Al bijna 40 jaar Spanje specialist

7 dagen per week geopend

Geld terug garantie

spaanse natuur

Spaanse natuur: dit zijn de mooiste plekjes!

Deel dit bericht

In een eerdere blog schreven we al eens over de prachtige Spaanse natuur. En omdat er zovéél te delen is over dit fantastische land, moesten we er wel nog een blog over schrijven!

Zoals gezegd trekt Spanje een breed publiek: van fanatieke fietsers, wielrenners en triatleten in de winter tot aan de –wij liggen de hele dag aan het zwembad- toeristen en de gepensioneerde overwinteraars. En dat is ook meteen het mooie van dit land, het biedt echt voor iedereen waar hij of zij behoefte aan heeft. Voor nu duiken we nog even in de ongereptheid van de natuur en gaan we op virtuele tour door dit prachtige land.

Bruine beren en vulkanen

Natuurpark Somiedo

Laten we starten in het noorden van Spanje, daar bevindt zich het Natuurpark Somiedo,
in het Cantabrisch Gebergte. Het bestaat uit hoge toppen, tot wel tweeduizend meter hoog. Daarnaast vind je hier veel groen, meren en diepe valleien. Er lopen vele wandelpaden en routes door het natuurpark. Daardoor is het erg populair onder wandelaars. Vergeet tijdens een bezoek de meren van Salliencia en Lago de Valle niet.

Wist je dat Somiedo ook een toevluchtsoord is voor de overgebleven bruine beren in Spanje?

Gulpiyuri

We blijven nog even in Asturië. Tussen Ribadesella en Llanes, net achter de kliffen, is een open landschap waar de zee binnenkomt en een klein strandje vormt, Gulpiyuri. Het is een vrijwel gesloten en geheime baai.

Natuurpark van Aigüestortes

Midden in de Pyreneeën, ligt het Natuurpark van Aigüestortes en het meer van San Mauricio ‘Sant Maurici’. Denk aan wandelingen en picknicks langs mooie meren, rivieren, watervallen en hoge bergen. Een typisch landschap voor de Catalaanse Pyreneeën.

Garrotxa vulkanen

Verblijf je aan de noordelijke Costa’s? Dan zijn wellicht de Garrotxa vulkanen van Girona een mooie en vooral unieke dagtrip waard. Op een ruime 50 kilometer van deze stad ligt één van de mooiste vulkaanlandschappen van Spanje. Het landschap bestaat uit 46 vulkanische kegels en bijna twintig lavastromen die allemaal via verschillende wandelroutes te bereiken zijn. Het lopen schijnt er veilig te zijn, de vulkanen zijn al duizenden jaren niet meer actief!

Tajo de ronda

Wanneer je in het zuiden bent, rondom Málaga, bezoek dan zeker de ‘Nieuwe brug’ die de stad in tweeën scheidt. Het indrukwekkende ‘Tajo de ronda’ ligt ruim 100 meter diep en 50 meter breed. Deze diepe kloof is uitgehouwen door wel meer dan vijf miljoen jaar erosie en ligt aan de Guadalevín rivier.

El Torcal de Antequerra

Ook El Torcal de Antequerra, één van de meest indrukwekkende karstlandschappen in Spanje, is de moeite waard voor een bezoek. Wel meer dan 150 miljoen jaar lang heeft erosie de kalksteenrotsen, dolomieten en gipsen gevormd. Er zijn drie routes om de Torcal de Antequera af te leggen, van zeer intensief tot aan begaanbaar met kinderen: aan jou te beslissen voor welke je gaat.

Bardenas Reales de Navarra

Ben je op zoek naar een woestijn vibe in Spanje? Dan vind je een half uur van Tudela, net ten zuidoosten van Navarra een woestijnlandschap, ontstaan door erosie veroorzaakt door de wind en het water op de kleigrond en het zand. Het is er prachtig, en niet voor niets door UNESCO uitgeroepen tot biosfeerreservaat. Het meest bezochte en gefotografeerde punt is de Cabezo de Castildetierra (google het eens!). Om toegang te krijgen tot de Bardenas Reales de Navarra, ga je naar Arguedas, ook wel bekend als de ’Puerta de las Bardenas’. Dit gebied kun je het beste in de maanden oktober en juni bezoeken om regenachtige dagen te vermijden.

