Al bijna 40 jaar Spanje specialist

7 dagen per week geopend

Geld terug garantie

Alles over het Alhambra in Granada

Deel dit bericht

Misschien heb je het al eens overwogen: een bezoek aan het Alhambra in Granada. Dit eeuwenoude fort is namelijk een van de meest bezochte plekken van Spanje en is opgenomen in de UNESCO Werelderfgoedlijst. Jaarlijks verwelkomt het monument miljoenen bezoekers.

Ik heb inmiddels een hoop van Spanje gezien, maar het Alhambra blijft een van de plekken die ik het meest indrukwekkend vind. In dit artikel vertel ik je dan ook wat meer achtergrondinformatie en praktische info, zodat je jouw bezoek aan het Alhambra in Granada goed kunt voorbereiden.

Wat is het Alhambra?

Wanneer je Granada noemt, is een van de eerste dingen die in gedachten komt het Alhambra. Het is een historisch paleis en fortcomplex dat bekend staat om de prachtige Moorse architectuur.

Het vindt zijn oorsprong in de 9e eeuw, toen het als voornaamste doel militaire bescherming had. Van de 13e tot de 15e eeuw werd het complex onder leiding van de Nasrid-dynastie uitgebreid en omgebouwd tot koninklijk paleis en fort.

Daarna kwam het Moorse koninkrijk Granada in 1492 ten val, waardoor het in handen kwam van een katholiek koningspaar. Hierna volgde een periode van verwaarlozing, maar het werd gelukkig in de 19e en 20e eeuw hersteld. In 1984 werd het Alhambra erkend door UNESCO en als Werelderfgoed beschouwd.

Alhambra

De indeling van het Alhambra

Het Alhambra heeft in totaal een oppervlakte van 140.000 m² en bestaat uit meerdere onderdelen. Allereerst het Alcazaba. Dit is het oudste gedeelte van het Alhambra, en was de woonwijk waar de sultan en de soldaten leefden die de stad bewaakten. Wanneer je dit gedeelte bezoekt, is het duidelijk dat het een militaire functie had. Zo zijn er hoge torens die je een spectaculair uitzicht geven over de stad, en hoge omheiningen.

Het tweede gedeelte is Generalife, wat als zomerpaleis en rustplaats door de sultans werd gebruikt. Het werd gebouwd tussen de 12e en 14e eeuw en bestaat uit een paleis en de bijbehorende prachtige tuinen. Wat hier opvalt, is dat het een mix is van een landelijke omgeving en een stad. Dit was dus de ultieme plek om tot rust te komen.

Ten slotte hebben we nog de Nasrid-paleizen: het gedeelte dat door veel bezoekers als het meest spectaculaire wordt gezien. We vinden hier dan ook verschillende paleizen, allemaal met hun eigen pracht en praal. Bezoek de Gouden Kamer, de prachtige binnenplaatsen en het Hof van de Leeuwen. Je kijkt hier je ogen uit!

Praktische informatie

Daarnaast is het handig om wat praktische informatie te bespreken om je bezoek aan het Alhambra in Granada goed voor te bereiden. Zoals genoemd is het Alhambra een van de meest bezochte bestemmingen van Spanje, wat dus ook betekent dat je vaak niet pas op het laatste moment je kaartjes kan kopen.

Tickets voor het Alhambra kun je eenvoudig op de officiële website kopen. Hier staan ook meteen alle openingstijden, want deze verschillen namelijk per jaargetijde. Daarnaast kun je kiezen tussen een bezoek gedurende de dag, of juist de avond. Ook kun je uit verschillende opties kiezen voor de toegang: bezoek je het hele complex, of alleen een gedeelte? Ik zou je aanraden om het eerste te doen, het is namelijk echt de moeite waard. Je zult hier zo’n drie uur mee bezig zijn.

De openingstijden en prijzen kunnen natuurlijk veranderen. Het handigst is daarom om voor je bezoek de website te bezoeken, zodat je niet voor een dichte deur komt te staan. Het uitgebreide overzicht van zowel de openingstijden als de kosten kun je hier vinden.

Je kunt het Alhambra vinden door Calle Real de la Alhambra in te voeren, zonder nummer. Het complex is op verschillende manieren te bereiken: te voet via het centrum van Granada, met de bus of met de auto. Op het terrein is ruime parkeergelegenheid.

Een bezoek aan het Alhambra in Granada: een absolute must

Je kunt online natuurlijk een hoop informatie vinden over het Alhambra, maar dit is typisch een plek die je ooit eens met je eigen ogen gezien moet hebben. Het is een van de prachtigste monumenten van Spanje. Ik raad dan ook iedereen aan om het te bezoeken.

Ben je benieuwd naar het Alhambra in Granada en zou je het graag een bezoekje brengen tijdens je vakantie? Dan is het handig om eens te kijken naar vakanties aan de Costa del Sol. Vanaf deze kust ben je namelijk binnen korte tijd in het prachtige Granada. Naast het Alhambra is de stad ook zeker een bezoekje waard. Vergeet ook niet om de heerlijke (vaak gratis!) tapas te proeven. We wensen je alvast een hele fijne vakantie!

Alhambra
Picture of Sabine

Sabine

Vanaf 2016 woonachtig in Spanje en gek op alles wat met reizen, talen en cultuur te maken heeft. Als tekstschrijver bij Solmar.nl deel ik graag mijn passies met je om ook jou te inspireren om op reis te gaan.
Picture of Sabine

Sabine

Vanaf 2016 woonachtig in Spanje en gek op alles wat met reizen, talen en cultuur te maken heeft. Als tekstschrijver bij Solmar.nl deel ik graag mijn passies met je om ook jou te inspireren om op reis te gaan.

Deel dit bericht

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Download het vakantie magazine

Laat je inspireren. Bekijk onze populairste accommodaties en profiteer van de beste deals!

Volg ons op Facebook

Volg ons op Instagram

Volg ons op Pinterest

Nieuwste blogs

Download de vakantie brochure

Laat je inspireren. Bekijk onze populairste accommodaties en profiteer van de beste deals!

Volg ons op Facebook

Volg ons op Instagram

Nieuwste blogs

MEEST GELEZEN BLOGS

Wilt u exclusieve aanbiedingen als eerste ontvangen?

Schrijf u dan snel in voor onze nieuwsbrief

Direct op de hoogte zijn van de beste vakantiedeals? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!