Al bijna 40 jaar Spanje specialist

7 dagen per week geopend

Geld terug garantie

winterzon vakantie costa blanca

Op winterzon vakantie naar de Costa Blanca

Deel dit bericht

Terwijl het in Nederland grijs, grauw weer is… schijnt in Spanje de zon! Een van de beste bestemmingen om de koude winterdagen te vermijden, is de Costa Blanca. Aan dit gedeelte van de Spaanse kust zijn de temperaturen zacht en kun je je uitstekend vermaken. Ik zet daarom een aantal fijne bestemmingen voor je op een rij, zodat je kunt genieten van een heerlijke winterzon vakantie aan de Costa Blanca.

Albir

De eerste bestemming die we gaan ontdekken, is Albir. Dit is een populaire plek waar veel Nederlanders naartoe trekken, en ik snap goed waarom! De prachtige brede boulevard, de vele restaurants en de gezellige barretjes: alles wat je wil op vakantie is hier te vinden!

Je zult dan ook veel Nederlandse nummerborden tegenkomen van Nederlanders die overwinteren in Albir. Daarnaast zijn er zelfs restaurants te vinden van Nederlandse eigenaren! Voorbeelden hiervan zijn Cena by Nola en Zero Zero, beiden te vinden aan de boulevard.

Albir is daarnaast een fijne uitvalsbasis voor dagjes weg in de omgeving. Het voordeel van alle bestemmingen in deze lijst, is dat ze niet ver van elkaar liggen. Je kunt er dus voor kiezen om meerdere plekken te bezoeken en de hele Costa Blanca te verkennen!

Alicante

Alicante is een stad met zo’n 300.000 inwoners. Jaarlijks komt er ook ontzettend veel toerisme naar deze plek, omdat het gedurende het hele jaar fijn vertoeven is. Zo kun je genieten van de gezelligheid en lekkere restaurants in het stadscentrum, een wandeling langs de boulevard en leuke activiteiten in de stad.

Een plek die je hoe dan ook moet bezoeken, is het Castillo de Santa Bárbara. Dit kasteel is rond het jaar 1580 gebouwd en bevindt zich op zo’n 167 meter hoogte. Naast de geschiedenis van de stad die je ontdekt, heb je ook een geweldig uitzicht over de stad en de zee. Een absolute must als je Alicante in de winter bezoekt!

Altea

De volgende bestemming voor een winterzon vakantie aan de Costa Blanca, is Altea. Ik heb al eerder een artikel geschreven over dit prachtige dorp, maar ik neem graag nog eens met je door waarom dit zo’n fijne plek is om te bezoeken.

Het voordeel van Altea is dat je zowel een gezellig dorp hebt in de bergen, als een boulevard aan het strand. Overdag kun je dus heerlijk genieten van de zon aan het strand, om vervolgens in de avond het gezellige dorp op te zoeken. Vooral het restaurant In Bocca Al Lupo is een aanrader; in dit sfeervolle restaurant kun je Italiaans eten, maar net even op een andere manier. Mijn favoriet? Zonder twijfel de Pizza Diavola, met pikante salami!

Daarnaast zijn er in de geplaveide straatjes van Altea genoeg leuke winkeltjes te vinden waar je een mooi souvenir of kledingstuk kunt scoren. Terwijl je door het kleine centrum loopt, zal het voelen of je teruggaat in de tijd! Bewonder de witte huisjes, het uitzichtpunt en het gezellige plein in het hart van het dorp.

Benidorm

Waar Benidorm in de zomer ontzettend druk kan worden door het toerisme, zul je merken dat dit in de winter een stuk minder is. Het is misschien geen 30 graden meer, maar alsnog zul je heerlijk kunnen genieten van de zon, de zee en het strand op deze topbestemming!

Breng een bezoekje aan het Balcón del Mediterráneo, hét uitzichtpunt in Benidorm. Je hebt vanaf hier zicht op beide kanten van de kust, wat een spectaculair beeld oplevert. Bovendien hangt er een fijne sfeer en zijn er genoeg terrasjes en restaurants in de buurt te vinden.

Vergeet ook niet om een bezoekje te brengen aan het nabijgelegen dorp Villajoyosa, waar je gratis naar het chocolademuseum van Valor kunt. Dit is een activiteit die zowel voor kinderen als volwassenen ontzettend vermakelijk is! Daarnaast kun je langs de kust de welbekende gekleurde huisjes bewonderen.

Calpe

Ben je graag actief bezig op vakantie, dan is een klimtocht naar de top van de Peñon de Ifach zeker een aanrader. Deze bekende berg kun je vanuit heel Calpe zien en biedt prachtige uitzichten over de kustlijn.

Houd er rekening mee dat je goede schoenen aantrekt en niet op het heetste moment van de dag de berg beklimt. Je kunt de tocht met kinderen maken, maar ik zou je aanraden om dan tot de grot te gaan en vanaf daar weer af te dalen. Na de grot wordt het namelijk een stuk uitdagender.

Met de bus of met het vliegtuig?

Als je naar de Costa Blanca wilt, heb je zowel de optie om met het vliegtuig als met de bus of auto te gaan. Welk vervoer je ook kiest, we zorgen er altijd voor dat je zorgeloos op reis gaat.

Als je het vliegtuig pakt, zul je in de winter vanaf Eindhoven vliegen naar Alicante, met Transavia. Ga je liever met de bus? Dan regelen we een comfortabele bus voor je met een buschauffeur die Nederlands spreekt. Daarnaast zijn er verschillende opstapplaatsen door het hele land en zal je afgezet worden bij je accommodatie in Benidorm, vanaf waar alle bestemmingen aan de Costa Blanca goed te bereiken zijn.

Kortom: als je nog geen winterzon vakantie aan de Costa Blanca hebt geboekt, dan is het nu de juiste tijd! Ontsnap het koude weer in Nederland, en kies in plaats daarvan voor een vakantie aan de Spaanse kust. Ik wens je alvast veel plezier!

Picture of Sabine

Sabine

Vanaf 2016 woonachtig in Spanje en gek op alles wat met reizen, talen en cultuur te maken heeft. Als tekstschrijver bij Solmar.nl deel ik graag mijn passies met je om ook jou te inspireren om op reis te gaan.
Picture of Sabine

Sabine

Vanaf 2016 woonachtig in Spanje en gek op alles wat met reizen, talen en cultuur te maken heeft. Als tekstschrijver bij Solmar.nl deel ik graag mijn passies met je om ook jou te inspireren om op reis te gaan.

Deel dit bericht

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Download het vakantie magazine

Laat je inspireren. Bekijk onze populairste accommodaties en profiteer van de beste deals!

Volg ons op Facebook

Volg ons op Instagram

Volg ons op Pinterest

Nieuwste blogs

Download de vakantie brochure

Laat je inspireren. Bekijk onze populairste accommodaties en profiteer van de beste deals!

Volg ons op Facebook

Volg ons op Instagram

Nieuwste blogs

MEEST GELEZEN BLOGS

Wilt u exclusieve aanbiedingen als eerste ontvangen?

Schrijf u dan snel in voor onze nieuwsbrief

Direct op de hoogte zijn van de beste vakantiedeals? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!