Al bijna 40 jaar Spanje specialist

7 dagen per week geopend

Geld terug garantie

canarische eilanden

Het mooiste van de Canarische Eilanden

Deel dit bericht

Ten westen van Marokko, in de Atlantische Oceaan, vinden we de Canarische Eilanden. Deze eilandengroep bestaat uit zeven eilanden (Tenerife, Gran Canaria, Fuerteventura, Lanzarote, La Gomera, La Palma en El Hierro), en maken deel uit van Spanje. Toch kun je een vakantie naar het vasteland van Spanje niet vergelijken met en vakantie naar de Canarische Eilanden, want beide gebieden hebben zo hun eigen charme. Vandaag hebben we het over het mooiste van de Canarische eilanden: van natuur tot gastronomie. Pak je koffer maar in, het is tijd om naar de luchthaven te gaan!

Het klimaat

Een van de kenmerken van de Canarische Eilanden, is het stabiele klimaat. Waar de temperaturen op het vasteland van Spanje behoorlijk kunnen verschillen tussen zomer en winter, is dit op de Canarische Eilanden niet het geval. De gemiddelde temperatuur gedurende het hele jaar, ligt rond de 24 graden. Dit betekent dat het altijd aanvoelt alsof het zomer is! Dit is ideaal als je graag verzekerd wilt zijn van fijne temperaturen tijdens je vakantie.

De natuur

Als je gek bent op tijd doorbrengen in de mooiste natuur tijdens je vakantie, dan zijn de Canarische Eilanden een geweldige optie. Het bijzondere is dat ieder eiland zijn eigen pracht en praal heeft. Zo zul je op Lanzarote vooral een vulkanisch landschap kunnen bewonderen, terwijl La Gomera beschikt over prachtige valleien die bezaaid zijn met groen. Bovendien zijn er genoeg nationale parken en wandelroutes te vinden, dus je zult je zeker niet vervelen.

Daarnaast zul je op alle eilanden adembenemende stranden tegenkomen. Zo is een van de mooiste kunstmatige stranden die ik ooit heb bezocht, Playa de Amadores op Gran Canaria. Het beschikt namelijk over parelwit zand, kristalhelder water en alle faciliteiten die je tijdens een stranddag nodig hebt. Zo kun je er bedjes huren en zitten er restaurants aan het strand. Bovendien is dit strand ook erg geschikt om met kinderen te bezoeken, dankzij het gebrek aan hoge golven.

Wist je trouwens al dat de hoogste berg van Spanje te vinden is op de Canarische Eilanden? El Teide is een vulkaan gelegen in het gelijknamige natuurpark op Tenerife. Het maakt zelfs onderdeel uit van de UNESCO Werelderfgoedlijst en wordt jaarlijks bezocht door miljoenen reizigers. Je zult je ogen uitkijken!

Iets anders wat je absoluut niet mag missen tijdens je vakantie op de Canarische Eilanden, zijn de duinen van Maspalomas op Gran Canaria. Voor even waan je je in Afrika, want het duingebied lijkt een ware woestijn.

De activiteiten

Het fijne aan de Canarische Eilanden, is dat er voor iedereen wat te doen is. Zo kun je er ontspannen op de heerlijke stranden, maar zijn er ook genoeg activiteiten te plannen als je juist niet graag stilzit tijdens je vakantie.

Zo zijn er tal van watersporten die je kunt beoefenen. Je kunt er duiken, snorkelen, windsurfen, jetskiën, en ga zo maar door. Is dat niet extreem genoeg? Dan kun je er ook voor kiezen om te gaan paragliden, bergbeklimmen of bungeejumpen.

Ook zijn er een hoop prachtige dorpen waar je een bezoekje aan kunt brengen. Zo is Puerto de Mogán op Gran Canaria een van mijn persoonlijke favorieten: het beschikt over pittoreske witte huisjes, die versierd zijn met bloemen in alle kleuren. De perfecte plek om wat mooie vakantiekiekjes te schieten!

Ga je met kinderen op vakantie? Ook dan is er genoeg te beleven op de Canarische Eilanden. Breng bijvoorbeeld aan het populaire waterpark Siam Park op Tenerife, wat garant staat voor een dag spetterplezier. Of wat dacht je van Palmitos Park, een exotisch park waar je kleintjes alle dieren en planten kunnen bewonderen. Ook zijn een hoop interessante musea, speeltuinen en andere bezienswaardigheden voor alle leeftijden te vinden op de eilanden.

canarischeeilanden

De gastronomie

In Spanje zien we een hoop verschillende gerechten voorbijkomen, afhankelijk van de plek waar je bent. Ieder dorp, iedere stad en ieder gebied heeft zo zijn eigen specialiteiten. Dit geldt ook voor de Canarische Eilanden: ook daar hebben ze hun eigen keuken met heerlijke, unieke gerechten.

Een van die gerechten, is papas arrugadas. Als we dit letterlijk vertalen, betekent het: gerimpelde aardappels. Het zijn dan ook kleine aardappels met schil die in zout water worden gekookt, en vervolgens met mojo worden opgediend. Mojo is een saus die met veel gerechten op de Canarische Eilanden gepresenteerd wordt. Het bestaat uit onder andere knoflook, rode peper en kruiden.

Een ander typisch product, is gofio. Dit is een soort meel dat van verschillende granen wordt gemaakt en een zoete smaak heeft. Ook zul je er veel soorten kaas tegenkomen, en dan vooral geitenkaas. Daarnaast liggen de eilanden natuurlijk midden in de zee, wat betekent dat er ook veel vers gevangen vis in de keukens ligt. Bovendien zul je op ieder eilanden nog veel andere gerechten en wijnen tegenkomen die specifiek daar vandaan komen. Hoe dan ook: je zult heerlijke nieuwe specialiteiten proeven!

De Canarische Eilanden: een van de mooiste vakantiebestemmingen

Je hebt het gezien: de Canarische Eilanden bieden alle ingrediënten voor je mooiste vakantie naar de zon, het hele jaar door. Ben jij er al geweest, en zo ja: wat is je favoriete eiland? En zo niet: wanneer vertrek je? Fijne reis alvast!

canarische eilanden
Picture of Sabine

Sabine

Vanaf 2016 woonachtig in Spanje en gek op alles wat met reizen, talen en cultuur te maken heeft. Als tekstschrijver bij Solmar.nl deel ik graag mijn passies met je om ook jou te inspireren om op reis te gaan.
Picture of Sabine

Sabine

Vanaf 2016 woonachtig in Spanje en gek op alles wat met reizen, talen en cultuur te maken heeft. Als tekstschrijver bij Solmar.nl deel ik graag mijn passies met je om ook jou te inspireren om op reis te gaan.

Deel dit bericht

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Download het vakantie magazine

Laat je inspireren. Bekijk onze populairste accommodaties en profiteer van de beste deals!

Volg ons op Facebook

Volg ons op Instagram

Volg ons op Pinterest

Nieuwste blogs

Download de vakantie brochure

Laat je inspireren. Bekijk onze populairste accommodaties en profiteer van de beste deals!

Volg ons op Facebook

Volg ons op Instagram

Nieuwste blogs

MEEST GELEZEN BLOGS

Wilt u exclusieve aanbiedingen als eerste ontvangen?

Schrijf u dan snel in voor onze nieuwsbrief

Direct op de hoogte zijn van de beste vakantiedeals? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!