Al bijna 40 jaar Spanje specialist

7 dagen per week geopend

Geld terug garantie

costa blanca

Familievriendelijke Costa Blanca

Deel dit bericht

Wat is er nu leuker dan met je hele gezin op vakantie? Of je nu baby’s, kleuters of tieners meeneemt, aan de Costa Blanca is zoveel te doen. Laat opa en oma voor het eerst ook eens kennis maken met die heerlijke zwoele zomers hier, zodat ze tussendoor natuurlijk ook wel eens een avondje willen oppassen (tip 😉 Zij kennen dit gebied voornamelijk als een toevluchtsoord voor de overwinteraars, wordt het niet eens tijd om daar verandering in de brengen?
De Spaanse Costa’s zijn al jaren erg populair onder gezinnen, of je nu met eigen vervoer of met het vliegtuig of met de bus gaat. Wanneer je hier bent, merk je dat er erg veel aandacht is besteed aan het vermaken van de kinderen. Zo zijn er veel thema –en attractieparken, waterparken, grotten, watervallen, markten en voor de liefhebber ‘fietstas’ (stadsfeesten) in de grote steden Alicante en Valencia. Daarnaast zul je ook speciale stukjes strand vinden die erg begaanbaar zijn voor kinderen.

Kom je buiten spelen?

Aan zowat elke boulevard aan de Costa Blanca zijn wel een aantal speeltuinen gecreëerd en deze speeltuinen zijn ook vaak in parkjes te vinden onder schaduwrijke bomen. Onlangs is de hernieuwde boulevard in Altea geopend, met daarbij ook een aantal speelplekken voor de kinderen. Je zult ook zien dat de Spanjaarden vooral in de hete zomermaanden ’s avonds laat nog buiten zijn met hun kinderen. Velen wonen namelijk in appartementen zonder tuin. Hoe heerlijk is het dan om nog buiten te zijn om nog een zuchtje hete wind op te vangen. Ook zijn er in de zomermaanden overal in Spanje kermissen te vinden die er een aantal maanden staan.

speeltuin

Kindvriendelijk

Aan de Costa Blanca zul je veel kindvriendelijke hotels en restaurants vinden. Grotere restaurants en resorts zijn gezinnen gewend en hebben vaak kinderstoelen beschikbaar. De meeste restaurants en barretjes kunnen de melk of het eten van je baby wat je zelf meeneemt, opwarmen.
Zowat alle Spaanse supermarkten hebben de meeste baby benodigdheden in huis, al zul je andere merken tegenkomen dan je thuis gewend bent. Denk aan poedermelk, babyvoeding, luiers en doekjes. Aan de Costa Blanca zijn ook een aantal Hypermarkten gevestigd. De Carrefours aan de kust zijn onder andere te vinden in Denia, Finestrat (vlakbij Benidorm), Alicante, Elche, Torrevieja, Daarnaast zijn er ook verschillende supermarkten met Nederlandse of Belgische producten in dit gebied. Zij hebben bijvoorbeeld eigen huismerk spullen net als een Nederlandse supermarkt of drogisterijartikelen van een Nederlandse merk dat heeft.
Tip: let erop dat zelfs de grotere supermarktketens (ook buiten het hoogseizoen) gesloten zijn op zondag. In het hoogseizoen zijn bijna alle winkels juist wel op zondag geopend. De kleine zelfstandigen zullen zowel in het hoog – als laagseizoen vaak in het weekend sluiten en ook nog, heel Spaans tussen de middag sluiten voor “siësta en lunch”.

Zeker als je voor het eerst met een baby of peuter reist, is het handig om een aantal praktische en essentiële “baby” dingen vooraf te weten:

Kunstvoeding

Voor baby’s die kunstvoeding krijgen, oftewel melkpoeder is de kwaliteit van het water over het algemeen goed, maar toch kun je beter flessenwater gebruiken om de kleintjes te voeden. Je kunt altijd voor de zekerheid het water nog koken.
Wanneer je flessenwater koopt let er dan op dat je een merk koopt met een laag mineraal- en natriumgehalte, omdat deze maagklachten kunnen veroorzaken. De merken Evian, Beyaz en Font Vella zijn in de Spaanse supermarkten te vinden en bevatten weinig mineralen en natrium.

Borstvoeding in Spanje

Wanneer je discreet voedt en jezelf en de kleine goed afdekt, kun je in principe overal voeden. Ook in Spanje wordt de borstvoeding gestimuleerd. De grotere winkelcentra hebben vaak ook aparte ruimtes waar je jouw baby in alle rust kunt verschonen en voeden. Let er vanwege de hitte wel op dat je zelf ook extra veel water drinkt.

Babyvoeding & luiers

Veel van de grotere supermarkten zoals Carrefour, Lidl en Mercadona verkopen zowel biologische en niet-biologische babyvoeding. Het kan zijn dat de lokale of Spaanse merken niet biologische voeding kleine hoeveelheden suiker of zout bevatten. Vaak wordt er gezegd dat de kwaliteit van het eten anders is en niet zo lekker smaakt voor baby’s en peuters. Afhankelijk van hoe lang je met vakantie gaat kun je uiteraard ook potjes vanuit thuis meenemen! Luiers zijn overal verkrijgbaar in supermarkten en apotheken, evenals babyflessen. Let er even op dat Pampers in Spanje ‘Dodots’ wordt genoemd.

Tot erg laat opblijven

Het leuke van Spanje en ook andere mediterrane landen is dat het algemeen geaccepteerd is om kinderen ’s avonds mee uit eten te nemen. Daarvoor is een kinderwagen met lig -of slaapgedeelte erg handig. Waar wij dit juist in Nederland helemaal niet zo gauw zullen doen, is het hier erg gebruikelijk en zal niemand ervan op kijken! Je zult zien dat de Spaanse families zelfs vaak pas rond half tien of tien uur ‘s avonds in de restaurants aankomen!

Wanneer je trouwens een auto huurt, zorg er dan voor dat je vooraf een autostoeltje reserveert of neem deze zelf mee. Indien je met het vliegtuig komt, hangt het van de maatschappij af wat voor soort buggy of kinderwagen mee mag tot aan de gate. Het meest handige is om een kinderwagen en draagdoek mee te nemen. Zo kun je de kleine ook makkelijk het vliegtuig in dragen. Denk ook aan een parasolletje of zonnescherm met UV filter!
Ga je (voor het eerst) vliegen met een baby? Lees dan ook zeker even mijn andere blog!

Picture of Tanja

Tanja

Na verschillende wereldreizen, heb ik aan de Costa Blanca mijn tweede thuis gevonden en leef ik hoe ik het liefst wil: dichtbij de natuur, omgeven door de zon, zee en bergen.
Picture of Tanja

Tanja

Na verschillende wereldreizen, heb ik aan de Costa Blanca mijn tweede thuis gevonden en leef ik hoe ik het liefst wil: dichtbij de natuur, omgeven door de zon, zee en bergen.

Deel dit bericht

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Download het vakantie magazine

Laat je inspireren. Bekijk onze populairste accommodaties en profiteer van de beste deals!

Volg ons op Facebook

Volg ons op Instagram

Volg ons op Pinterest

Nieuwste blogs

Download de vakantie brochure

Laat je inspireren. Bekijk onze populairste accommodaties en profiteer van de beste deals!

Volg ons op Facebook

Volg ons op Instagram

Nieuwste blogs

MEEST GELEZEN BLOGS

Wilt u exclusieve aanbiedingen als eerste ontvangen?

Schrijf u dan snel in voor onze nieuwsbrief

Direct op de hoogte zijn van de beste vakantiedeals? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!