Inspiratie nodig voor het volgende etentje? Met dit authentieke Spaanse recept van kip in Cava laat je ongetwijfeld een goede indruk achter bij jouw gasten. Wil je meer weten over het ontstaan van de Spaanse mousserende wijn en tips over de mooiste Cava streken in Catalonië? Lees dan zeker even onze blog over Cava!
Ingrediëntenlijst
- Een middelgrote (biologische) kip
- 200 gram paddenstoelen (shiitakes, kastanjechampignons, eekhoorntjesbrood of een mix daarvan)
- Fles Cava (Brut)
- 1 grote ui
- 4 knoflooktenen
- 2 laurierblaadjes
- Handje gedroogde pruimen
- Mespunt nootmuskaat
- 1 eetlepel gezeefde bloem
- 150 ml kookroom
- Zout
- Peper
- Olijfolie
Het bereiden van de kip in Cava
Stap 1: Als eerste wrijf je de kip goed in met zout en peper.
Stap 2: Doe vervolgens een flinke scheut olijfolie in een hoge braadpan en bak de kip rondom goed bruin.
Stap 3: Snijd de ui grof en de knoflooktenen in de lengte doormidden. Voeg deze samen met de laurierblaadjes toe aan de kip.
Stap 4: Snijd de paddenstoelen ook grof en voeg deze vervolgens ook toe aan de kip. Laat even 2 minuten mee braden en voeg dan de (hele fles) Cava toe.
Stap 5: Laat de kip een klein uur met de deksel op de pan zachtjes pruttelen, af en toe omkeren.
Stap 6: Ondertussen week je de gedroogde pruimen in een bakje met lauwwarm water.
Stap 7: Voeg na een klein uur de pruimen toe aan de kip en laat nog 10 minuten door pruttelen.
Stap 8: Tot slot voeg je een goede mespunt nootmuskaat en een eetlepel gezeefde bloem toe en roer je het geheel goed door. De kookroom erbij, nog even doorroeren en dan is je kip in Cava klaar om geserveerd te worden!