Al bijna 40 jaar Spanje specialist

7 dagen per week geopend

Geld terug garantie

winterzon spanje benidorm

Winterzon vakantie in Spanje

Deel dit bericht

Wie droomt er nu niet van om, gedurende het hele jaar, te kunnen genieten van de zon? Die koude en donkere dagen in de winter, ik vind er maar niks aan. Het is daarom ook niet voor niets dat steeds meer Nederlanders en Belgen er voor kiezen om deze koude winter te verwisselen voor de Spaanse winterzon. Benieuwd naar de mogelijkheden van een winterzon vakantie in Spanje? In deze blog lees je er alles over.

Overwinteren aan de Costa Blanca

De Costa Blanca ligt in het zuidoosten van Spanje en heeft een micro klimaat. Hierdoor kun je aan deze ‘witte kust’ genieten van zo’n 300 dagen zon per jaar. Dit maakt het een perfecte vakantiebestemming om te genieten van de Spaanse winterzon. In de wintermaanden is de gemiddelde dagtemperatuur 16 tot 17 graden Celsius. Een stuk hoger dan in Nederland en België dus! Zij jij jezelf al lopen op één van de prachtige stranden van de Costa Blanca deze winter?

Populaire badplaatsen aan de Costa Blanca tijdens de winter

Benidorm

De bekendste badplaats aan de Costa Blanca is Benidorm. Met haar fijne zandstrand, gezellige boulevard en milde klimaat is het de perfecte bestemming voor een winterzon vakantie in Spanje. Gedurende het hele jaar trekt Benidorm vele toeristen, waardoor deze badplaats volledig is ingericht op een onbezorgde vakantie. Zo kun je hier zelfs naar een Nederlandse dokter of tandarts, mocht dat nodig zijn.

benidorm

Benidorm

Altea

Één van de mooiste stadjes aan de Costa Blanca is Altea. Dit pittoreske witte stadje is enorm geliefd bij kunstenaars. Dat is ook niet vreemd, want Altea kent prachtige uitzichten en sprookjesachtige witte huisjes. Dwaal door de straatjes van het oude centrum en strijk neer op het kerkplein voor een lekker drankje. Vanaf Benidorm is Altea ook per bus te bereiken (lijn 10). Lees hier meer over deze winterzon bestemming.

altea

Altea

Albir

Tussen Benidorm en Altea ligt de badplaats Albir. Deze sfeervolle badplaats is onderdeel van de gemeente Alfaz del Pi en kenmerkt zich door haar schitterende kiezelstrand. Langs het strand loopt de boulevard met vele restaurantjes, waar je overdag een lekker drankje kunt drinken en ’s avonds heerlijk kunt dineren. In het centrum bevinden zich bovendien talrijke winkels en vele heerlijke restaurants.

albir

Albir

Calpe

Wanneer je Calpe bezoekt, zie je de Costa Blanca op zijn best. Hier ervaar je het helderblauwe water, de witte stranden, het eeuwige zonnetje en de geur van de zee. De stad wordt in tweeën gedeeld door het zoutwatermeer Las Salinas dat middenin Calpe ligt. Natuurlijk kun je in Calpe ook niet om de 332 meter hoge kalkstene rots van Ifach heen. Deze rots steekt uit in zee en is daarmee de blikvanger van Calpe.

calpe

Calpe

Activiteiten en bezienswaardigheden aan de Costa Blanca

Tijdens je verblijf aan de Costa Blanca mag een dagtripje naar Alicante en Valencia eigenlijk niet ontbreken. Beide steden zijn gelegen aan de kust en beschikken over mooie stranden. Maar ook de stadscentra zelf zijn zeker de moeite waard om te bezoeken. Beide steden zijn bovendien uitermate geschikt om per fiets te verkennen.

Ook een dagje de natuur in behoort tot de mogelijkheden wanneer je aan de Costa Blanca verblijft. Bezoek bijvoorbeeld de prachtige Guadalest vallei en de imposante Algar waterval.  

Tevens is er voor kinderen ook genoeg te doen aan de Costa Blanca. In deze regio liggen verschillende thema- en dierenparken zoals Terra Natura, Aqualandia, Terra Mitica en Pola Park. De meeste van deze parken zijn het gehele jaar geopend.

Lees hier alles over de leukste excursies en bezienswaardigheden aan de Costa Blanca.

Populaire winterzon hotels aan de Costa Blanca

Hotel Helios is een zeer geliefd 3-sterrenhotel en is gelegen in Benidorm, op zo’n 250 meter van het Levante strand. Het hotel beschikt over een ruime tuin en mooie en lichte hotelkamers. Het centrum van Benidorm ligt op loopafstand en hier vind je vele winkels, restaurants en terrasjes.

winterzon hotel helios benidorm

Hotel Prince Park is een mooi en recent vernieuwd hotel aan het rustige Aiguera stadspark.  Dit park is ontworpen door de beroemde architect Ricardo Bofill en is volledig aangelegd in neoclassicistische stijl. Het park vormt een scheiding tussen het oude stadgedeelte en de nieuwbouwzone van Benidorm.

winterzon hotel prince park benidorm

Behalve hotels hebben we ook diverse appartementen in ons aanbod. Ideaal voor wanneer je voor langere tijd wil overwinteren in Spanje. 

Genoeg redenen dus om dit jaar de winterzon op te zoeken aan de Costa Blanca. Kom je er niet helemaal uit? Onze reisadviseurs helpen je graag verder. Goede reis!

Picture of Britt

Britt

Nadat ik een aantal jaar de Spaanse Costa's heb mogen verkennen als hostess zet ik deze ervaring nu in als Marketeer bij Solmar!
Picture of Britt

Britt

Nadat ik een aantal jaar de Spaanse Costa's heb mogen verkennen als hostess zet ik deze ervaring nu in als Marketeer bij Solmar!

Deel dit bericht

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Download het vakantie magazine

Laat je inspireren. Bekijk onze populairste accommodaties en profiteer van de beste deals!

Volg ons op Facebook

Volg ons op Instagram

Volg ons op Pinterest

Nieuwste blogs

Download de vakantie brochure

Laat je inspireren. Bekijk onze populairste accommodaties en profiteer van de beste deals!

Volg ons op Facebook

Volg ons op Instagram

Nieuwste blogs

MEEST GELEZEN BLOGS

Wilt u exclusieve aanbiedingen als eerste ontvangen?

Schrijf u dan snel in voor onze nieuwsbrief

Direct op de hoogte zijn van de beste vakantiedeals? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!