Al bijna 40 jaar Spanje specialist

7 dagen per week geopend

Geld terug garantie

Costa Brava – Barcelona in september, doe de sun & city!

Deel dit bericht

Heb jij je vakantie naar de Costa Brava in de maand September gepland? Dan ben jij best héél slim! Het is stukken rustiger overal, en ook heel erg fijn; niet zo warm als in de maanden juli en augustus. Meer plek aan het zwembad, plenty ruimte op het strand…….

Blijf je misschien wel meer dan een week? Dan heb ik een hartstikke goede tip voor je: doe de 2 in 1 en maak van je zonvakantie aan de Costa Brava tegelijkertijd een stadstrip Barcelona! Dan heb je het écht allemaal: een goede reis, vertrouwd met Solmar,  heerlijk en ook nog eens voordeliger (dan in Barcelona) slapen in één van de fijne Solmar hotels, gecombineerd met een paar dagen op en top genieten van deze prachtige Catalaanse hoofdstad, waar de maand september feestmaand is. Een win-win!

Vervoer

Eerst natuurlijk je vervoer. Staat je hotel of appartement in Lloret de Mar of Tossa de mar, dan is de best wel luxe snelbus naar het Estació del Nord ook een hele fijne optie. Vraag dan bij het busstation naar de Moventis-Sarfa T10/120 kaart, waarbij je een fikse korting krijgt op 10 reizen (5 x retourtje). Zijn jullie met meerdere personen? Dan is er ook een soort familiekaart, die je ook een mooie korting oplevert.

Vanuit Blanes en de Costa Maresme kan je eventueel ook de mooie, relaxte treinroute langs de kustdorpjes en de stranden nemen. Die duurt wel wat langer:  zo’n anderhalf uur tot in het hart van Barcelona, station Plaça Catalunya. Check natuurlijk wel even hoe laat de laatste trein teruggaat en neem er dan nét ééntje eerder in verband met de drukte!

In Barcelona zelf kan je gebruik maken van de T10 kaart, die voor zowel alle metro’s alswel voor alle buslijnen te gebruiken is. Het is wel één kaart per persoon, dus als je met meerderen bent, is het misschien beter om naar de T10 familiar te vragen, waar  je maar 10 euro voor betaalt.  Daarnaast zijn er ook verschillende “Barcelona Cards”, waarmee je niet alleen op alle soorten openbaar vervoer kan hoppen, maar die je ook heel voordelig de beste musea en bezienswaardigheden binnen brengt.

TIP:  Zorg wel dat je minimaal een ochtend tevoren je entrées naar de Sagrada Familia, Casa Battló en Casa Milà (online) geregeld hebt, want dat is écht nodig. Op de gok naar één van deze top-3 bezienswaardigheden gaan gaat helaas niet.

Stadsfeesten

En wat ga je in Barcelona doen? Tips vind je plenty in mijn vorige blogs, maar omdat september de maand is van de aller-allerleukste lokale feesten, ga ik die voor je oppennen!

Festes de la Mercé

Écht een “must-do”: de ge-we-di-ge stadsfeesten van Barcelona, de Festes de la Mercé. Van 21 tot 25 september wervelt en schittert Barcelona nóg meer dan anders en is het moeilijk niet stápelverliefd te worden op deze stad. Een bomvolprogramma (het is echt een boekwerk!) kan je downloaden op merce.bcn.cat.

Teveel om op te noemen; van de indrukwekkende parades van de tientallen Gegants, de traditionele reuzenpoppen, tot de misschien nog adembenemendere Castells en veel meer historische Catalaanse traditities. De straten, pleinen en de kade van de jacht haven in het centrum van Barcelona staan vol concert- en theater podia en ook op de kleinere straatjes wordt volop mee gefeest. En alles is gratis! In het stadspark la Citutadella kan je genieten, lachen of gewoon onder de indruk zijn van het openlucht theater, wandelende artiesten, attracties en overal staan foodtrucks met lekkernijen. Van Spaans, Catalaans tot Vietnamees, IJslands: je vindt er van alles! Als afsluiter is er op de laatste nacht het spraakmakende vuurwerk op de Plaça de Espanya bij Montjuich. En…. ook zijn in deze tijd de meeste musea gratis te bezoeken. Doen dus!

TIP: neem zo’n super lichtgewicht klapkrukje mee waar je op kunt zitten, want het is niet altijd makkelijk een plekje te vinden. Ik hang ‘m altijd aan m’n bijna lege rugzak en ben er elk jaar weer hartstikke blij mee!

11 septembre

Dan is er natuurlijk op 11 september de nationale Catalaanse feestdag: 11 de septembre, met allerlei initiatieven en een geweldige stemming. Maar het is dan wel héél erg druk op straat (mij een beetje té druk) , alles is gesloten en het is bijna onmogelijk om naar Barcelona te komen…dus die zou ik misschien skippen.

Festa Major de la Ribera

Dit heel gezellige, wat rustiger jaarfeest van de oudste wijken met een rijk verleden: La Ribera , Santa Catarina en Sant Pere. Vandaar dat het ook het feest van het Casc Antic, de oude wijk, genoemd wordt. Tuurlijk bomvol tranditionele dingen zoals Gegants, Castells, maar ook super hippe straattheaters en lekkere muziek allround

TIP: de eerste 2 zondagen van september harstikke gratis “Brunch in the Park” van 13.00 tot 22.00: op de berg Montjuich in het park op je picknickkleedje meeswingen op de beat van DJ’s!

Festes de Sant Miquel

Helemaal aan het einde van september is het een week lang feest in la Barceloneta, de wijk aan het gelijknamige, allerleukste strand van Barcelona. Bomvol met geweldig leuke acts, zoals de “Miqueletes” de soldaten die in traditionele 18e -eeuwse kleding met kanonnen en geweren de wijk wakker knallen met snoepgoed, superludieke optochten en om zéker niet te vergeten; de indrukwekkende correfocs (zie mijn eerdere blog over Festa Major!). Vanzelfsprekend is er muziek, van dansorkesten tot hiphop en dj’s, dus dansen ga je zeker!

Honger zal je niet krijgen want natuurlijk kan je er ook eten. In de straten staan meterslange tafels waaraan de straatbewoners – en je bent van harte welkom- samen eten. De lokale restaurants en barretjes serveren speciale tapas met vis in de hoofdrol en op het centrale plein worden duizenden butifarras –braadworsten- gegrilld. En gelukkig maar: je kunt er ook koopjes scoren op een supergrote 2e handsmarkt!

Jacqueline

Jacqueline

Woon al 25 jaar aan de Costa Brava en ben er nog steeds verliefd op; vandaar dat ik als gids werk zodat ik iedereen erover kan vertellen!
Jacqueline

Jacqueline

Woon al 25 jaar aan de Costa Brava en ben er nog steeds verliefd op; vandaar dat ik als gids werk zodat ik iedereen erover kan vertellen!

Deel dit bericht

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Download het vakantie magazine

Laat je inspireren. Bekijk onze populairste accommodaties en profiteer van de beste deals!

Volg ons op Facebook

Volg ons op Instagram

Volg ons op Pinterest

Nieuwste blogs

Download de vakantie brochure

Laat je inspireren. Bekijk onze populairste accommodaties en profiteer van de beste deals!

Volg ons op Facebook

Volg ons op Instagram

Nieuwste blogs

MEEST GELEZEN BLOGS

Wilt u exclusieve aanbiedingen als eerste ontvangen?

Schrijf u dan snel in voor onze nieuwsbrief

Direct op de hoogte zijn van de beste vakantiedeals? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!