Al bijna 40 jaar Spanje specialist

7 dagen per week geopend

Geld terug garantie

Bucketlist bestemmingen in Spanje

Deel dit bericht

Je hebt er ongetwijfeld al eens over gehoord, of je hebt er zelf een: de bucketlist. Maar wat is het eigenlijk en waarom zou je er eentje moeten maken? Dat vertellen we je in dit artikel. Daarnaast delen we bucketlist bestemmingen in Spanje met je. Mocht je zelf een bucketlist hebben of willen maken, dan kun je hier hopelijk wat inspiratie uithalen. ¡Vamos!

Wat is een bucketlist?

Een bucketlist is een lijst van dingen die je graag zou willen doen of bereiken voordat je sterft. De naam komt van een uitdrukking uit het Engels; “kick the bucket” betekent namelijk overlijden. Het doel van zo’n lijst is om je leven leuker en uitdagender te maken, en om je te motiveren om alles uit het leven te halen.

Voor veel mensen is reizen een belangrijk onderdeel van de bucketlist, omdat het iets is wat we vaak uitstellen of waar we niet aan toe komen. We delen daarom de bestemmingen in Spanje met je die sowieso nog eens zou moeten bezoeken.

Málaga

Mijn persoonlijke favoriet in de lijst, en de stad die wat mij betreft alles heeft: Málaga. Loop door het prachtig historisch centrum, proef de heerlijkste tapas en ga op een terrasje zitten in de haven. Bezoek het Picasso museum, het indrukwekkende Moorse fort Alcazaba en eet een spies met sardientjes op het strand, espeto. Wil je een adembenemend uitzicht? Bekijk dit dan vanaf het Gibralfaro.

Mallorca

We hebben al een van de Canarische eilanden genoemd, maar ook de Balearen zou je zeker eens moeten bezoeken. Mallorca is zeker een aanrader. Huur een auto en verken het eiland. Bezoek de hoofdstad Palma de Mallorca, de prachtige stranden met helderblauw water en het mooie dorp Valdemossa. Mallorca is een topbestemming als je op zoek bent naar ontspanning, prachtige natuur en leuke activiteiten.

Sevilla

We gaan door naar de hoofdstad van Andalusië, namelijk Sevilla. Deze prachtige stad is de oorsprong van de beroemde Spaanse flamencodans. Kijk je ogen uit bij het Koninklijk Paleis Real Alcázar, dwaal door de wijk Triana en stap in een bootje op Plaza de España.

Granada

Een van de meest bezochte bestemmingen in Spanje is Granada, te danken aan het adembenemende Moorse Paleis Alhambra. Neem een gratis tapa bij je drankje, bezoek de kathedraal en bekijk het prachtige uitzicht over de stad vanaf Mirador de San Nicolás.

Cádiz

In het zuiden van Spanje vinden we de historische stad Cádiz, die bekend staat om de prachtige stranden. Bezoek de kathedraal, loop door de oudste wijk van Europa Barrio del Pópulo en bezoek de Mercado Central, ofwel de centrale markthallen om verse ingrediënten te kopen voor een heerlijke Spaanse maaltijd.

Barcelona

Ook de stad Barcelona mag natuurlijk niet ontbreken op deze bucketlist van bestemmingen in Spanje. Bewonder de Sagrada Familia, breng een bezoekje aan Park Güell dat ontworpen is door Gaudí en bekijk het uitzicht over de stad vanaf Montjuïc

Valencia

Als je op zoek bent naar een plek met bruisende cultuur en een rijke geschiedenis, dan zit je in Valencia zeker goed. Bezoek de Stad van de Kunsten en Wetenschappen (Ciudad de las Artes y Ciencias), loop door het Turiapark en ga naar de Lonja de la Seda, een oud handelsgebouw. Vergeet ook niet de typische Spaanse paella te proeven, want die komt hier vandaan.

Santiago de Compostela

Santiago de Compostela is een belangrijke stad in Spanje, om meerdere redenen. Zo is deze stad het eindpunt van de bekende pelgrimsroute Camino de Santiago. Daarnaast is er een prachtige kathedraal, geweldige gastronomie en indrukwekkende architectuur.

Córdoba

We gaan weer terug naar het zuiden van Spanje, waar we Córdoba vinden. Een van de mooiste plekken van de stad is de welbekende Mezquita-Catedral, waar Moorse en christelijke architectuur samenkomt. De binnenplaats mag je hier ook niet missen; de Patio de los Naranjos is, zoals de naam al aangeeft, een patio met sinaasappelbomen. Loop ook over de Puente Romano, een symbool van de stad.

Ronda

Als je ooit naar Andalusië gaat, moet je ook zeker naar Ronda toe. De iconische brug Puente Nuevo ligt boven de Tajo kloof, en verbindt het oude deel van de stad met het nieuwe deel. Bovendien staat de stad bekend om de prachtige landschappen, romantische sfeer en het mooie, historische centrum.

