Al bijna 40 jaar Spanje specialist

7 dagen per week geopend

Geld terug garantie

Summer nights? Muziek hoort erbij! Festivals Costa Brava zomer 2023

Deel dit bericht

Héél veel muziek op de zomeravonden in de Costa Brava. Er gaat in de zomermaanden, juli en augustus echt geen avond voorbij zonder muziek. Er zijn teveel festivals en concerten om op te noemen, dus check echt even de lokale krant “El Punt Avui” op één van de laatste pagina’s vind je “Agenda” met daaronder opgenoemd alle concerten en wáár je die kunt vinden.

Maar tuurlijk ga ik je alvast een beetje op weg helpen!

Sons del Món in de Ciutadella van Roses.

De indrukwekkende oude ciutadel van Roses is de plek waar je van 21 juli tot 7 augustus terecht kunt voor niet alleen véél leuke lokale artiesten, maar ook nog eens voor concerten van Chanel (jaha, die opzienbarende Spaanse dame van het songfestival!), The Jacksons (de broers VAN…..!) en spectaculaire en hyperactieve  violist Ara Malikian.

Hartstikke leuk en compleet met ook een hippe “Village” met foodtrucks, zien en gezien worden, allerlei drankjes en ook nog eens de kans om te swingen op de creaties van toffe DJ’s . Goed voor een geweldige avond! Check maar even op de website, waar je ook je kaartjes kunt kopen: sonsdelmon

Festival de Cap Roig Calella de Palafrugell, van 14 juli tot 19 augustus

Al  zéker 20 jaar dé favoriet voor de rich&famous van de Costa Brava is deze klassieker. Echt top artiesten en zéker niet goedkoop, maar hey, het is wel een onvergetelijke belevenis. De crème de la crème zet hier z’n voetjes op het podium, dit jaar naast de lokaal beroemde artiesten ook nog eens namen als Rod Stewart, Damien Rice, Mika, Simply Red, Norah Jones. De kaartjes zijn nogal gepeperd qua prijs, maar het is wel een onvergetelijke belevenis….een concert met als achtergrond het adembenemende decor van een kasteel en de omliggende tuinen van Cap Roig, pal aan de rotskust. Er passen maar zo’n  3.000 toeschouwers op de (luxe) tribunes, er wordt gratis champie geschonken en er staan kekke hapjes klaar.

Check ook zéker even mijn eerdere blog over de leukste avondmarkten en festivals van 10 januari 2023 als je er een complete dag van wilt maken. Kaartjes kopen of gewoon even kijken? Caproigfestival

Festivals Costa Brava 2023

Cantada de havaneres Palafrugell en Calella de Palafrugell 1 juli

Zijn zeemans liederen helemaal jouw ding? Geniet je van een écht lokaal evenement? Dan moet je zeker, al is het alleen maar om het een keer gezien te hebben, naar de 56e “Cantada de havaneres” in Calella de Palafrugell. Alleen al het übermooie toneel – in een baai tussen de zeemanshuizen, de ruisende zee en vissersbootjes als achtergrond. De vele jonge Catalanen die hun geluk zochten in het verre Cuba (zie  mijn blog van eerder deze week, 20 juni) zongen tranentrekkende zeemansliederen over heimwee en wachtende c.w. smachtende schone jongedames. Het begint zo rond 22.00, zorg wel dat je tickets hebt, die koop je hier: havenerescalella.cat.

Vervelen ga je je zeker niet, want na het festival gaat het zingen door in de kleine kroegjes van Calella én er zijn ook plenty eettentjes én ook nog eens een puike nachtbraderie!

Festivals Costa Brava 2023

Portalblau, L’Escala

In l’Escala kun je tussen 12 juli en 14 augustus  helemaal blij worden van concerten in prachtige historische, en eeuwenoude settingen zoals het Forum van de Romeinse stad in Empuries, het 17e eeuwse historische pand l’Alfolí, het zeemanskerkhof (werelderfgoed Unesco) of het boven de zee hangende Mar d’en Massana. Stijl? Van alles wat, van klassiek tot jazz, pop, maar vooral: lokale Catalaanse beroemdheden. Check maar!

Porta Ferrada  Festival,  Sant Feliu de Guixols, 30 juni – 20 augustus

In de vissershaven van de supergezellige badplaats Sant Feliu de Guixols wordt voor de 61e keer een gigantisch toneel  opgebouwd voor dito artiesten.

Ik noem je alleen degenen die je  misschien wél kent : Pink Martini, Leo Harper, Barcelona Art Orchestra, Earth, Wind & Fire, Pat Methany, Jorge Dreixler, FakeGodsPlayground Technofestival…. naast nog écht heel veel lokale artiesten. Vóór en zeker ook na de concerten is de cocktail & tapas lounge backstage open, waar je in je mooie kloffie volop tussen de hapjes, drankjes en sofa’s door kunt paraderen. Dus ook al ken je de artiesten niet, Sant Feliu is sowieso één van mijn favoriete avond-slenter badplaatsen, dus leuk word het altijd!

Je moet wel snel zijn met je tickets, dus doe maar: klik hier!

Festivals Costa Brava 2023

Clon Festival Lloret de Mar, tussen  15 juli en 29 augustus

Tja, en heb je nu écht geen cent, wil je naar je hotel of appartement kunnen sloffen of bussen én wil je keihard en vals meezingen terwijl je niet alle teksten kent, dan mag je hierheen! Want lekker gratis, geen kaartjes nodig en reuze lollig: Het jaarlijkse Clon festival bij het beeld van de Dona Marinera aan het einde van de “strip”, aan het strand.

De naam zegt het al een beetje: Je gaat niet voor the real thing, maar voor de clonen. Zeker niet minder leuk, dus let op: op 12.08 kunt je  met Elvis meebrullen en op 19.08 komt “Coldday” (1x raden!) opdagen.

Check ook nog even mijn blog van 10 januari 2023 over de leukste avondmarkten festivals, ze zijn er dit jaar natuurlijk ook weer, de Santa Market én de White Summer market!

Picture of Jacqueline

Jacqueline

Woon al 25 jaar aan de Costa Brava en ben er nog steeds verliefd op; vandaar dat ik als gids werk zodat ik iedereen erover kan vertellen!
Picture of Jacqueline

Jacqueline

Woon al 25 jaar aan de Costa Brava en ben er nog steeds verliefd op; vandaar dat ik als gids werk zodat ik iedereen erover kan vertellen!

Deel dit bericht

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Download het vakantie magazine

Laat je inspireren. Bekijk onze populairste accommodaties en profiteer van de beste deals!

Volg ons op Facebook

Volg ons op Instagram

Volg ons op Pinterest

Nieuwste blogs

Download de vakantie brochure

Laat je inspireren. Bekijk onze populairste accommodaties en profiteer van de beste deals!

Volg ons op Facebook

Volg ons op Instagram

Nieuwste blogs

MEEST GELEZEN BLOGS

Wilt u exclusieve aanbiedingen als eerste ontvangen?

Schrijf u dan snel in voor onze nieuwsbrief

Direct op de hoogte zijn van de beste vakantiedeals? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!