Al bijna 40 jaar Spanje specialist

7 dagen per week geopend

Geld terug garantie

Lloret de Mar, méér dan je denkt!

Deel dit bericht

Waar deze stad vroeger hoofdzakelijk het luidruchtigedomein was van party animals en nachtvlinders is het in de laatste jaren één van de levendigste en veelzijdigste gezinsbestemmingen van de Costa Brava geworden. Met plenty keus en goede hotels van hartstikke duur tot goed betaalbaar voor jong, oud, hip,  minder hip……dus kom en laat je overtuigen, ik help je graag op weg!

Lloret de Mar heeft geen station, maar wel een goede combinatie van trein/bus én een boot verbinding met de Costa Maresme (Pineda, Calella, Santa Susanna, Malgrat de Mar etc.) en het ligt op een 15 minuten korte prachtige busrit van Tossa de Mar. Ook gaat er 2x per uur een bus naar Barcelona, Girona en de noordelijke Costa Brava. Héél moeilijk is het dus niet om je vervoer voor een gezellige dag Lloret te plannen. Afgezien van de natuurlijk (waar niet?) de best grote drukte in juli en augustus is het van april tot eind juni helemaal prima;  maar ook september en oktober zijn fijne maanden.

Een heerlijke dag in Lloret de Mar

We maken er een dag van! Begin lekker met een koffie of theetje aan het strand. Lekker toch, zo vroeg in de ochtend, als alleen de sportievelingen langs de zee rennen of een ochtend zwemmetje maken aan het nog stille strand.

Een heerlijk strand om te ontbijten is één van mijn favorites: de filmische mooie baai van Santa Cristina, nét voorbij de wijk Fenals. Wandelen is een goed idee, maar wil je niet met de benenwagen: Santa  Cristina is 2 haltes met de bus vanuit het centrum of en een taxi brengt je daar in 5 minuten! Een ontbijtje kun je tuurlijk zelf meenemen, of relaxed bij één van de chiringuito’s (zie mijn eerdere blog!) op het strand. Heb je zwemkleding en snorkel mee? Vroeg in de ochtend tref je, turend door je duikbril, ook nog eens plenty mooie visjes rondom de rotsen aan, nog niet weggejaagd door rondspetterende badgasten. En er zijn ook nog ‘es douches zodat je het zoute water van je ochtendduik uit je haren kunt spoelen.

Met een ontbijtje achter de kiezen en helemaal klaar voor de rest van de dag kun je óf wandelen naar de heel bijzondere naastgelegen grote kaktustuin “Pinya de Rosa” . Of, via het mooie kustpad met uitzichten om van te smikkelen naar een andere parel: de “Jardins de Santa Clotilde”; een romantisch landschapstuin compleet met adembenemend zeezicht en een villa uit het begin van de 20e eeuw.

Daar wordt je bezoek nóg leuker met de audioguide die je bij de entree kunt oppikken; sowieso is het dé plek voor prachtige foto’s van de kust (en de mooiste achtergrond voor je selfies ook, trouwens). Even uitpuffen? dat doe je hier lekker op het groene grasveld met uitzicht op de baai van Sa Boadella.

Je wandeltocht gaat verder met een paar minuutjes tot het rustige strand van Fenals, waar je echt wel een paar uurtjes door kunt brengen. Het is een van de langste en breedste stranden én ook nog eens relatief rustig. SUPboards en kayaks zijn er te huur én de kustboot Dofijet legt er aan. Het kan ook héél goed dat je hier je lunchrestaurant spot, op maar een sprongetje van het strand; kom je in mei zijn de hippe cocktail-xiringuitos  aan het einde van het strand ook alweer open.

Zullen we verder gaan? Vanaf de baai en het strand van Fenals kun je de “Camí de Ronda” langs het water, over de rotsen naar Lloret wandelen. Het cement van het indrukwekkende splinternieuwe uitzichtpunt is nét droog en dit pad scheelt ook nog ‘es een heel stuk omlopen naar het centrum van Lloret de Mar.

