Al bijna 40 jaar Spanje specialist

7 dagen per week geopend

Geld terug garantie

voorbereiding vliegreis

Voorbereiding vliegreis: tips voor een fijne vlucht!

Deel dit bericht

Hoe heerlijk het ook is om op vakantie te gaan naar Spanje, soms kan de voorbereiding van je vliegreis best stressvol zijn! Lange rijen en haast kunnen ervoor zorgen dat het een nare ervaring wordt, terwijl dit totaal niet zo hoeft te zijn.

Omdat ik in Spanje woon en nog vaak op en neer ga naar Nederland, heb ik heel wat vlieguren erop zitten. Ik weet dus precies waar je aan moet denken! Ik geef je vandaag daarom tips voor de voorbereiding van je vliegreis, zodat de tijd (letterlijk!) zo voorbijvliegt.

Tip 1: Houd alle documenten bij de hand

Als je online incheckt voor je vlucht omdat je bijvoorbeeld alleen handbagage hebt, scheelt dat weer een rij op de luchthaven. Dit betekent echter wel dat je er zelf voor moet zorgen dat je je boardingpass bij de hand hebt. Print deze uit of maak een screenshot op je telefoon, zodat je deze op ieder moment makkelijk kunt laten zien. Houd ook je paspoort binnen handbereik. Het is namelijk ontzettend vervelend als deze reisdocumenten onder in je tas zitten en het extra tijd en gedoe oplevert om ze te pakken.

Tip 2: Zorg voor entertainment

Het fijne aan de vlucht naar Spanje, is dat die zo lekker kort is. Waar je ook naartoe vliegt in Spanje, binnen een uur of 3 à 4 ben je er sowieso! In het geval van het vasteland van Spanje is het zelfs nog minder; de vlucht duurt dan vaak maar zo’n 2,5 uur. Toch kan het fijn zijn om vooraf alvast voor wat entertainment te zorgen. Download je favoriete series en muziek, neem een goed boek mee of download een spel op je telefoon. Zeker als je met kinderen reist, is het handig om alvast wat activiteiten voor te bereiden waarmee je ze bezig kunt houden.

Tip 3: Bekijk de vereisten van de bagage

De volgende tip voor de voorbereiding van je vliegreis, is door goed de regels rondom bagage te raadplegen. Bij iedere luchtvaartmaatschappij zijn er namelijk andere regels wat betreft bagage. Bij de een mag je alleen een kleine tas meenemen die onder de stoel voor je past, en bij de ander mag je ook zonder kosten een koffer van 10 kilo meenemen.

Kijk dus vooraf even goed op de website van de luchtvaartmaatschappij waar je mee vliegt, zodat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan bij de gate. Het kan namelijk een duur grapje worden als blijkt dat je moet bijbetalen! Hetzelfde geldt natuurlijk voor de bagage die je incheckt; zorg dat je koffer niet te zwaar is. Bekijk deze regels regelmatig, ook als je vaak vliegt. Ze veranderen namelijk af en toe!

Vlieg je met Solmar, dan zal je door een vliegtuig van Transavia op je bestemming worden gebracht. We zullen je uiteraard vooraf alle informatie geven die je nodig hebt rondom de bagage, zodat je precies weet wat de huidige vereisten zijn.

Tip 4: Ga snel door de douane

Ook hierbij geldt weer: bereid je zo goed mogelijk voor op de stappen die er gaan komen. Je weet dat je door de douane moet, dus houdt rekening met bijvoorbeeld je vloeistoffen. Ondanks dat het op sommige luchthavens niet meer nodig is om alles uit je koffer of tas te halen, is het op de meeste nog wel een vereiste. Leg daarom je vloeistoffen bovenop en zorg dat er geen flessen inzitten die de vloeistoflimieten overschrijden. Op die manier kom je zonder vertraging de douane door.