Tip: Eén van de mooiste natuurlijke waterlandschappen in Spanje – Las Lagunas de Ruidera – liggen tussen Ciudad Real en Albacete. Er zijn 15 lagunes verbonden door watervallen, omgeven door metershoge dennen en eiken. Een prachtig stukje Spaanse natuur!

Spaanse natuur op de eilanden

Formentera

Formentera, het kleine en rustige Baleareneiland is één van de grootste natuurlijke schatten van de Spaanse natuur. Denk aan turquoise wateren die de iconische achtergrond vormen van één van de meest paradijselijke natuurlijke landschappen van het land. De 83 vierkante kilometers van het eiland zijn verdeeld in 32 prachtige routes, volledig bewegwijzerd, zodat je de meest natuurlijke delen van het eiland kunt ontdekken. Kies ervoor om het eiland te voet of met fiets te verkennen om het meeste van het natuurschoon op dit eiland mee te krijgen. Dit eiland is gemakkelijk bereikbaar met de boot vanaf Ibiza.

Sierra de Tramontana

Sierra de Tramontana op Mallorca is ook de moeite waard. Verruil de prachtige stranden van Mallorca eens voor een dag. Deze onvergetelijke route ligt op 1000 meter hoogte in het noordwesten van het eiland. Het gebergte loopt over 90 kilometer aan kronkelende wegen van Andratx naar Cap de Formentor. Het is echt een overweldigend landschap tussen valleien en pijnbomen dat in contrast staat met steile kliffen en kristalhelder water. Ook het landschap van de Sierra de Tramontana is door Unesco uitgeroepen tot werelderfgoed.

La Gomera

Op La Gomera, onderdeel van de Canarische Eilanden (Islas Canarias) ligt het Nationaal Park van Garajonay. Dit natuurpark bestaat uit een bijna filmachtig bos, vaak bedekt met een dikke mist die bijdraagt aan de mystieke sfeer. Je kunt het park vanuit Tenerife bereiken op één van de veerboten die vertrekken vanuit de haven van Los Cristianos. Perfect voor een dagtour, maar ook heerlijk om wat langer op dit fijne eiland te verblijven.

Timanfaya National Park

Tot slot het eiland Lanzarote. Dit eiland biedt spectaculaire vulkanische landschappen van Timanfaya National Park, wat ligt tussen de gemeenten Yaiza en Tinajo. Het eiland beslaat ongeveer 51 vierkante kilometer aan beschermd land. De beste manier om dit park te bezoeken is met een begeleide route die dagelijks wordt georganiseerd via de website van het Nationale park. De route rond de vulkanen is verplicht per bus, maar….je kunt sommige gebieden ook per kameel bezoeken!

Tanja

Tanja

Na verschillende wereldreizen, heb ik aan de Costa Blanca mijn tweede thuis gevonden en leef ik hoe ik het liefst wil: dichtbij de natuur, omgeven door de zon, zee en bergen.
Tanja

Tanja

Na verschillende wereldreizen, heb ik aan de Costa Blanca mijn tweede thuis gevonden en leef ik hoe ik het liefst wil: dichtbij de natuur, omgeven door de zon, zee en bergen.

Deel dit bericht

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Download het vakantie magazine

Laat je inspireren. Bekijk onze populairste accommodaties en profiteer van de beste deals!

Volg ons op Facebook

Volg ons op Instagram

Volg ons op Pinterest

Nieuwste blogs

Download de vakantie brochure

Laat je inspireren. Bekijk onze populairste accommodaties en profiteer van de beste deals!

Volg ons op Facebook

Volg ons op Instagram

Nieuwste blogs

MEEST GELEZEN BLOGS

Wilt u exclusieve aanbiedingen als eerste ontvangen?

Schrijf u dan snel in voor onze nieuwsbrief

Direct op de hoogte zijn van de beste vakantiedeals? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!