Al bijna 40 jaar Spanje specialist

7 dagen per week geopend

Geld terug garantie

goedkope vakantie spanje banner

Een goedkope vakantie naar Spanje

Deel dit bericht

Het leven is de laatste tijd een stuk duurder geworden, wat misschien wel betekent dat je minder te besteden hebt aan je vakantie. Maar wist je dat een vakantie helemaal niet zo duur hoeft te zijn, als je op de juiste dingen bespaart? Vandaag geef ik je mijn beste tips voor een goedkope vakantie naar Spanje. Zo hoef je niet de hoofdprijs te betalen, maar kun je toch lekker genieten van een vakantie met het gezin of met vrienden.

Tip 1: Vermijd toeristische plekken

Ze zijn overal te vinden: de zogenaamde tourist traps. Vaak vind je deze bij populaire bezienswaardigheden in de buurt. Het gaat dan bijvoorbeeld om restaurants of winkeltjes die een driedubbele prijs vragen als andere plekken, alleen vanwege de handige ligging.

Ik raad je daarom aan om nét even wat verder door te lopen. Als je bijvoorbeeld op zoek bent naar een leuk restaurant om te lunchen in Barcelona, ga dan niet midden op de Ramblas zitten.

De prijzen zijn hier hoog, en de kwaliteit van het eten is over het algemeen niet al te best. Een uitzondering is de Mercado de La Boquería, een grote versmarkt waar je wél voor een lage prijs lekkere hapjes kunt scoren.

Een goede tip voor als je op zoek bent naar authentieke restaurants, is naar plekken te gaan die alleen een Spaanse kaart hebben. Het levert misschien wat meer uitdaging op tijdens het bestellen, maar met behulp van een vertaaltool kun je vast je weg wel wijs maken. Zo weet je in ieder geval zeker dat je op een plek zit waar de lokale bevolking zou komen, en het geen val voor toeristen is.

Tip 2: Ga met de bus in plaats van met het vliegtuig

De afgelopen maanden zijn de prijzen van vliegtickets ontzettend hard gestegen. Niet zo vreemd ook, want na de pandemie heeft iedereen weer zin om lekker op vakantie te gaan. Het kan echter flink oplopen als je voor je hele gezin vliegtickets aan moet schaffen.

Voor een goedkope vakantie naar Spanje, raad ik je daarom aan om eens te kijken naar busreizen. Dit is een goedkoper alternatief, waar nog tal van andere voordelen aan zitten. Hoe meer je bespaart op de reis, hoe meer je uit kunt geven op de bestemming zelf.

Tip 3: Leef als een local

Vaak als je op een reisbestemming komt, zul je merken dat er speciale aanpassingen zijn voor toeristen. Dit is ook in Spanje het geval. Zo zul je Spanjaarden nooit ’s avonds paella zien eten, omdat dit een typisch gerecht voor de lunch is. Toch zijn er veel restaurants die dit bekende Spaanse gerecht ook voor het diner serveren, vaak voor een hogere prijs dan nodig.

Hetzelfde geldt voor sangría; Spanjaarden zul je eerder een tinto de verano zien drinken. Dit is rode wijn, gemengd met fanta lemon. Klinkt misschien als een aparte combinatie, maar geloof me: dit is nog veel lekkerder dan sangría! En nog goedkoper ook.

Ook zul je zien dat je minder kwijt bent voor de lokale gerechten, dan voor het typische eten dat vaak aan toeristen wordt geserveerd. Doe vooraf wat onderzoek naar de lokale keuken en vraag anderen in de omgeving om aanraders. Niet alle Spanjaarden spreken Engels, maar ze zullen je altijd zo goed mogelijk proberen te helpen.

Daarnaast is het een aanrader om eens een menú del día te bestellen. Dit is een vast menu, waarbij je kunt kiezen uit een aantal opties voor het voor-, hoofd-, en nagerecht. Deze menu’s kosten rond de 10 tot 15 euro en zijn populair onder de lokale bevolking. En terecht ook, want je krijgt veel waar voor je geld.