En in het centrum wordt het moeilijk kiezen…….Op dinsdag is er tot een uur of 13.30 de grote weekmarkt; en vreemd maar waar: de begraafplaats is Unesco Werelderfgoed met een heleboel moois en is een múst! En dan ben je er echt nog niet hoor: je moet echt wel even om de spectaculair gekleurde kerk van Lloret de Mar lopen (of vanaf de terrassen ertegenover bewonderen) en hups, binnen één minuut sta je aan de boulevard voor het oude patriciershuis en “Museu del Mar” waar ook de touristinfo in gevestigd is. De promenade tussen de touristinfo en het stadhuis is gezellig en er wordt bijna elk weekend wel iets georganiseerd: een middeleeuwse markt, bierfeest, foodtrucks, braderie….. Dat kun je tevoren checken op Lloretdemar.org.

Oh…….en je bent er nóg niet:  Het 19e eeuwse familiehuis Can Font in het hart van het oude centrum is een hele belevenis; vraag de touristinfo hoe laat de rondleiding begint en laat je 125 jaar mee terugvoeren in de tijd! En geloof het of niet, Lloret de Mar is hart-stikke oud! Al bijna 3000 jaar geleden woonden er stammen Iberen aan de Costa Brava; als je er meer van wilt weten stap dan Can Saragossa binnen, een prachtige 14e eeuwse herenboerderij die (echt niet saai) het archeologisch  museum huisvest. Gelijk maar even door naar de Romeinen dan; die jongens gaven Lloret de Mar haar naam: “Lauretum”,  je kunt zélfs nog een Romeinse graftombe tegenkomen op de Roca Grossa.

En leuk voor de kids? In waterpark Waterworld zijn ze echt wel een paar uur bezig, of rondjes scheuren in een kart op de grote Kartbaan is ook populair.  

Lloret de Mar heeft goede én leuke restaurants. En echt niet alleen voor de toerist, maar ook de restaurants waar wij locals graag eten- Tips? La Fusta, Can Tarrades, La Lonja, La Rambla, Can Bolet, Cal Enric…..Natuurlijk moet je je wél bedenken dat de lunch warm en drie gangen is en dat ze tussen 15.30 en 20.30 meestal gesloten zijn.  Om daarna weer te openen voor het avondeten.

Maar goed! Dan kun je zeker nog helemaal naar het einde van de Boulevard lopen, naar “Het kasteeltje”; een idyllische plek met een piepklein strandje en nog heuse vissersbootjes. Loop je daar langs het pad naar boven, dan kom je in de Iberische nederzetting van ja, dus 3000 jaar oud, hoog boven Lloret de Mar. Kompleet met een gereconstrueerde woning waar je in mag rondkoekeloeren.

Waarschijnlijk ben je nu wel aan een hapje, frisje of aperatiefje toe: de kids kunnen op het strand bij de ondergaande zon nog even hun energie kwijt en ja! Er zijn heel gezellige straat terrassen aan het einde van de boulevard waar het vooral goed mensen kijken is vanuit je loungestoel, vaak omlijst met een livemuziekje. Lloret de Mar saai? Nee hoor! Ik ben benieuwd wanneer jij gaat!

Picture of Jacqueline

Jacqueline

Woon al 25 jaar aan de Costa Brava en ben er nog steeds verliefd op; vandaar dat ik als gids werk zodat ik iedereen erover kan vertellen!
Picture of Jacqueline

Jacqueline

Woon al 25 jaar aan de Costa Brava en ben er nog steeds verliefd op; vandaar dat ik als gids werk zodat ik iedereen erover kan vertellen!

Deel dit bericht

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Download het vakantie magazine

Laat je inspireren. Bekijk onze populairste accommodaties en profiteer van de beste deals!

Volg ons op Facebook

Volg ons op Instagram

Volg ons op Pinterest

Nieuwste blogs

Download de vakantie brochure

Laat je inspireren. Bekijk onze populairste accommodaties en profiteer van de beste deals!

Volg ons op Facebook

Volg ons op Instagram

Nieuwste blogs

MEEST GELEZEN BLOGS

Wilt u exclusieve aanbiedingen als eerste ontvangen?

Schrijf u dan snel in voor onze nieuwsbrief

Direct op de hoogte zijn van de beste vakantiedeals? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!