Toledo

Ben je op zoek naar rijke geschiedenis, prachtige architectuur en kunst, dan moet je naar Toledo. Deze stad is gelegen in het hart van Spanje en staat bekend om het goed bewaarde erfgoed. Bezoek het fort Alcázar, de brug Puente de San Martín en het oude klooster Monasterio de San Juan de los Reyes, waar we invloeden terugzien uit de Moorse tijd.

San Sebastián

Ben je gek op lekker eten? Dan zou San Sebastián ook zeker op je bucketlist van bestemmingen in Spanje moeten staan. Proef de typische pintxos in het oude stadscentrum, bezoek het strand Playa de La Concha en bekijk het uitzicht over de stad vanaf Monte Urgull of Monte Igueldo.

Bilbao

We gaan weer terug naar het noorden van het land voor de volgende bestemming in Spanje op de bucketlist, namelijk naar Bilbao. Bezoek het beroemde GuggenheimMuseum, neem de kabelbaan naar boven om te genieten van een adembenemend uitzicht en proef de lokale leuken door middel van pintxos.

Salamanca

Een andere Spaanse stad die doordrenkt is met geschiedenis en cultuur, is Salamanca. We vinden hier o.a. een van de oudste universiteiten van Europa, een prachtige gotische kathedraal en de Torre del Clavero. Ook op culinair gebied kom je hier zeker aan je trekken.

Cáceres

Houd je van cultuur snuiven op vakantie? Dan moet je in Cáceres zijn. Proef de lokale gerechten uit deze stad in Extremadura, bezoek de middeleeuwste toren Torre de Bujaco en verken het historische stadscentrum, die als cultureel erfgoed op de lijst van UNESCO staat. Je kijkt je ogen uit!

Zaragoza

Ook Zaragoza is een stad die op je lijstje zou moeten staan. Loop over de iconische brug Puente de Piedra, bezoek het Moorse paleis Aljafería en bewonder de prachtige gebouwen gelegen aan Plaza del Pilar.

Vigo

We sluiten de lijst af met een stad uit Galicië, genaamd Vigo. Leer meer over de geschiedenis van de stad in het Maritiem Museum, koop lokale lekkernijen bij de Mercado da Pedra en loop langs de boulevard. Ook het oude stadscentrum is een geweldige plek om lekker rond te struinen en de lokale sfeer te proeven.

Hopelijk heb je door dit artikel wat nieuwe bestemmingen op je bucketlist kunnen zetten, of ben je geïnspireerd er zelf een te maken. Hoeveel van de lijst kun je al afstrepen?

Madrid

We beginnen met de bruisende hoofdstad van Spanje: Madrid. In deze stad is er, zoals je je voor kunt stellen, ontzettend veel te doen en te beleven. Bezoek het Museo del Prado waar je o.a. kunstwerken van Velázquez terug kunt vinden, kom tot rust in het stadspark El Retiro en bezoek het theater op Gran Vía.

Ibiza

Misschien denk je bij Ibiza aan feesten tot diep in de nacht, maar wist je dat het eiland ook een andere kant heeft? Bezoek de prachtige stranden, baaitjes, hippiemarkten en maak een fijne boottocht. Toch op zoek naar een feestje? Ga dan naar de bekende nachtclubs als Ushuaïa en Pacha.

Tenerife

Ook de Canarische eilanden zou je zeker eens bezocht moeten hebben. Zo kun je bijvoorbeeld op Tenerife het Teide Nationaal Park verkennen, ontspannen op de prachtige stranden en de hoofdstad Santa Cruz de Tenerife bezoeken. Vergeet ook niet om de lokale keuken te proeven. Of je nu van avontuur, natuur of cultuur houdt, er is hier genoeg te beleven.

Picture of Sabine

Sabine

Vanaf 2016 woonachtig in Spanje en gek op alles wat met reizen, talen en cultuur te maken heeft. Als tekstschrijver bij Solmar.nl deel ik graag mijn passies met je om ook jou te inspireren om op reis te gaan.
Picture of Sabine

Sabine

Vanaf 2016 woonachtig in Spanje en gek op alles wat met reizen, talen en cultuur te maken heeft. Als tekstschrijver bij Solmar.nl deel ik graag mijn passies met je om ook jou te inspireren om op reis te gaan.

Deel dit bericht

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Download het vakantie magazine

Laat je inspireren. Bekijk onze populairste accommodaties en profiteer van de beste deals!

Volg ons op Facebook

Volg ons op Instagram

Volg ons op Pinterest

Nieuwste blogs

Download de vakantie brochure

Laat je inspireren. Bekijk onze populairste accommodaties en profiteer van de beste deals!

Volg ons op Facebook

Volg ons op Instagram

Nieuwste blogs

MEEST GELEZEN BLOGS

Wilt u exclusieve aanbiedingen als eerste ontvangen?

Schrijf u dan snel in voor onze nieuwsbrief

Direct op de hoogte zijn van de beste vakantiedeals? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!