Al bijna 40 jaar Spanje specialist

7 dagen per week geopend

Geld terug garantie

Grote steden spanje granada

Grote steden in Spanje: dit zijn de mooiste

Deel dit bericht

Dat Spanje een fantastisch land is, hoef ik je vast niet te vertellen. Prachtige stranden, heerlijk eten en fijne mensen: het is een feest om hier op vakantie te gaan. Maar wist je ook dat er buiten de kustgebieden prachtige grote steden in Spanje te vinden zijn?

Je kent de bekendste als Barcelona en Madrid misschien al, maar heb je de rest van de steden in deze lijst ook al eens bezocht? In het artikel van vandaag neem ik je mee naar de mooiste grote steden in Spanje.

Granada

We starten deze lijst met de “kleinste” grote stad: Granada! Deze prachtige stad heeft slechts zo’n 233.000 inwoners, maar is absoluut de moeite waard om te bezoeken. Dé highlight is natuurlijk het Alhambra, het paleis en fort dat afstamt uit de Moorse tijd. Dit is dan ook één van de vele plekken in Spanje die te vinden zijn op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Daarnaast staat Granada bekend om de tapas: op veel plekken krijg je dan ook een gratis tapa, oftewel klein hapje, bij je drankje geserveerd. Daarnaast kun je natuurlijk ook zelf ook heerlijke gerechten bestellen. Genieten maar!

Córdoba

Door naar een andere grote stad in Andalusië: Córdoba. Ondanks dat het meer als een groot dorp voelt dan een stad, is er genoeg te doen. Zo kun je de welbekende Mezquita en de bekende brug Puente Romano bezoeken. Het voelt alsof je teruggaat in de tijd.

Vergeet ook zeker niet om de lokale specialiteit te proeven: salmorejo, een soort dikkere gazpacho met extra’s zoals hardgekookt ei en Spaanse ham. Heerlijk op een warme zomerdag!

Barcelona

Barcelona wordt vaak in één adem genoemd met steden zoals Parijs en Amsterdam. Dat is ook niet zo gek, want er is ontzettend veel te beleven in deze wereldstad.

Voorbeelden van bezienswaardigheden die je zou moeten bezoeken zijn de Sagrada Familia, Parc Guëll en het bekende voetbalstadium van FC Barcelona: Camp Nou. Daarnaast is het rondlopen door de straten van deze geweldige stad al een uitje op zich.

Barcelona is gelegen aan de kust, dus je kunt er op een warme zomerdag ook lekker op het strand liggen. Daarnaast staat de stad bekend om het levendige nachtleven en de vele internationale restaurants. Hoe dan ook, je gaat je hier niet vervelen!

Madrid

De hoofdstad van Spanje en meteen ook de stad met de meeste inwoners van heel het land, is Madrid. Als je graag een actieve vakantie hebt met veel plannen, dan is dit dé plek om naartoe te gaan.

In Madrid verveel je je eigenlijk nooit; er is een geweldig aanbod aan entertainment. Zo kun je er naar musicals, eten proeven van over de hele wereld en tal van musea bezoeken. Highlights zijn het Prado Museum, het prachtige Palacio de Cristal en het Parque del Retiro.

Málaga

Málaga is ontzettend gegroeid in populariteit de laatste jaren, en ik snap goed waarom. De stad heeft namelijk alles: stranden, een prachtig historisch centrum, bergen en eten om je vingers bij af te likken. Aanraders om te bezoeken zijn de haven (Muelle Uno), de kathedraal van Málaga en het Alcazazba (een Moors fort).

Het fijne aan Málaga is dat er genoeg te doen is, maar niet voelt als een overweldigend grote stad. Zo kun je makkelijk alles te voet bezoeken in het centrum en liggen ook de buitenwijken dichtbij. Je zult hoe dan ook genieten van de zuidelijke gastvrijheid, het heerlijke weer en de bekende tapas.

Valencia

Een andere stad die erg in trek is bij Nederlanders, is Valencia. Als je door de stad loopt, zul je dan ook regelmatig landgenoten zien fietsen of Nederlandse gesprekken om je heen horen.

