Al bijna 40 jaar Spanje specialist

7 dagen per week geopend

Geld terug garantie

Witte huisjes Andalusië Spanje

Andalusië: de 7 mooiste bezienswaardigheden

Deel dit bericht

Andalusië is één van de populairste vakantiebestemmingen van Spanje, en dat is niet voor niets! Deze zuidelijke regio in Spanje beschikt over een fantastisch klimaat, karakteristieke witte dorpen en geweldige stranden.

Kortom: alle ingrediënten voor je droomvakantie zijn aanwezig. In dit artikel neem ik je mee in de mooiste bezienswaardigheden van deze regio. Van goudkleurige stranden tot historische resten uit de Moorse tijd: een bezoek aan deze plekken moet hoe dan ook op de planning staan.

Het Real Alcazár in Sevilla

De eerste plek die je zeker niet mag missen, is het Real Alcazár, ofwel het Koninklijk Paleis in Sevilla. Dit is zonder twijfel dé highlight van de prachtige Spaanse stad, en een bezienswaardigheid die ieder jaar door tal van reizigers bezocht wordt.

Het bijzondere aan deze plek is dat dit koninklijke paleis het oudste is dat nog steeds voor dat doel wordt gebruikt; wanneer de koninklijke familie in Sevilla verblijft, is dit de plek. Ook staat het paleis sinds 1987 op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Omdat er door de jaren veel aan de plek gebouwd is, zul je invloeden terugzien uit verschillende tijden.

Mocht je fan zijn van de serie Game of Thrones, dan zullen de tuinen van het paleis je bekend voorkomen. Het was namelijk de filmset voor vele scènes van deze populaire serie.

We raden je aan om je tickets vooraf te reserveren, want het kan zeker in de zomer erg druk worden en er is een maximumcapaciteit. Maak ook genoeg tijd vrij voor je bezoek; het complex is behoorlijk groot en het zou zonde zijn als je er met haast doorheen moet.

Het Alhambra in Granada (+ Sierra Nevada)

Een van de bekendste bezienswaardigheden in Andalusië is het Alhambra, gelegen in Granada. Dit Middeleeuwse fort en paleis uit de Moorse tijd is enorm groot en indrukwekkend om te zien. Daar denken veel reizigers hetzelfde over, want het is de meest bezochte bezienswaardigheid in heel Spanje. Daarmee verslaat het de Sagrada Familia in Barcelona.

Ook hiervoor geldt weer: als je tickets vooraf kunt reserveren, doe dat dan vooral. Omdat het de populairste plek is om te bezoeken in Granada, is er beperkt capaciteit en zit het snel vol.

Mocht je in de winter gaan, dan raad ik je aan om je bezoek aan Granada te combineren met een uitstapje naar de sneeuw. De Sierra Nevada is een geweldig skigebied vlak bij de stad, waar iedere wintersporter zich zeker zal vermaken. Je bent er zo, en het is de perfecte afwisseling voor je stedentrip.

Witte dorpjes in Andalusië: Frigiliana

Als er iets is waar Andalusië bekend om staat, dan zijn het wel de karakteristieke witte dorpjes. Een goed voorbeeld daarvan is Frigiliana, gelegen vlakbij Nerja, Málaga. Dit dorpje staat bekend als één van de mooiste van de hele regio van Andalusië.

Wanneer je door de autovrije straatjes loopt, zal het voelen of je teruggaat in de tijd. Deze plek heeft dan ook een rijke geschiedenis, en de Moorse invloeden zijn hier goed terug te zien. Wanneer je door Frigiliana loopt, zal het voelen of je in een film terecht gekomen bent.

Vergeet niet om goed schoeisel aan te trekken, want de straatjes zijn gelegen op heuvels. Het is de klim echter zeker waard, want je hebt een prachtig uitzicht over de gehele omgeving.

De Mezquita in Córdoba

Een andere plek waar de invloed van de Moren goed terug te zien is, is in de Mezquita van Córdoba. De betekenis van het woord ‘Mezquita’ is moskee, wat de functie van het gebouw was voordat het een kathedraal werd na de reconquista.

Het complex bestaat uit meerdere plekken om te bezoeken, zoals de zuilengalerij, klokkentoren en Patio de los Naranjos: het binnenplein dat bezaaid is met sinaasappelbomen.

De ideale tijd om Córdoba te bezoeken is tijdens het Festival de los Patios, oftewel het Patio festival. Tijdens deze dagen zullen de inwoners van de stad hun patio’s openstellen voor het publiek. De felgekleurde bloemen in blauwe potten zijn indrukwekkend om te zien, zeker in contrast met de witte huizen. Dit festival vindt jaarlijks plaats in mei.

