Al bijna 40 jaar Spanje specialist

7 dagen per week geopend

Geld terug garantie

fiets gezin spanje

Groot en klein, met het hele gezin fietsen aan de Costa Brava!

Deel dit bericht

Fietsen in Nederland is al geweldig, laat staan in de Costa Brava en achterland! Al die prachtige landschappen, mooie dorpjes en strakblauwe luchten..

Je hebt hopelijk niet lopen piekeren over hoe dat nou moet, op je vakantie lekker door de natuur rondpedalen mét je kleintjes maar zonder je mooie Hollandse fiets? Of is er misschien iemand in je familie die wat minder goed is in zelfstandig fietsen? Dan heb ik twee hartstikke fijne tips voor je, want piekeren hoeft zéker niet; Girona dé fietshoofdstad van het land en je vind je daar, én in de wijde omgeving e langs de kust een hele berg fietsverhuur/fietsexcursie/fietstraining bedrijfjes.

Met elk een hele stal aan geweldige fietsen, in alle soorten en maten, van een gewone stadsbrik tot een spannende top notch elektrische all-terrain-bike. Ja, en ook voor jullie, met de peuters en kleuters en minder geoefende fietsers. Ik help je op (fiets)pad!

Burricleta

Zit je appartement of hotel ergens in het meer centrale of noordelijke Costa Brava? Mijn tip voor jou is dan de Burricleta. Burricleta is één van de oudste bedrijfjes. De naam alleen al is leuk: een mix van de woorden “Burro” (ezel) en bicicleta (fiets). Ik huur er vaak fietsen als ik met de familie op pad ga.
Je kunt er terecht voor allerlei fietsen voor groot en voor klein klein, maar pas echt belangrijk voor jou: ook goede (elektrische, als je wilt) toerfietsen inclusief een goed kinderzitje, fietskarren voor kinderen en zélfs een tandem voor degenen die wat minder goed alléén kunnen fietsen. Het hele gezin kan dus fijn mee!
En waarom zou je eigenlijk niet een beproefde fietsroute proberen? Er zijn routes van allerlei afstanden met de leukste thema’s. Wil je er een paar getipt hebben? Hier mijn favo’s!

“Pirates del Mediterrani” is een tocht die je óók kunt maken met fiets & kinderzitje en met een tandem. Hij is niet lang, 28 mooie kilometers langs de kust in de omgeving van L’Escala, met mooi uitzicht op de Medes eilanden peddelend langs de vele verdedigingstorens aan de kust.

Of ben je meer van de dorpjes? Neem een powerbank voor je mobiel mee en check dan de route “Petits Pobles Empordà”. Palau Sator, Ullastret, Fontanilles….. 28 kilometer lang allemaal middeleeuwse pareltjes waar het lijkt of de tijd heeft stilgestaan en waar je vast niet op kunt houden met fotograferen. En….. waar je zonder problemen kunt fietsen mét een kleintje in het kinderzitje achterop, in een kinderfietskar of een tandem!

En ook tussendoor een strandje pakken? Dat gaat hartstsikke goed op de route “Paisatges de Pals”. Deze route is wel een ietsje pietsie langer, totaal zo’n 38 kilometer maar dat is voor jullie Hollandse geoefende fietsbenen vast geen probleem. Je zoeft zachtjes door de uitgestrekte rijstvelden (jaja!) van Pals, en in het middeleeuwse dorp ontdek je plenty restaurantjes waar je die beroemde mjammie rijst kunt proeven. Een pootje, of méér baden kun je bij voorbeeld op één van mijn favoriete stranden: La Gola del Ter.
“Pobles histórics” route is ook weer zo’n mooie. Langs historische kasteeltjes en kastelen door het golvende agrarische achterland van de Costa Brava en zélfs een meer dan 5000 jaar oude stad. Kleintjes kunnen mee in het fietszitje of de kinder fietskar, maar de tandem gaat hier niet lukken.

TIP: Google tevoren even op “fires i festes Empordà” wanneer en waar er in die streek feestmarkten en hippiemarkets zijn. Want die zijn daar héél veel in de zomer!
Tuurlijk is een mooie route mét enthousiast vertellende gids ook hartstikke leuk én gemakkelijk. Wil je dat, dan moet je zeker de “Colum i la Vila de Pals” op je lijstje zetten. Een hartstikke mooie route bommievol met natuur en ook nog een eens leerzaam op een leuke manier, want wat heeft de beroemde ontdekkingsreiziger Columbus met de oude stad Pals te maken…….? En ja, aaaalle soorten fietsen, óók de tandem én de kinderfiets karren kunnen mee!

TIP: ga op een dag dat er White Summer Market gehouden wordt, vlakbij Pals. Die wil je beslist niet missen!

Ook heb ik nog een superaanrader voor je als je graag de beroemde “Ruta del Carrilet” wilt fietsen. Deze route, kijk maar ‘eens in één van m’n eerdere blogs over de mooiste fiets en wandelroutes, loopt door de áller- àllermooiste achterlandschappen van de Costa Brava, de oude boemeltrein route volgend. Groen, groener, groenst tussen links en rechts bergen en eindeloze velden en eeuwenoude boerderijen.
Totaal is ‘ie echt wel te lang voor een dag (bijna 100 kilometer, verdeeld in route 1 en route 2), maar gelukkig kun je vanuit Girona heel goed tóch een flink stuk van deze adembenemende mooie route doen. En ook nog eens met de hele familie!

Neem daarvoor de bus of trein naar Girona, want vlakbij het trein/busstation zie je eBici.cat. Allerlei fietsen, máár ook fietszitjes en fietskarretjes klaar staan voor jouw familie. En weet je wat zo gemakkelijk is voor een luilak zoals ik? Het is maar op een kleine kilometer afstand van het begin van de Ruta del Carrilet én…. top! ze komen jou, en de fietsen, gewoon weer ophalen waar je wilt! Dus je hoeft niet hetzelfde stuk terug te fietsen. Is dat niet luxe?

Picture of Jacqueline

Jacqueline

Woon al 25 jaar aan de Costa Brava en ben er nog steeds verliefd op; vandaar dat ik als gids werk zodat ik iedereen erover kan vertellen!
Picture of Jacqueline

Jacqueline

Woon al 25 jaar aan de Costa Brava en ben er nog steeds verliefd op; vandaar dat ik als gids werk zodat ik iedereen erover kan vertellen!

Deel dit bericht

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Download het vakantie magazine

Laat je inspireren. Bekijk onze populairste accommodaties en profiteer van de beste deals!

Volg ons op Facebook

Volg ons op Instagram

Volg ons op Pinterest

Nieuwste blogs

Download de vakantie brochure

Laat je inspireren. Bekijk onze populairste accommodaties en profiteer van de beste deals!

Volg ons op Facebook

Volg ons op Instagram

Nieuwste blogs

MEEST GELEZEN BLOGS

Wilt u exclusieve aanbiedingen als eerste ontvangen?

Schrijf u dan snel in voor onze nieuwsbrief

Direct op de hoogte zijn van de beste vakantiedeals? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!