Toch is Valencia een echt Spaanse stad, die ondanks het toerisme haar charme behouden heeft. Ik zou je aanraden om de Stad van Kunst en Wetenschap (La Ciudad de las Artes y las Ciencias), de Markthallen (Mercado Central) en de gezellige wijk Russafa te bezoeken.

Sevilla

Terug naar Andalusië! Een andere stad die we hier zeker niet mogen vergeten, is Sevilla. Als je gek bent op historie, dan kijk je hier je ogen uit. Zo kun je o.a. het bekende Real Alcázar (Koninklijk Paleis), de Torre del Oro en de indrukwekkende kathedraal bezoeken.

Ook is Sevilla de geboorteplaats van de flamenco, de bekende Spaanse dans- en muziekstijl. Je kunt in de stad dan ook een museum vinden dat hieraan gewijd is en ook in de wijk Triana zul je nog veel invloeden terugzien.

Iets anders waar Sevilla om bekendstaat, is de Feria de Abril. Tijdens deze feestweek kleedt iedereen zich prachtig aan om vervolgens met vrienden en familie te dansen, drinken en zingen. Vooral de vrouwen zien er prachtig uit in de elegante jurken.

Bilbao

Ondanks dat Bilbao misschien niet zulke hoge temperaturen heeft als andere steden als Málaga en Barcelona, zijn er genoeg andere dingen die deze stad de moeite waard maken om een bezoekje te brengen.

Zo kun je kunst bewonderen in het Guggenheim Museum en de hoogte opzoeken bij de Mirador de Artxanda. Vanaf dit prachtige uitzichtpunt kun je de hele stad bewonderen. Het leukste is om deze plek te bezoeken door de kabelbaan te nemen, die vertrekt vanaf de rivieroever.

In bijna alle bars en restaurants kun je de bekende pintxos bestellen: kleine hapjes die je bij je drankje kunt nuttigen. Je bent het waarschijnlijk gewend om een hele maaltijd te eten, maar laat me je vertellen: een paar van deze pintxos vullen ook behoorlijk! Bovendien hangt er vaak een gezellige sfeer in de bars.

Alicante

De laatste in de lijst van grote steden in Spanje die je zou moeten bezoeken, is Alicante. De Costa Blanca staat bekend om de schitterende stranden, voeg hier het stadsleven in Alicante aan toe en je hebt het recept voor een heerlijke vakantie.

Bezoek de markt, het op de heuvel gelegen kasteel Castillo de Santa Bárbara en flaneer over de Explanada. Ook het Volvo Ocean Race Museum is een aanrader, zowel voor kinderen als volwassenen.

Ik ben benieuwd: hoeveel van deze grote steden in Spanje heb jij al bezocht, en welke staan er nog op je lijstje? Hoe dan ook: probeer ze allemaal te bezoeken, je zult zeker niet teleurgesteld worden.

Picture of Sabine

Sabine

Vanaf 2016 woonachtig in Spanje en gek op alles wat met reizen, talen en cultuur te maken heeft. Als tekstschrijver bij Solmar.nl deel ik graag mijn passies met je om ook jou te inspireren om op reis te gaan.
Picture of Sabine

Sabine

Vanaf 2016 woonachtig in Spanje en gek op alles wat met reizen, talen en cultuur te maken heeft. Als tekstschrijver bij Solmar.nl deel ik graag mijn passies met je om ook jou te inspireren om op reis te gaan.

Deel dit bericht

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Download het vakantie magazine

Laat je inspireren. Bekijk onze populairste accommodaties en profiteer van de beste deals!

Volg ons op Facebook

Volg ons op Instagram

Volg ons op Pinterest

Nieuwste blogs

Download de vakantie brochure

Laat je inspireren. Bekijk onze populairste accommodaties en profiteer van de beste deals!

Volg ons op Facebook

Volg ons op Instagram

Nieuwste blogs

MEEST GELEZEN BLOGS

Wilt u exclusieve aanbiedingen als eerste ontvangen?

Schrijf u dan snel in voor onze nieuwsbrief

Direct op de hoogte zijn van de beste vakantiedeals? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!