De grotten van Nerja

Naast geweldige stranden, beschikt Nerja nog over een andere bezienswaardigheid die zeker de moeite waard is: de grotten! De Cueva de Nerja is een kalksteengrot die pas in 1959 ontdekt werd.

Je zult hier onder andere muurschilderingen uit de Prehistorie tegenkomen en kunt hier tal van stalactieten en stalagmieten bewonderen. Een bijkomend voordeel is dat je hier op een warme zomerdag heerlijke verkoeling vindt. Ook hierbij geldt weer: trek geschikt schoeisel aan, zodat je geen uitglijder maakt.

De stranden van Andalusië: Cádiz en Almería

Een bezoek aan het zuiden van Spanje is natuurlijk niet compleet zonder naar de stranden te gaan! Zeker in de zomer zorgt dit voor een ultiem vakantiegevoel. Als je aan de Spanjaarden vraagt wat de mooiste stranden van het land zijn, zul je waarschijnlijk Cádiz en Almería vaak voorbij horen komen.

Zo is Playa de los Muertos een geweldige optie om te bezoeken wanneer je in de omgeving van Almería bent. Op dit strand vind je kristalhelder water waar je in heerlijk verkoeling vindt. Houd er rekening mee dat je een stuk naar beneden moet lopen vanaf de parkeerplaats en dus niet te veel spullen meeneemt.

Ook Playa de Zahara de los Atunes is een dikke aanrader, gelegen in het gelijk genaamde vissersdorp. Dit is dan ook een populaire bestemming voor zowel nationale als internationale bezoekers. Je kunt er verrukkelijke lokale visspecialiteiten proeven, genieten van een fris drankje of van de zon genieten op je handdoek.

Het Alcazaba in Málaga + Caminito del Rey

Als afsluiter van de lijst, heb ik een bezienswaardigheid voor je in mijn favoriete stad: Málaga! Een aanrader om te bezoeken als je hier bent, is het Alcazaba.

Dit Moorse fort met zowel Romeinse als Arabische invloeden, is gelegen in het hart van de stad. Omdat het fort tegen de Gibralfaro-berg ligt, heb je vanuit hier een adembenemend uitzicht over de hele stad. Tip: als je op zondag na 2 uur ’s middags gaat, is de toegang gratis.

Daarnaast kun je vanuit Málaga de Caminito del Rey bezoeken, een wandelpad dat zich in de El-Chorro kloof bevindt. Hoewel dit vroeger een gevaarlijke plek was, is het pad in 2015 heropend na herstelwerkzaamheden.

Sindsdien is het een leuke activiteit om te doen tijdens je vakantie. Ik raad je aan om in de ochtend te gaan zodat de zon nog niet te hard schijnt, en om vooraf tickets te reserveren.

Andalusië: een gebied waar je eerder tijd tekortkomt, dan overhebt!

Zoals je hebt gezien, zijn er tal van bezienswaardigheden om te bezoeken tijdens je reis in Andalusië. Van historische plekken zoals het Alhambra, tot prachtige stranden: een vakantie aan het zuiden staat garant voor ultiem plezier. Het is een geweldig gebied wat een onvergetelijke indruk op je achter zal laten. Ik wens je heel veel plezier op deze prachtige plek!

Picture of Sabine

Sabine

Vanaf 2016 woonachtig in Spanje en gek op alles wat met reizen, talen en cultuur te maken heeft. Als tekstschrijver bij Solmar.nl deel ik graag mijn passies met je om ook jou te inspireren om op reis te gaan.
Picture of Sabine

Sabine

Vanaf 2016 woonachtig in Spanje en gek op alles wat met reizen, talen en cultuur te maken heeft. Als tekstschrijver bij Solmar.nl deel ik graag mijn passies met je om ook jou te inspireren om op reis te gaan.

Deel dit bericht

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Download het vakantie magazine

Laat je inspireren. Bekijk onze populairste accommodaties en profiteer van de beste deals!

Volg ons op Facebook

Volg ons op Instagram

Volg ons op Pinterest

Nieuwste blogs

Download de vakantie brochure

Laat je inspireren. Bekijk onze populairste accommodaties en profiteer van de beste deals!

Volg ons op Facebook

Volg ons op Instagram

Nieuwste blogs

MEEST GELEZEN BLOGS

Wilt u exclusieve aanbiedingen als eerste ontvangen?

Schrijf u dan snel in voor onze nieuwsbrief

Direct op de hoogte zijn van de beste vakantiedeals? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!