Tip 5: Begin op tijd met inpakken

Ondanks dat je waarschijnlijk ontzettend veel zin hebt in je vakantie, gebeurt het soms dat je te laat begint met inpakken. Tijdens het inpakken van je koffer kom je er bijvoorbeeld achter dat je spullen mist of dat er nog iets in de was zit.

Wat ik zelf altijd doe voor de voorbereiding van mijn vliegreis is het volgende: ik leg mijn koffer al enkele dagen voor vertrek klaar, en ik doe beetje bij beetje mijn spullen erin. Daarnaast maak ik gebruik van een paklijst die standaard in mijn telefoon staat, zodat ik zeker weet dat ik niets vergeet. Als je iets vervangbaars zoals je shampoo vergeet, is dat natuurlijk geen probleem, maar het zou jammer zijn als je er op de luchthaven achter komt dat je paspoort nog thuis ligt.

Tip 6: Draag een comfortabele outfit

Die prachtige hakken zijn natuurlijk een geweldig item om op bestemming te dragen, maar zijn ze ook het fijnste voor in het vliegtuig? Zorg ervoor dat je een outfit draagt die lekker zit, zodat je zo comfortabel mogelijk de vliegreis doorkomt. Er is niets zo vervelend als een knellende spijkerbroek of zitten rillen van de kou door de airconditioning in het vliegtuig. Het makkelijkst is dan ook om laagjes te dragen.

Al moet ik toegeven dat ik af en toe mijn grootste schoenen (wat vaak hakken zijn) aantrek tijdens de vlucht, gewoon omdat die de meeste ruimte innemen in mijn koffer. Als ik die in mijn koffer zou doen, zou dat namelijk betekenen dat ik minder mee kan nemen. Wat zal ik zeggen, je kunt de regels niet veranderen, maar er wel zo goed mogelijk op inspelen!

Tip 7: Vertrek ruim op tijd

De tijd tikt weg en de rij lijkt nog niet korter te worden… wat een stress! Iets wat je absoluut moet voorkomen als je op vakantie gaat, is dat het begint met gehaast. Kijk daarom een dag voor vertrek op de website van de luchthaven vanaf waar je vliegt, en check hoe laat je aanwezig moet zijn.

Je kunt beter nog even een kop koffie of thee pakken na de douane, dan zwetend naar je gate rennen omdat je de vlucht anders mist. Vertrek dus ruim op tijd van huis, houd rekening met files en ander verkeer.

De koffer staat klaar, je bent ingecheckt en je hebt je boardingpass in je hand: als het goed is ben je klaar om te vliegen! Hopelijk weet je nu precies wat de beste voorbereiding van je vliegreis is, zodat je heerlijk kunt gaan genieten van je welverdiende vakantie. Fijne vlucht!

Picture of Sabine

Sabine

Vanaf 2016 woonachtig in Spanje en gek op alles wat met reizen, talen en cultuur te maken heeft. Als tekstschrijver bij Solmar.nl deel ik graag mijn passies met je om ook jou te inspireren om op reis te gaan.
Picture of Sabine

Sabine

Vanaf 2016 woonachtig in Spanje en gek op alles wat met reizen, talen en cultuur te maken heeft. Als tekstschrijver bij Solmar.nl deel ik graag mijn passies met je om ook jou te inspireren om op reis te gaan.

Deel dit bericht

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Download het vakantie magazine

Laat je inspireren. Bekijk onze populairste accommodaties en profiteer van de beste deals!

Volg ons op Facebook

Volg ons op Instagram

Volg ons op Pinterest

Nieuwste blogs

Download de vakantie brochure

Laat je inspireren. Bekijk onze populairste accommodaties en profiteer van de beste deals!

Volg ons op Facebook

Volg ons op Instagram

Nieuwste blogs

MEEST GELEZEN BLOGS

Wilt u exclusieve aanbiedingen als eerste ontvangen?

Schrijf u dan snel in voor onze nieuwsbrief

Direct op de hoogte zijn van de beste vakantiedeals? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!