Tip 4: Kook af en toe thuis

Een grote uitgavenpost tijdens de vakantie, is het uit eten gaan. Zeker als je op reis bent met een groot gezin, kunnen de rekeningen behoorlijk oplopen. Probeer om een accommodatie te boeken die op zijn minst een gasfornuis en een oven heeft, zodat je af en toe zelf thuis wat klaar kunt maken.

De supermarkten en marktjes in Spanje liggen bovendien altijd vol met verse ingrediënten; van vers gevangen vis tot kleurrijke groenten en fruit. Dit biedt de ideale basis voor een lekkere zelfgemaakte maaltijd, ook op vakantie.

Als je het helemaal goed aan wil pakken, kun je op zoek gaan naar een plek met een barbecue. Heerlijk toch? De zon die zakt, iedereen lekker gedoucht na het strand en de barbecue aan: het ultieme vakantiegevoel, zonder veel uit te hoeven geven.

Tip 5: Kijk wanneer bezienswaardigheden gratis zijn

Veel bezienswaardigheden in Spanje zijn op bepaalde dagen of tijdstippen gratis te bezoeken. Dus waarom zou je er dan voor gaan betalen?

Een voorbeeld hiervan is het Picasso Museum in Málaga. Normaal gesproken kost een toegangskaartje voor een volwassene € 9, maar als je op zondag of bepaalde feestdagen gaat dan is het gratis! Kijk dus van tevoren even op de websites van de plekken die je wilt bezoeken, om je trip zo te plannen dat je geld bespaart.

Tip 6: Boek via een touroperator

Je hebt vast wel eens iemand horen zeggen: “Je kunt beter alles zelf boeken, want bij een touroperator betaal je meer voor je vakantie”. En dat is een misverstand dat we uit de wereld moeten helpen.

Juist omdat touroperators connecties hebben met lokale hotels en andere bedrijven op bestemming, zullen zij een lagere prijs kunnen regelen. Je betaalt waarschijnlijk hetzelfde als dat je bij het bedrijf zelf zou boeken, maar hebt wel de zekerheid van de touroperator. Als er iets misgaat, kun je namelijk altijd terugvallen op het bedrijf dat het voor je heeft geregeld. Fijn toch, om wat meer zekerheid te hebben?

Zoals je hebt kunnen lezen, kun je behoorlijk wat geld besparen met deze tips. Ik ben benieuwd: wat zijn jouw beste tips om binnen het budget te blijven tijdens je goedkope vakantie in Spanje?

Bekijk hier onze vakantie aanbiedingen naar Spanje.

Picture of Sabine

Sabine

Vanaf 2016 woonachtig in Spanje en gek op alles wat met reizen, talen en cultuur te maken heeft. Als tekstschrijver bij Solmar.nl deel ik graag mijn passies met je om ook jou te inspireren om op reis te gaan.
Picture of Sabine

Sabine

Vanaf 2016 woonachtig in Spanje en gek op alles wat met reizen, talen en cultuur te maken heeft. Als tekstschrijver bij Solmar.nl deel ik graag mijn passies met je om ook jou te inspireren om op reis te gaan.

Deel dit bericht

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Download het vakantie magazine

Laat je inspireren. Bekijk onze populairste accommodaties en profiteer van de beste deals!

Volg ons op Facebook

Volg ons op Instagram

Volg ons op Pinterest

Nieuwste blogs

Download de vakantie brochure

Laat je inspireren. Bekijk onze populairste accommodaties en profiteer van de beste deals!

Volg ons op Facebook

Volg ons op Instagram

Nieuwste blogs

MEEST GELEZEN BLOGS

Wilt u exclusieve aanbiedingen als eerste ontvangen?

Schrijf u dan snel in voor onze nieuwsbrief

Direct op de hoogte zijn van de beste vakantiedeals? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!