maken heeft. Als tekstschrijver bij Solmar.nl deel ik graag mijn passies met je om ook jou te inspireren om op reis te gaan.

Deel dit bericht

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Download het vakantie magazine

Laat je inspireren. Bekijk onze populairste accommodaties en profiteer van de beste deals!

Volg ons op Facebook

Volg ons op Instagram

Volg ons op Pinterest

Nieuwste blogs

Download de vakantie brochure

Laat je inspireren. Bekijk onze populairste accommodaties en profiteer van de beste deals!

Volg ons op Facebook

Volg ons op Instagram

Nieuwste blogs

MEEST GELEZEN BLOGS

Wilt u exclusieve aanbiedingen als eerste ontvangen?

Schrijf u dan snel in voor onze nieuwsbrief

Direct op de hoogte zijn van de beste vakantiedeals? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!